جلال غفاری: تمام فیلم‌سازان ضدسرمایه‌داری و لیبرالیسم زیر پرچم جریان مقاومت هستند

تهران (پانا) - دبیر هفدهمین جشنواره فیلم مقاومت تاکید کرد که جشنواره فیلم مقاومت همه فیلم‌های ضدسرمایه‌داری و لیبرالیسم دنیا را حمایت می‌کند.

کد مطلب: ۱۳۳۱۴۲۸
لینک کوتاه کپی شد
جلال غفاری: تمام فیلم‌سازان ضدسرمایه‌داری و لیبرالیسم زیر پرچم جریان مقاومت هستند

صبح امروز جلال غفاری در نشست خبری جشنواره بین المللی فیلم مقاومت که با شعار «گفتمان مقاومت، نضهت جهانی مستضعفین و آزادی قدس شریف» برگزار شد با اشاره به این مطلب که نباید جشنواره‌ فیلم مقاومت صرفا محفلی برای برگزاری جشنواره باشد،گفت: باید از این جشنواره برای رسیدن به قله‌های بلندی مانند تربیت نسل و جریان فیلم‌سازی مقاومت و دفاع مقدس استفاده کرد، تلقی ما این است که رویدادسازی و خبر جشنواره فیلم مقاومت هم باید از جنس گفتمان مقاومت باشد. باید نگاه و شکل جشنواره‌داری خصوصاً در فیلم مقاومت عوض شود و باید به نقطه‌ای برسیم که به جریان‌ اجتماعی تبدیل شود.

وی با اشاره به این مطلب که که امسال این جشنواره در پهنه خلیج فارس و برخی از برنامه‌های آن روی کشتی برگزار خواهد شد اظهار داشت: شعار این رویداد گفتمان مقاومت، نضهت جهانی مستضعفین و آزادی قدس شریف خواهد بود.

دبیر هفدهمین جشنواره فیلم مقاومت با اشاره به این مطلب که ما یک چالش جدی داریم که مقاومت را به سوژه یا موضوع سیاسی تقلیل می‌دهیم گفت: تقلیل این رویداد به دفاع مقدس یا مقابله با داعش جفا در حق مقاومت است. مقاومت یک کلان گفتمان است و انسان فطری مقاومت جوست و خداوند خواسته که انسان این گونه آفریده شده است.

وی با بیان این مطلب که امسال این جشنواره بخش ملی نخواهد داشت، افزود: این دوره تمام فیلم‌های ایرانی به همراه دیگر فیلم‌های جهانی را همراه با هم در یک بخش به نام بین الملل می‌بینیم، در جشنواره امسال حمایت‌های ویژه تولیدی خواهیم داشت. باید جنبه جشنواره صرفاً مسابقه نباشد و همراه با جریان فیلمسازی باشد.

غفاری در ادامه این نشست به جوایز جشنواره اشاره کردو گفت: جوایز این دور از جشنواره ویژه خواهد بود تا مشوقی باشد برای جریان فیلمسازی جوان کشور. تلاش ما این است که اگرچه مدت زمان کوتاهی را برای برگزاری جشنواره داریم اما ضمن آنکه امسال سال پرباری برای جشنواره باشد، سال‌های آتی جشنواره به شکل بهتری و قوی‌تری رقم بخورد.

دبیر جشنواره مقاومت در ادامه با اشاره به این مطلب که سوژه مقاومت باید برای فیلمسازان کشور جا بیافتد ، اظهار کرد: این موضوع برای برخی از فیلمسازان قدیمی و بزرگ کشور ما از نظر مفهومی روشن و بین نیست چراکه گفتمان مقاومت در دستور کار فیلمسازان نبوده است. امروز صرفاً فیلم‌های دفاع مقدسی مسأله ما نیست بلکه هر فیلمی که به مبارزه با سرمایه‌داری و لیبرالیسم بپردازد در دایره گفتمانی جشنواره فیلم مقاومت شناخته می‌شود. راهی که انتخاب کردیم با تلاش‌های مرحوم حاج نادر طالب‌زاده زمینه‌های بسیار خوبی دارد که باید آن را ادامه بدهیم. نگاه ما امتی به موضوع گفتمان مقاومت است.

وی تصریح کرد: برخی از اهداف ما بلند مدت و برخی دیگر کوتاه مدت یا میان مدت است که برگزاری جشنواره و نمایش و پذیرش فیلم‌های امسال در اهداف کوتاه مدت ما قرار دارد اما جریان فیلم‌سازی مقاومت زمان‌بردار است.

غفاری با اشاره به این مطلب که درصدیم جشنواره فیلم مقاومت به صورت سالانه برگزار خواهد شد، گفت: داین رویداد دیگر دوسالانه نخواهد بود. همچنین دبیرخانه جشنواره دائمی می‌شود و از این به بعد تمام فیلمسازان و هنرمندان می‌توانند با جشنواره ارتباط دائمی داشته باشند.

این مدرس دانشگاه در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به اینکه قرار است تا با همکاری معاونت بین‌الملل بسیج هفته‌های فیلم مقاومت در ۱۷ کشور دنیا برگزار شود، گفت که بنای ما این است که بخش‌های جدیدی مانند سریال نیز به جشنواره اضافه شود زیرا برخی از کشورهای همسایه و عربی اصولاً فیلمسازی قوی ندارند و بیشتر در عرصه سریال فعالیت دارند.

در بخش دیگری از این نشست خبری رفیعی مدیر اجرایی جشنواره به جزئیات اجرایی این رویداد هنری اشاره کردو گفت: از همین امروز جشنواره فیلم مقاومت آغاز می‌شودتمام متقاضیان بخش‌های گوناگون جشنواره اعم از فیلم، فیلمنامه یا پژوهش می‌توانند آثار خود را چه به شکل حضوری، اینترنتی یا پستی به دفتر دبیرخانه ارسال کنند. پایان زمان پذیرش نیز ۲۲ بهمن ماه خواهد بود.

وی بیان کرد که بخش مهمی چون پژوهش و حوزه نظریه‌پردازی و گفتمان‌سازی در این دور از جشنواره شکل خواهد گرفت. جوایزی که در این جشنواره اهدا خواهد شد با نام شهدایی چون شهید حاج قاسم سلیمانی(جایزه بخش اصلی)، رسول ملاقلی پور(جایزه بخش دفاع مقدس)، شهید عماد مغنیه(جایزه جهان بدون اسراییل) و شهید حججی (جایزه نسل روایت) خواهد بود که در بخش‌های مجزایی اهدا خواهد شد. بخش فیلمنامه این جشنواره نیز جایزه خود را با نام شهید سید مرتضی آوینی با عنوان روایت قلم اهدا خواهد کرد.

وی زمان برگزاری جشنواره را از ۱۲ تا ۱۷ اسفند‌ همزمان با سالروز ولادت حضرت مهدی (عج) اعلام کرد.

وی افزود: در بخش اصلی فیلم بلند (سینمایی، بلند مستند و بلند پویانمایی) آثار در دبیرخانه مورد پذیرش قرار می گیرد. سریال بخش دیگری از جشنواره است و بخش فیلم کوتاه شامل داستانی، مستند و پویانمایی است.

دبیر اجرایی جشنواره هفدهم فیلم مقاومت افزود: در بخش اصلی آثار بلند و کوتاه شامل داستانی، مستند و پویانمایی تمامی شرکت کنندگان و متقاضیان داخلی و خارجی با هم به مرحله انتخاب و داوری می‌رسند.

رفیعی در پایان بیان کرد که تمامی فیلم‌های برتر این جشنواره در تمامی استان‌های کشور همراه با نقد نمایش داده خواهد شد.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار