در اختتامیه جشنواره ملی سرود فجر عنوان شد؛

دورخیز جشنواره سرود برای بین‌المللی شدن

تهران (پانا) - حامد جلیلی دبیر جشنواره سرود فجر گفت: امیدواریم جشنواره آغازی بر نگرش حرفه‌ای و تخصصی این جریان حرفه‌ای باشد، ما دنبال جشنواره سرود بین‌المللی هستیم و انشالا به آن برسیم.

کد مطلب: ۱۵۰۲۰۸۴
لینک کوتاه کپی شد
دورخیز جشنواره سرود برای بین‌المللی شدن

آیین اختتامیه نخستین جشنواره ملی سرود فجر با حضور امیرحسین سمیعی مدیر دفتر موسیقی، حامد جلیلی مدیر دفتر سرود و دبیر جشنواره، محمود سالاری معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمد الهیاری مدیرعامل بنیاد رودکی و داوران و گروه‌های سرود شرکت کننده در جشنواره سرود در تالار وحدت برگزار شد.

در ابتدا حامد جلیلی دبیر جشنواره پشت تریبون قرار گرفت و در صحبت‌هایی با تشکر از گروه‌های شرکت کننده در جشنواره و داوران گفت: دفتر سرود یک سال پس از روی کار آمدن رئیس جمهور شهید تاسیس شد رهبر انقلاب بار‌ها به استفاده از ظرفیت سرود تاکید داشتند و تاسیس این دفتر هم به دلیل عمل به منویات ایشان بود.

وی در ادامه افزود: تغیییر ذائقه شنیداری به سمت سرود رویکرد ما بود به‌طوری که سرود در سبد خانواده‌ها قرار بگیرد تا سرود به مثابه هوای تازه در دل جامعه نقش ایفا کند، ما در دفتر سرود تلاش کردیم به ارتقای کیفی سرود بپردازیم.

وی اظهار کرد: ما معتقدیم اگر مربی سرود تخصصش را ارتقا دهد و با تخصص گروهش را رهبری کند، سطح کیفی سرود افزایش می‌یابد از سوی دیگر برای زیرساخت‌های سرود تلاش می‌کنیم. آنچه از آن غفلت شده حل برخی دغدغه‌های سرودی هاست آن‌ها خالصانه و بدون چشمداشت تلاش کردند و حمایت نشدند و شخصی خیلی هایشان تلاش کردند.

جلیلی یاداور شد: انشالا اهالی سرود وهنرمندان از مزیت‌های صندوق اعتباری هنر استفاده کنند. جشنواره موسیقی فجر سال ۶۴اولین بار فعالیتش را آغاز کرد و بعد با همین عنوان از دوره پنجم یعنی جشنواره موسیقی فجر به فعالیتش ادامه داد، هم این سال‌ها عرصه تنگ شد و حضور سرودی‌ها حذف شد، از سال ۱۴۰۱ ما با مبانی زیرساختی تلاش کردیم سرود برگردد.

وی با اشاره به اینکه امیدواریم جشنواره آغازی بر نگرش حرفه‌ای و تخصصی این جریان حرفه‌ای باشد، عنوان کرد: ما دنبال جشنواره سرود بین‌المللی هستیم و انشالا به آن برسیم.

در ادامه سه گروه سرود به اجرا پرداختند.

محمود سالاری معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در صحبت هایی با تشکر از همکاران دفتر سرود و‌ موسیقی گفت: دوره های قبل جشنواره سرود را دوستان ما برگزار کردند اما حقیقتا سالهاست جای این جشنواره در معاونت هنری خالی بود، باید برویم به این مسیر هر چند ابتدای راه اشکالاتی در میزبانی و برنامه ریزی است بود که امیدوارم به من ببخشید. 

وی با بیان اینکه سرود یعنی جامعه اسلامی و هیچ گروهی سراغ ندارم که اگر یک همراهی اشتباهی خواند، او را اشکار کند، این یعنی جامعه اسلامی ، افزود: هیچ گروهی نیست که اعضا برای کارخرابی تلاش کند، اگر کسی ضعیف تر است بقیه او را خراب نمیکنند و دستاوردهای سرود این است که تربیتی باشد و وحدت و همدلی ایجاد میکند.

وی اظهار داشت: انشالا برسیم به اینجا که گروه های سرود ما جامعه ارمانی شوند،  این کارکرد تربیتی سرود است قطعا وقتی رهبری که هنرشناس و فرهنگ شناش اشت، انقدر به سرود تاکید داشتند، علتی دارد. من در تحقیقاتم ندیدم کشوری سرود ملی اش تک خوانی باشد. سرود ملی جمع خوانی است تا همدلی، نشاط و وحدت و استتار و پوشیدگی خطا را در خود دارد.

در بخش دیگری از این مراسم از هادی ارزم هنرمند پیشکسوت موسیقی توسط محمود سالاری تقدیر و تجلیل شد.

 سالاری پشت تریبون گفت: استاد ارزم استاد ادب و معنویت و تواضع است. او مدیرهنرستان صدا و سیما بودند و تربیت نسلی را برعهده داشتند که امروز بدانها افتخار میکنیم. 

آرزم پشت تریبون گفت: من خودم را در این حد نمیدانم که در برابر این گروه ها جایزه بدهم، لطف شماست انشالا این جشنواره اخری نباشد و شاید به پشتیبانی مسئولین دومین را هم داشته باشیم. البته رسانه مسئول است که روی این سرودها تلاش کند و ما این را کم داریم و شاهد اثار بهتری در این عرصه باشیم.

در ادامه حجت اشرف زاده به اجرای قطعاتی درباره تو نفسی، وطن، ماه و‌ ماهی پرداخت. 

اشرف زاده پیش از اجرای قطعه وطن خطاب به هنرمندان سرود درباره اهمیت ماندن در وطن گفت و عنوان کرد: همه بچه های گروه من بچه های شهرهای مختلف هستند و خوب است همه بمانیم و وطن را بسازیم.

سپس سید جواد هاشمی نماینده هییت داوران بیانیه هییت داوران را قرائت کرد. 

در ادامه گروه سرود کوش میناب به اجرای برنامه پرداختند. 

برگزیدگان جشنواره با حضور هییت داوران، امیرحسین سمیعی، محمود سالاری، محمد اله یاری، حجت الاسلام خانی ، رضا مهدوی، حامد جلیلی بدین شرح اعلام شدند؛

-برنده بخش هم آوازی سرود گروه زهراییون از اهواز استان خوزستان

-برنده بخش هم آوازی کر گروه کرال خراسان رضوی  از مشهد

-برنده بخش هم آوازی آکاپلا گروه آداک از گلستان
و گروه یاقوت از اصفهان شایسته تقدیر

-در بخش صداما گروه مهرآوا از مشهد استان خراسان رضوی شایسته تقدیر

-در بخش صداما گروه نوای مهر از شهرکرد استان چهارمحال  و  بختیاری 
و گروه کوش از میناب از استان خوزستان

-برنده بخش جایزه ایران گروه آفاق از آزادشهر استان گلستان 
-برنده بخش جایزه نور گروه موعود از مشهد استان خراسان  رضوی 

-برنده بخش سرو سرود گروه جوانه ها از مشهد استان خراسان رضوی 

-برنده بخش بهترین رهبری گروه آقای امین زینعلی از گروه آرشه از اصفهان استان اصفهان
-برنده بخش خلاقیت و نوآوری گروه آوای میناب از میناب استان هرمزگان 
-برنده جایزه رویش گروه سرود اسوه از استان تهران
-برنده جایزه بهترین شعر آقای محمدرضا داوری از گروه نوای مهر از شهرکرد استان چهارمحال و بختیاری 
جایزه تک خوان آقای پوریا اسدی از گروه شهید فانی لارستان استان فارس

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار