معیشت اهالی سینما در آینه جشنواره فیلم فجر

با اعلام اسامی فیلمهای پذیرفته در جشنواره فیلم فجر امسال و حضور بخش بزرگی از سینماگران فعال در سینما ، آشکار شد سینما برخلاف پیش بینی های صورت گرفته از سوی برخی همچنان زنده و پویا است و به حیات خود ادامه می دهد و این خبر مسرت بخشی برای فعالان سینما در حوزه های مختلف است چرا که زنده بودن سینما به طور مستقیم به معیشت آنها مربوط است.

کد مطلب: ۱۴۴۶۰۱۹
لینک کوتاه کپی شد
معیشت اهالی سینما در آینه جشنواره فیلم فجر

جشنواره فیلم فجر یک اتفاق بزرگ در تاریخ سینمای ایران است. این جشنواره یک ظرفیت بی بدیل برای بازسازی وجوه مختلف سینمای ایران از جمله وجه اقتصادی آن در اختیار متولیان امر قرار داده است. سینمای ایران با جشنواره فیلم فجر می تواند ضیافتی تمام عیار برای مخاطبان ایرانی ترتیب دهد. این جشنواره به حسب زمان برگزاری و پیشینه دیرینه آن یک سرمایه اجتماعی معتبر برای سینمای ایران محسوب می شود.

روندی که این جشنواره پشت سر گذاشته با همه فراز و فرودهایش ارزش های افزوده و مزیت های نسبی بسیاری برای سینمای ایران داشته است.
با این وجود به نظر می رسد از همه ظرفیت ها و قابلیت های این رویداد فرهنگی و اجتماعی بهره برداری نشده است. این جشنواره بزرگترین رویداد فرهنگی کشور است و سرمایه اجتماعی آن برای سینمای ایران مهم و مغتنم است. از این رو، نیاز است در هر مقطعی ضمن نیازسنجی و ارزیابی کارکردهای اجتماعی آن به تکامل و توسعه ساختار و شاخصه های اجرایی اش توجه کنیم و به حسب استراتژی و برنامه‌های راهبردی در حوزه فرهنگ و هنر باید الزامات تحول آن را جدی بگیریم. خوشبختانه جشنواره امسال ، به لحاظ تعداد فیلم وتنوع مضامین می تواند یک نمونه مثال زدنی در این حوزه قلمداد شود. جشنواره فیلم فجر به عنوان عیاری برای سنجش قابلیت های سینما بیش از پیش مطرح است.

جشنواره فجر ویترین تولیدات و آیینه تمام نمای داشته ها و کاشته های سینمای ماست که در آن می‌توانیم چالش ها و کاستی ها را ببینیم. مسیر طی شده را ارزیابی کنیم و راه‌های پیش رو را طراحی و ترسیم.

در این دوره جشنواره تلاش شده تا ضمن حفظ مزیت‌های نسبی دوره های پیشین به نیازهای جدید اندیشیده شود. طراحی محتوای جدید، اهتمام به مبانی نظری و تحلیلی سینما، ورود به حوزه های بین رشته ای - معماری، جامعه شناسی، مدیریت و بازرگانی، فلسفه و... از بسترهایی است که به سینِما گره خورده اند.

جشنواره فیلم فجر بزرگترین رویداد سینمایی کشور ماست که تقریبا نگاه همه هنرمندان، علاقمندان و مخاطبان سینما و مسوولان فرهنگی به آن است. جشنواره پیوندهای محکمی با توده های مردم و عموم فعالان سینما دارد. بستر سازی برای نمایش فیلم ها برای عموم مردم است. جشنواره فیلم فجر را می توان نقطه ثقل سینمای ایران دانست که باعث تحرک و ایجاد انگیزه در بین فیلمسازان برای ساخت آثار بهتر خواهد شد. جشنواره فیلم فجر می تواند به معیشت خانواده سینما کمک کند و آن را بهبود بخشد. چرا که هر رویدادی که به دیده شدن سینمای ایران و تثبیت وارتقای آن بینجامد ، قطعا به معیشت چند هزار نفری که در بدنه این سینما مشغول به کارند ، کمک خواهد کرد. شرکت بیش از ۱۰۰ فیلم برای حضور در جشنواره فیلم دلیلی بر این ادعاست که علاوه بر رونق تولید فیلم ، وضعیت معیشت اهالی سینما هم در مسیر رشد مناسبی قرار گرفته است.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار