پانا گزارش میدهد؛
سینمای کودک در جایگاه دوم فروش فیلمهای سینما
سینمایی که تک بعدی میفروشد/ سینمای ایران ۱۰۰۰ میلیاردی شد
تهران (پانا) - با اکران فیلم سینمایی « زودپز» خون تازهای در سینماهای کشور به جریان افتاد و با اینکه نیمی از ماه مهر گذشته است سینمای ایران توانست به فروش 1000 میلیاردی برسد.
هفته گذشته بود که اکران فیلم « ببعی قهرمان» توانست رنگ و بویی جدید را در سینماهای کشور پدید بیاورد بسیاری از هنردوستان پاییز را فصل رنگها میدانند که چشمهای هر علاقمند به طبیعت را محسور می کند.
سینمای ایران در سالهای گذشته از تک گویی و حرکت در یک ژانر (گونه سینمایی ) ضربه های بسیاری را خورده است به شکلی که بسیاری از اهالی سینما معتقدند که اکران فیلم های طنز باعث شده است که مردم به یک گونه سینمایی گرایش داشته باشند و همین امر باعث شده است که دیگر گونههای سینمایی فروش خوبی را نداشته باشند.
البته سینمای ایران در بزنگاههای مختلف با تک مضرابهایی مواجه بوده که توانستند فروش خوبی داشته باشند که نمونه آن فیلم هایی چون «بچه زرنگ» و «ببعی قهرمان» در سینمای انیمیشن و « مست عشق » در ملودرام تاریخی بوده است.
حال اگر به فروش ۱۰۰۰ میلیاردی این سینما در سال جدید نگاه ویژهای کنیم به این موضوع می رسیم که اگر تگزاسها ، قیفها و زودپزها نبودند این سینمای نحیف و ضعیف هیچ گاه نمیتوانست به این سرعت به فروش ۱۰۰۰ میلیاردی برسد.
البته در این گزارش به هیچ عنوان قصد نداریم که انتقادهایی را به اکران فیلم های طنز داشته باشیم اما بحث و نکاتی که باید سازمان سینمایی جدید که از ساعاتی دیگر با هدایت رائد فریدزاده به حرکت خود ادامه میدهد گوشزد کرد این است که توجه ویژهای به گونههای دیگر سینمایی داشته باشند و در ادامه سعی کنند که کشتی به گل نشسته سینمای ایران در اکران گونههای مختلف سینمایی را به ساحل آرامش برسانند .
همانگونه که اشاره شد فروش ۱۰۰۰ میلیارد تومانی سینما بسیار زودتر از سال گذشته بدست آمد و هنوز با اینکه اولین ماه فصل پاییز را سپری می کنیم سینمای ایران توانسته رکورد فروش ۱۰۰۰ میلیاردی را بشکند.
در روزهای گذشته اکران فیلمهای «زودپز» و «استاد» به عنوان تازههای سینما در حالی از روزهای گذشته آغاز شده که نمایش پنج فیلم «در آغوش درخت» (نماینده سینمای ایران در اسکار)، «قلب رقه»، «روزی روزگاری آبادان»، «سفر پر ماجرا» و «یادگار جنوب» برای پنج هفته در قالب گروه سینمایی فرهنگ - که برای حمایت از فیلمهای غیرتجاری راهاندازی شده- ادامه خواهد یافت.
حال این موضوع را در کنار اکران فیلم هایی چون «صبحانه با زرافهها» و «باغ کیانوش» بگذارید می بینید که باز قرار است فیلم های کمدی جور فروش سینمای ایران را بکشند.
اگر به جدیدترین آمار فروش فیلم ها در سینما بنگریم متوجه می شویم که فیلمهای «تگزاس ۳»، «تمساح خونی» و «مست عشق» همچنان در صدر جدول فروش قرار دارند.
از این سه فیلم ۲ فیلم در ژانر کمدی است و دیگر فیلم یک ملورام تاریخی است.
محمود گبرلو یکی از منتقدان شناخته شده سینمای ایران درباره فروش فیلم های کمدی در سینما ایران می گوید «ممکن است سواستفادهکنندگان در سینمای اکنون وجود داشته باشند و بخواهند از ژانر کمدی برای منافع اقتصادی خودشان استفاده کنند که اگر این اتفاق پی در پی رخ دهد شاهد افت سینما خواهیم بود.مبنای اصلی سینمای کمدی گردش اقتصادی نیست بلکه اصل سینمای کمدی در طول تاریخ انتقال مفاهیم عمیق به صورت آرام و روان به مردم بوده است که امروزه در قالب کمدی و سرگرم کننده در حال تولید است.»
گبرلو معتقد است، مسئولین سینمایی ما باید بدانند که از چه کمدی هایی با چه مضمونی حمایت کنند، کمدی هایی که با توجه به نیاز مردم ساخته میشود احتیاج به حمایت سازنده و قوی دارد.مبنای گردش سینمای ایران نباید آمار فروش باشد بلکه باید آمار تعداد تماشاگر باشد که متاسفانه امروزه کمی به آن بیتوجهی میشود.»
این منتقد سینما اضافه میکند اگر بتوانیم نیاز تماشاگر را از لحاظ فیلم ایرانی، فیلمی که هویت ایرانی داشته باشد و ماهیت و فرهنگ ایرانی را در خود جا داده باشد به تولید انبوه برسانیم طبیعتا بسترهای نمایش در پلتفرمها و شبکه های متعدد تلویزیونی پیدا میشود.
حال نگاهی کوتاه به آمار فروش فیلم ها در ماههای اخیر میاندازیم و متوجه میشویم سینمای ایران باید به گونههای مختلف سینمایی توجه بیشتری داشته باشد تا ذادقه مخاطبان را تغییر دهد.
«تگزاس ۳» به کارگردانی مسعود اطیابی: ۴ میلیون و ۳۶۲ هزار نفر تماشاگر و ۲۴۴ میلیارد تومان فروش
«مست عشق» به کارگردانی حسن فتحی: ۲ میلیون و ۸۳ هزار نفر تماشاگر و ۱۲۰ میلیارد تومان فروش
«خجالت نکش ۲» به کارگردانی رضا مقصودی: ۱ میلیون و ۵۷۹ هزار نفر تماشاگر و ۸۶ میلیارد تومان فروش
«پول و پارتی» به کارگردانی سعید سهیلی: ۱ میلیون و ۵۷۳ هزار نفر تماشاگر و ۸۵ میلیارد تومان فروش
«قیف» به کارگردانی محسن امیر یوسفی: ۴۲۶ هزار نفر تماشاگر و۲۵ میلیارد تومان فروش
«زودپز» به کارگردانی رامبد جوان: ۴۴۵ هزار نفر تماشاگر و ۲۷ میلیارد تومان فروش
«مفتبر» به کارگردانی عادل تبریزی: ۳۵۰ هزار نفر تماشاگر و ۱۹ میلیارد تومان فروش
«ببعی قهرمان» به کارگردانی حسین صفارزادگان و میثم حسینی: ۳۰۵ هزار نفر تماشاگر و حدود ۱۶ میلیارد تومان فروش
«یادگار جنوب» به کارگردانی پدرام پورامیری و حسین دوماری: ۲۰۲ هزار نفر تماشاگر و ۱۲ میلیارد تومان فروش
«ملاقات با جادوگر» به کارگردانی حمید بهرامیان: ۱۹۰ هزار نفر تماشاگر و ۱۱ میلیارد تومان فروش
«قلب رقه» به کارگردانی خیرالله تقیانیپور: ۲۱۴ هزار نفر تماشاگر و ۱۱ میلیون تومان فروش
«شهسوار» به کارگردانی حسین نمازی:۱۴۶ هزار نفر تماشاگر و ۹ میلیارد تومان فروش
«شهر گربهها ۲» به کارگردانی جواد هاشمی: ۱۶۴ هزار نفر تماشاگر و ۸ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان
«ساعت ۶ صبح» به کارگردانی مهران مدیری: ۱۰۶ هزار نفر تماشاگر و ۶ میلیارد و ۶۹۹ میلیون تومان فروش
«در آغوش درخت» به کارگردانی بابک خواجه پاشا:۱۲۲ هزار نفر تماشاگر و ۶ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان فروش
«روزی روزگاری آبادان» به کارگردانی حمیدرضا آذرنگ: ۴۷ هزار نفر تماشاگر و حدود ۳ میلیارد تومان فروش
«آغوش باز» به کارگردانی بهروز شعیبی: ۳۷ هزار نفر تماشاگر و دو میلیارد و ۲۳۲ میلیون تومان فروش
«سفر پرماجرا» به کارگردانی حجتالله سیفی: ۶ هزار نفر تماشاگر و ۳۱۰ میلیون تومان فروش
«خانه شیشهای» به کارگردانی امیر پورکیان: ۴۶۰۰ نفر تماشاگر و ۲۹۹ میلیون تومان فروش
«کارزار» به کارگردانی شهرام اسدزاده: ۴۲۰۰ نفر تماشاگر و ۲۳۳ میلیون تومان فروش
«سودابه» به کارگردانی محمدعلی سجادی: ۲۴۵۰ نفر تماشاگر و ۱۴۲ میلیون تومان فروش
«لختگی» به کارگردانی کاوه دهقانپور: ۱۵۰۰ نفر تماشاگر و ۹۵ میلیون تومان فروش
«استاد» به کارگردانی عماد حسینی: حدود ۱۳۰۰ نفر تماشاگر و ۶۶ میلیون تومان فروش
«نفرین آرتا» به کارگردانی مجید کریمی: ۴۰۵ نفر تماشاگر و ۲۶ میلیون تومان فروش
فروش کلی سینمای ایران تا به امروز، به هزار و ۲۳ میلیارد تومان رسیده و بیش از ۱۸ میلیون نیز به تماشای فیلمهای اکران شده از ابتدای سال تاکنون نشستهاند.
آمار درج شده در این گزارش تا ساعت ۱۰ صبح شنبه ۲۱ مهرماه بهروز رسانی شده است.
ارسال دیدگاه