در گفتوگو با پانا
صنعت موسیقی میتواند یکی از صنایع اصلی کشور باشد
تهران (پانا) - یک موسیقی دان با اشاره به اینکه در شرایط محدود فعلی سازگرهای ایرانی توانمندیهای خود را به خوبی ثابت کردهاند تأکید کرد که در صورت رفع محدودیتها و حمایتهای بیشتر، صنعت موسیقی در کشور ما میتواند یکی از صنایع اصلی باشد.
عرفان قوی قلب موسیقیدان و تولیدکننده هنگ درام در گفتوگو با پانا با اشاره به برگزاری نمایشگاه صنعت موسیقی گفت:« نمایشگاه صنعت موسیقی، سنتی نو برای آن چیزی است که تا امروز در صنعت موسیقی کشور ما اتفاق نیفتاده و جایش بسیار خالی بود. در هنر و سرگرمی، موسیقی جایگاه نخست را دارد و تا امروز متأسفانه آنطور که شایسته است به این هنر بسیار ارزشمند پرداخته نشده و نمایشگاه صنعت موسیقی اولین قدم را با جدیت برداشت و به نظر من برای هنری که مشروعیتش در کشور ما هنوز خیلی مشخص نیست گامی مهم و ارزشمند بود.»
قوی قلب تصریح کرد: «ما هیچوقت به صورت مشخص و رسمی نتوانستیم درباره ساز صحبت کنیم و بگوییم ساز چیست و سازها را معرفی کنیم. در دوران دانشجوییام که در رشته موسیقی تحصیل میکردم وقتی از دانشکده به خانه میرفتم و با ساز وارد مترو میشدم مردم اصلاً نمیدانستند که نام ساز من چیست و هر کس اسم عجیبی به آن میداد و عجیب بود که اکثر افراد در کشور ما سازها را نمیشناسند و دلیل این اتفاق عدم مشروعیت هنر موسیقی بود که سعی شده بود به این هنر تا حد امکان پرداخته نشود و همچنان هم مشروعیت مشخصی ندارد و در چنین شرایطی وقتی یک نمایشگاه موسیقی برگزار میشود میتوان آن را اتفاق مهمی دانست که قدمی در جهت مشروعیت و رسمیت بخشیدن به هنر موسیقی است. »
وی افزود: « وقتی این نمایشگاه با مجوزهای رسمی برگزار میشود برای اهالی موسیقی اتفاق بسیار خوشایندی رخ داده که باید از رقم زنندگان این اتفاق مهم تشکر کنیم. موسیقی به عنوان یکی از رکنهای پله عشق در همه ابعاد وجودی انسان تأثیرگذار است و هنری است که ارتباط با آن برای هر کسی حسی خوشایند دارد و ما نباید مردم کشورمان را از این حس خوشایند و از این هنر ارزشمند محروم کنیم.»
این موسیقیدان در ادامه تأکید کرد: « من اولین دوره نمایشگاه صنعت موسیقی را به طور کامل حاوی نقاط قوت بسیاری دیدم و البته اعتراضهایی هم در شکل برگزاری این رویداد وجود داشت که مثلاً میتوان به ادغام غرفهها و عدم تفکیک آنها بر اساس داینامیک صدای سازها اشاره کرد که سر و صدای سازها امکان تمرکز لازم را از مراجعهکنندگان میگرفت اما به جز این اشکال که فکر میکنم در دوره دوم تمهیدی برای رفع آن اندیشیده شده باید بگویم که نقاط قوت نمایشگاه بسیار زیاد بود.»
وی افزود: « به نظر من همین که این نمایشگاه در دولت قبلی برگزار شد به خودی خود اتفاق بزرگی رخ داد. از جمله نقاط قوتی که میتوان نام برد کنار هم قرار گرفتن فعالان عرصه موسیقی بود، همه کسانی که در طول این سالها در یک حوزه فعالیت میکردند اما به غیر از ارتباط در فضای مجازی هیچ ارتباطی با هم نداشتند در یک نمایشگاه و در یک سالن کنار هم جمع شدند و این اتفاق قطعاً موجب شکلگیری تعامل و ارتباطی سازنده بین فعالان این عرصه میشود. نکته دیگر که برای من به شخصه بسیار جالب بود استقبال بالایی است که از این نمایشگاه صورت گرفت. با وجود اینکه برای دور اول این رویداد تبلیغات چندانی صورت نگرفته بود اما به عنوان کسی که در نمایشگاه شرکت کرده بود باید بگویم که استقبال بسیار خوبی از این رویداد صورت گرفت و در هر ساعتی شاهد رفت و آمد مراجعهکنندگان بودیم و این استقبال قوت قلبی برای ما بود که به همه فعالان این عرصه که در ساخت ساز فعالیت داشتند انگیزه میداد و اطمینان دارم ثمرات این انگیزهبخشی را در نمایشگاه امسال خواهیم دید چرا که در بین دوستان فعال در عرصه تولید ساز آمادگی و پیشرفت بالایی در یک سال گذشته شاهد هستم به طوریکه احساس میشود چندین سال از برگزاری اولین دوره نمایشگاه صنعت موسیقی گذشته است.»
قوی قلب تأکید کرد:« اگر شرایط مساعدی برای تولید و عرضه سازها و آلات موسیقی ایجاد شود به نظر من پتانسیل بالایی برای گستردهتر کردن صنعت موسیقی وجود دارد. به دلیل نواسانات ارزی شدیدی که در این سالها شاهد بودیم دسترسی ما به سازهای وارداتی به شدت کاهش پیدا کرده و محدود شده اما این ظرفیت در داخل کشور دیده شده که به عنوان یک صنعت با درآمد بسیار زیاد میتوان به آن نگاه کرد و نمایشگاه صنعت موسیقی به تنهایی نمیتواند برای شکلگیری این جریان اقدام کند و وزارت صمت و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید تمهیداتی نسبت به تولیدکنندگان سازها داشته باشد تا صنعت موسیقی به عنوان یک صنعت بزرگ همراه با دیگر صنایع بزرگ کشور به رسمیت شناخته شود.»
وی افزود: « در همه جای دنیا صنعت موسیقی بسیار جدی گرفته شده چرا که موسیقی به عنوان پرطرفدارترین هنر همیشه در اولویت بوده است. موسیقی هنری است که همه اقشار جامعه به آن علاقه داشته و در بین آنها علاقهمندانی جدی وجود دارد؛ به همین دلیل میتوان به این بُعد صنعتی آن با جدیت نگاه کرد و آن را به واسطه استقبالی که از این هنر و استفاده از سازها و آلات میشود بیشتر پرورش داد. به نظر من ظرفیتی بالا در صنعت موسیقی وجود دارد که البته با حمایت بخش دولتی میتوان به گستردهتر شدن آن امیدوار بود. ما امروز سازگرهایی داریم که در دنیا حرف برای گفتن دارند و باید بدانیم که این ظرفیت با محدودیتهای فراوانی که وجود دارد فراهم شده و اگر محدودیتها حذف شده و یا به حداقل برسد و حمایتها و تسهیلات دولتی شامل فعالان این عرصه شود مطمئناً اتفاقات بزرگتر و گستردهتری رخ میدهد و حتی میتوان به صنعت موسیقی به عنوان یک صنعت مهم و اصلی در کشور نگاه کرد. ما در کمپانی پنرشیا ساز هنگ درام را در سطح A دنیا تولید میکنیم و این ظرفیت را دیدهایم که میشود به عنوان یک تولیدکننده ساز در سرتاسر دنیا فعالیت کنیم که در این صورت میتوان درآمد ناخالص ارزی داشت و اتفاقات مهمی در این عرصه رقم زد. من این ظرفیت را در عرصه تولید ساز در کشورمان بسیار بزرگ میبینم و معتقدم که برای بالنده کردن آن باید نیم نگاهی که ایجاد شده را به نگاه تبدیل کرد.»
قوی قلب درباره دیگر چالشهای موجود در عرصه صنعت موسیقی تأکید کرد: « اکثر تولیدکنندگان ساز امروز در حد و اندازههای کارگاههای کوچک هستند که شاید بتوان آنها را در سطح کارگاههای صنایع دستی دانست اما اگر این کارگاهها بخواهند صنعتی شوند نیازمند تسهیلاتی جدی هستند. در غیر این صورت با وضعیتی که الان داریم و سختگیریهای مالیاتی بالایی که وجود دارد و ما هم با آن مواجه هستیم واقعاً باعث میشود که استارتاپها امکان رشد نداشته باشند و در مراحل اول رشدشان متوقف شود. من چالش دیگری جز عدم تسهیلات لازم نمیبینم چون انرژی و انگیزه بالایی در فعالان این عرصه وجود دارد و باید بگویم در سفرهایی که به سرتاسر دنیا داشتم و دیدهام که سازگرهای ایرانی واقعاً پتانسیل بالایی دارند و واقعاً هنرمند هستند و میتوانند بهترین اتفاقات را رقم بزنند و فقط لازم است امکان ایجاد ارتباط با دنیا برایشان فراهم شود و در کنار آن بتوانند تسهیلاتی داشته باشند که بخشی از هزینههای سرسامآور کاهش پیدا کند.»
ارسال دیدگاه