یک مدرس و تسهیلگر کودک و طبیعت:
کودکان حافظان میراث ایران زمین هستند
اهواز (پانا) - یک مدرس و تسهیلگر کودک و طبیعت عنوان کرد کودکان حافظان میراث ایران زمین هستند.
وحید کیانی، مدیر کل کانون پرورش فکری کودکان و نوچوانان خوزستان گفت: به مناسبت هفته ملی کودک کانون پرورش فکری کودک و نوجوانان خوزستان با همکاری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان دوره آموزشی "آشنایی با گردشگری کودک" را با حضور ریحانه جمالی، مدرس، پژوهشگر، مشاور گردشگری و تسهیلگر کودک و ۳۲ نفر از کارشناسان، مربیان مسئول و مربیان فرهنگی کانون استان تشکیل داد.
در این نشست ریحانه جمالی با تأکید بر اهمیت دوران کودکی گفت: قبل از شروع فعالیت در حوزه کودک و آموزش به کودکان باید شناخت کافی از ویژگیها، خصوصیات رفتاری و روانی این دوران کسب شود.
وی بیان کرد: مطالعه در زمینه روانشناسی رشد به مربی کمک خواهد کرد که کودک را به خوبی بشناسد و از او انتظارات غیرمعقول نداشته باشد.
این پژوهشگر در ادامه توضیح داد: کودک موجودی مستقل با تواناییها و نیازهای خاص خود است که با هیچ کس قابل سنجش نیست و نیازمند توجه و زمان باکیفیت است.
وی افزود: کودک همصحبت و شنونده خوب میخواهد. یک مربی قبل از توضیح دادن در مورد مسائل و موارد پیرامون، باید نظر کودک را در خصوص آنچه درک کرده است جویا شود و از او بخواهد آنچه را در ذهن خود میپروراند، بر زبان جاری کند و این مطالبه کردن از کودک به نوعی تفکر انتقادی (حرف زدن، تحلیل کردن و قبول یا رد موضوع) را به او آموزش میدهد.
جمالی تصریح کرد: کودک نیازمند بستری مناسب برای رشد است. او برای کشف استعدادهای خود، نیاز به یک همراه دارد تا با فراهم آوردن شرایط مساعد به او کمک کند، تواناییهای بالقوه خود را به بالفعل تبدیل کند.
وی در ادامه گفت: کودک زندگی سالم و رها میخواهد. محدود کردن کودک به خانه و مدرسه مانع از شناخت او از جامعه میشود.
وی توضیح داد: سفر کردن، دیدن محیطهای مختلف و انسانهای متفاوت به او کمک خواهد کرد تا درک او نسبت به انسانهای اطرف بیشتر شود و به این باور برسد که همه آنها همانند نزدیکان او، نخواهند بود.
این تسهیلگر کودک با تأکید بر فرصت دادن به کودک برای بازی و نشان دادن هیجانات درونی گفت: بازی کردن بخش جداییناپذیر دوران کودکی است و باید به او زمان داده شود تا در چهارچوب محیطی که در آن قرار دارد کاری را که دوست دارد و باعث شادی او خواهد شد، انجام دهد.
وی تصریح کرد: یک کودک سالم، کنجکاو و پرسشگر است و وظیفه پدر، مادر و مربی این است که با حوصله به سؤالات او پاسخ دهد. به عبارت دیگر کودک با مطرح کردن سؤال، زنگ آموزش را به صدا درمیآورد و به طور غیرمستقیم اشتیاق خود را برای یادگیری عنوان میکند.
ریحانه جمالی، به عنوان طبیعت گرد کودک با اشاره به تجارب خود در سفرهای متفاوتی که با کودکان داشت، تأکید کرد: سطح توانایی کودکان بسیار بالاتر از آن چیزی است که والدین آنها تصور میکنند. آنان با قرار گرفتن در طبیعت با اعتماد به نفس کامل، دست به کارهایی میزنند که شاید هرگز قبل از او تجربهای نسبت به آن نداشتهاند.
وی افزود: کودک بدون هیچ پوشش شخصیتی احساسات خود را بیان میکند و در ارتباطگیری مشکلی نخواهد داشت.
ارسال دیدگاه