‌جزئیات مراسم پیاده‌روی جاماندگانِ اربعین اعلام شد؛ راهپیمایی ۳ میلیونی «لشکر حسین»

قرار ما؛ ۷ صبح روز شنبه ۲۶ شهریور، میدان امام حسین (ع) / ساخت عروسک حنیف و حنیفا توسط بانوان تهرانی و هدیه آن‌ها به کودکان‌/ در مسیر ۶۰۰ موکب توسط مردم برپا می‌شود‌

تهران (پانا) - جزئیات برگزاری مراسم پیاده‌روی جاماندگانِ اربعین در تهران و از میدان امام حسین علیه‌السلام تا آستان مقدس حرم حضرت عبدالعظیم حسنی و با عنوانِ «لشکر حسین(ع)» تشریح شد.

کد مطلب: ۱۳۰۷۰۳۸
لینک کوتاه کپی شد
‌جزئیات مراسم پیاده‌روی جاماندگانِ اربعین اعلام شد؛ راهپیمایی 3 میلیونی «لشکر حسین»

صبح امروز نشست خبری برنامه‌های اربعین حسینی تهران با حضورسیدعلیرضا فاطمیان‌پور معاون فرهنگی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران و دبیر ستاد «لشکر حسین (علیه‌السلام)» برگزار ‌و جزئیات این مراسم تشریح شد.

فاطمیان‌پور در ابتدای این نشست با اشاره به این مطلب که پیاده‌روی جاماندگان اربعین حسینی، امسال با عنوانِ «لشکر حسین» برگزار می‌شود، گفت: خوشبختانه امسال ظرفیت خوبی برای پیاده‌روی اربعین در عراق فراهم‌ شده است، اما برخی از این پیاده‌روی و این توفیق جا می‌مانند که به نام جاماندگان اربعین یاد می‌شود.

وی ادامه داد: ۹ سال پیش تعدادی از دانشجویان از میدان امام حسین به سمت حرم عبدالعظیم پیاده حرکت کردند و حرکتی نو را ایجاد کردند. این حرکت هم بر اساس روایات شکل گرفت.

فاطمیان‌پور با اشاره به این مطلب که این حرکت کاملاً مردمی است؛ گفت: شهرداری تهران خود را موظف می‌داند که در این حرکت مردمی، مسیر را برای مردم تسهیل کند و خدمت برساند. همچنین مجموعه سپاه تهران و بسیج فعالیت‌های زیادی در حال انجام است. در شهرداری تهران ریاست این کمیته با ریاست سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران است.

معاون فرهنگی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در ادامه به زمان آغاز مراسم راهپیمایی اشاره کرد و افزود: مردم از ساعت ۷ صبح روز شنبه ۲۶ شهریور در میدان امام حسین حاضر می‌شوند و پس از خواندن دعا و زیارت، این مسیرِ ۱۴ کیلومتری آغاز می‌شود. امسال قرار است که خدمت‌رسانی به‌گونه‌ای باشد که یک روز کامل این پیاده‌روی طول بکشد. تلاش می‌کنیم از ترافیک و ازدحام جمعیت جلوگیری شود.

وی ادامه داد: در مسیر ۶۰۰ موکب توسط مردم برپا می‌شود تا در مسیر از مردم پذیرایی کنند. سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران تلاش کرده تا در هر ۷۰۰ متر، پایگاهی برای کودکان و زنان فراهم شود تا به این عزیزان خدمت‌رسانی شود. این موکب پوشیده است تا مادران و فرزندان بتوانند در آنجا استراحت کنند. نام این موکب‌ها، موکبِ ام‌البنین است.

فاطمیان‌پور به حضور نهادهایی چون آتش‌نشانی و مسائل امنیتی در خلال راه‌پیمایی اشاره کرد و گفت: آتش‌نشانی و نیروی انتظامی حضور فعالی خواهند داشت. مسیرها با راهور هماهنگ شده است. پارکینگ‌هایی در طول مسیر در نظر گرفته‌شده و همه این‌ها در نرم‌افزارهای مسیریاب مشخص‌شده است. بحث بازگشتِ مردم با اتوبوس و خط ویژه فراهم‌ شده است. امسال افزایش ناوگان حمل‌ونقل شهری را در مسیر شاهد خواهیم بود.

فاطمیان‌پور همچنین با اشاره به همکاری آستان حضرت عبدالعظیم حسنی برای هر چه‌بهتر برگزار شدن این راهپیمایی اشاره کرد و گفت: خادمانِ حاضر در حرم از مردم می‌خواهند تا با سلامی از راه دور، مسیر برگشت را در پیش بگیرند تا از ازدحامِ زیاد در حرم جلوگیری شود. هماهنگی لازم با مساجد در مسیر انجام‌شده تا دربِ مساجد برای مردم باز باشد. هشت موکبِ چایخانه خادمان امام رضا علیه‌السلام در مسیر طراحی‌ شده است. سربند و پرچم هم توسط مجموعه‌های مختلف آماده‌شده که در طول مسیر پخش خواهند شد.

وی در ادامه به برگزاری سه پویش در زمان برگزاری این راهپیمایی اشاره کرد و افزود: سه پویش برای این برنامه تدارک دیده‌ایم که این پویش‌ها ویژه‌ زنان و کودکان است. پیش‌بینی ما حضور ۳ میلیونیِ مردمِ تهران در این پیاده‌روی است. در مسیر چهارده نقطه هماهنگ شده توسط مساجد و حسینیه‌ها تا با استفاده از شماره ۱۴۳۷، برای طبخ و ارائه نذورات خودشان اقدام کنند.

وی ادامه داد: پویشی ویژه کودکان داریم که در مسیر تصویرسازی شده تا کودکان توسط پارچه‌ای که در اختیارشان قرار می‌گیرد، سربندی برای خودشان طراحی می‌کنند و به سر می‌بندند و عکسی تهیه می‌کنند و برای ما می‌فرستند.

فاطمیان‌پور در پاسخ به پانا درباره چگونگی جانمایی موکب‌ها در مسیر راه‌پیمایی گفت: موکب‌ها بر اساس مکانی که دارند، پذیرایی‌شان متفاوت است. یعنی موکب‌هایی که نزدیک به مبدأ هستند، پذیرایی‌شان در قالب صبحانه است و موکب‌هایی که نزدیک به مقصد هستند، پذیراییِ وعده ناهار را دارند. همه مساجد و حسینیه‌ها را هماهنگ کرده‌ایم تا درب‌های‌شان باز باشد تا امکان استفاده از سرویس بهداشتی برای مردم وجود داشته باشد. حتی در مسیر هم برخی مجتمع‌های تجاری وجود دارند که از آن‌ها هم خواسته‌ایم تا فضایی برای استراحت مردم فراهم کنند و امکان استفاده مردم از سرویس بهداشتی را ایجاد کنند.

در بخش دیگری از این نشست پروانه دوستی مدیر فرهنگی هنری منطقه سیزده و رئیس فرهنگسرای امید، درباره پویش‌های طراحی‌شده در این رویداد گفت: در این رویداد ما سه پویش داریم. یکی نذر اربعین است که در آن ساخت عروسک‌ها را داریم. عنوان عروسک‌ها حنیف و حنیفا خواهد بود که توسط بانوان در میدان امام حسین علیه‌السلام طراحی و ساخته می‌شوند. قرار است که چهل هزار عروسک تهیه شود و در روز پیاده‌روی به کودکان هدیه شود. پویش سلام یا مهدی را هم داریم که در ۲۲ نقطه از مسیر پیاده‌روی تعبیه شده است. این پویش هم به سربندهایی اختصاص دارد که از سوی خودِ کودکان طراحی و به سربسته می‌شود.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار