در گفت‌وگو با پانا مطرح شد

تشریح چالش‌های طرح سند صیانت‌ از کودکان در فضای مجازی

تهران (پانا) - مدیر کل حکمرانی فرهنگی مرکز ملی فضای مجازی معتقد است در زمینه سند صیانت از کودکان به دلیل ایجاد ساختارهای متفاوت و ایجاد یک زنجیره اکو سیستم به یک زیست بوم جذاب و مطلوب دست پیدا کرده‌ایم .

کد مطلب: ۱۵۱۸۷۵۹
لینک کوتاه کپی شد
تشریح چالش‌های طرح سند صیانت‌ از کودکان در فضای مجازی

سید آرش وکیلیان؛ مدیر کل حکمرانی فرهنگی مرکز ملی فضای مجازی در گفت‌وگو با پانا درباره پیشرفت سند صیانت از کودکان گفت: « در پیشرفت سند صیانت از کودکان در فضای مجازی، برخی امکانات و زیرساخت‌های لازم مثل رده بندی و مدیریت دسترسی آماده شده است. ده سال پیش، زیرساخت‌های لازم در این زمینه وجود نداشت اما حالا، نمونه‌های موفقی چون اینترنت بهتر و حضور پلتفرم‌های نمایش خانگی علی رغم این به دلیل عدم اتصال اجزای زنجیره ارزش این اکوسیستم، نتوانسته‌ایم به یک زیست بوم جذاب و مطلوب برای کاربر دست یابیم. »

چالش‌های رگولاتوری و قانونی

وی ادامه داد:  یکی از چالش‌های اصلی در این حوزه، ضعف مقررات و قانون مقررات است. مقررات لازم برای ساماندهی این فضا هنوز به طور کامل تدوین و اعمال نشده‌اند. از جمله وزارت ارتباطات مقررات سال ۱۳۹۳ دسترسی کودکان را به روز نکرده است. سازمان صدا و سیما مقررات سال ۱۳۹۹ سکوها را کاملا اجرایی نکرده است و وزارت فرهنگ هم در حوزه مقررات گذاری تاخیر دارد.  نظام رده‌بندی محتوا در سال ۱۴۰۱ توسط وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی رونمایی شده است اما آیین نامه مربوط به ضوابط اجرایی آن هنوز به تصویب نرسیده است. این وضعیت نیازمند توجه فوری و تدوین سیاست‌های جامع‌تری است.

حمایت از سکوها و تولید محتوا

وکیلیان خاطرنشان کرد:« در نظر داریم با سیاست‌ها و الزامات تسهیم درآمد، به سکوها و ناشران محتوای کودک و نوجوان کمک کنیم.همچنین در سال‌های اخیر، در تولید محتوا برای سواد فضای مجازی به نتایج خوبی دست یافته‌ایم، اما هنوز به روش فراگیر آگاه سازی همه جانبه والدین نرسیده‌ایم.»

وی تصریح کرد:« در بخش آموزش و پرورش نیز، علی رغم افزودن مطالب به کتب درسی اقدامات بیشتری در این زمینه نیاز است.»

اقدامات پلیس و حمایت قوه قضاییه

مدیر کل حکمرانی فرهنگی مرکز ملی فضای مجازی به اقدامات پلیش در این زمینه اشاره کرد و افزود: در زمینه ایجاد خطوط تماس لازم، پلیس نیز اقداماتی را انجام داده است، اما نیروی کافی برای  ارایه خدمات ۷ در ۲۴ در اختیار ندارد. همچنین، بخش فضای مجازی لایحه حمایت از کودکان را وزارت دادگستری با مشارکت دیگر دستگاه ها آماده کرده است، اما تصویب آن متاسفانه به تکمیل مباحث سایر حوزه ها گره خورده است، که ضرورتی ندارد.»

ضمانت اجرا و تصدی‌گری وزارتخانه‌ها

وی در ادامه تصریح کرد: در مساله ضمانت اجرایی سند،  دادستانی کل می‌تواند نسبت به رسیدگی به ترک فعل دستگاه ها اقدام کند، که به تازگی اعلام کرده عزم جدی در این زمینه دارد. در نهایت، برای اقدام مؤثر و موفق در این حوزه، نیاز به ایجاد ائتلافی از بازیگران مختلف با حمایت دولت داریم. تنها از طریق همکاری و همفکری می‌توانیم به اهداف تعیین شده دست یابیم و فضای مجازی امن‌تری برای کودکان و نوجوانان فراهم کنیم. این ائتلاف باید شامل دولت، نهادهای اجتماعی، خانواده‌ها و سازمان‌های غیر دولتی باشد تا بتوانیم به یک راهکار جامع و مؤثر دست یابیم.»

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار