یک انیمیشنساز در گفتوگو با پانا:
صنعت انیمیشن ایران متکی به هیچ یک از کشورهای دنیا نیست
تهران (پانا) - یک انیمیشنساز معتقد است در سالهای گذشته بهدلیل قطع همکاری با کشورهای صاحب صنعت انیمیشن که به دلیل تحریمها و مسائل دیگر بود انیمیشنسازان مجبور شدند به صورت آزمون و خطا پیش روند و کسب تجربه کنند و همین امر باعث شد صنعت انیمیشن تنها به خودش متکی باشد.
محمدحسین علمدار در گفتوگو با پانا درباره مهمترین مساله پویانمایی در ایران اظهار کرد: «شروع فعالیت حوزه پویانمایی ایران از ۷۰ سال قبل آغاز شده است و بهصورت هنری فعال بوده اما حدود یک دهه است که پویانمایی وارد فاز صنعتی شده است؛ یعنی تولیدات پویانمایی به سمت جذب مخاطب و تولید انبوه رفته است، همچنین از بُعدهایی چون محتوا، فرم و تکنیک در این دهه اخیر پیشرفتهای قابلتوجهی نیز داشته است اما بازهم به موقعیتی که باید میرسید، نرسیده است.»
وی افزود: «این موضوع چند علت دارد، یکی از علتها این است که تقریباً صنعت انیمیشن ایران یک صنعت درونزا است یعنی تماس چندانی با صنعت انیمیشن جهانی ندارد، کشورهایی که صنعت انیمیشن را بهصورت استاندارد پیش میبرند بهطور معمول از آموزشهای نوین جهانی استفاده کردهاند و سپس وارد تولیدات مشترک شدهاند و توانستند رشد پیدا کنند.»
علمدار اضافه کرد: «در ایران به علت قطع همکاری با کشورهای صاحب صنعت انیمیشن، مجبور شدیم فعالان این صنعت را جلو بفرستیم تا بهصورت آزمونوخطا پیش بروند و تجربه کسب کنند. البته در تولید بازهم قابلقبول عمل کردهایم و سعی شده بهجای خوبی برسیم چراکه تعداد کشورهایی که صنعت انیمیشن دارند، خیلی زیاد نیست اما ایران فقط به خودش متکی است.»
وی گفت: «در تولید اکثر مشکلات حلشده است اما در پخش انیمیشن، مشکلی وجود دارد که نمیتوان آثار را بهصورت بینالمللی پخش و توزیع کرد. اکثر آثار ما محدود به مرزهای ایران است و نمیتوان در بازارهای جهانی خیلی از محصولات را ارائه کرد. البته این موضوع چند علت دارد که یکی از آنها از نظر محتوا است که به صورت بینالمللی کار انجام نمیشود و بیشتر بهصورت منطقهای است. این نکتهای است که همه متولیان و فیلمسازان انیمیشن باید به آن توجه کنند.»
ارسال دیدگاه