نمایشگاه آبرنگ «نقش نیمروز» افتتاح شد
علی پیران: تلاش کردم صدای مظلومیت مردم سیستان باشم
تهران (پانا) - نمایشگاه آبرنگ «نقش نیمروز» با آثاری از استاد علی پیران یکی از هنرمندان استان سیستان و بلوچستان در گالری شماره یک خانه عکاسان افتتاح شد.
به گزارش روابط عمومی حوزه هنری، علی پیران سیستانی خوشنویس و نقاش در مراسم افتتاحیه نمایشگاه آبرنگ «نقش نیمروز» گفت: نمایشگاه حاضر محصول تلاش ۳ ساله در عرصه نقاشی آبرنگ است. آثار به نمایش درآمده در این نمایشگاه از طبیعت، معماری و آثاری که در سیستان در شرف نابودی هستند، با تکنیک آبرنگ به تصویر کشیده شدهاند. قالب این آثار عطش و خشکسالی سیستان را نشان میدهند. در واقع من در نمایشگاه آبرنگ «نقش نیمروز» دیروز سیستان و امروز این استان را به تصویر کشیدم تا به گونهای رسالتم را نسبت به زادگاهم انجام دهم و بگویم استان سیستان که در گذشته آباد بود امروز به دلیل مطالبه حق آبه اش وضعیت خوبی ندارد.
او افزود: من سعی کردهام که در قالب آثار به نمایش درآمده در نمایشگاه آبرنگ «نقش نیمروز» مطالبهگر حق آبه سیستان باشم و صدای مظلومیت مردم سیستان را به گوش مسئولان افغان برسانم.
این هنرمند بیان کرد: من از قدیمالایام نقاشی میکردم اما در خلق آثار به نمایش درآمده در این نمایشگاه از آبرنگ استفاده کردم زیرا آبرنگ، روان، شیرین، ساده و بیپیله است، البته ممکن است که از نظر شما نقاشی آبرنگ خیلی سبک به نظر برسد، اما اجرایش بسیار سخت است. کسی که از آبرنگ برای خلق یک اثر نقاشی استفاده میکند، فرصت آزمون و خطا ندارد و اگر رنگی را در جای اشتباه بگذارد کل کار باید حذف شود. از طرف دیگر در منطقه سیستان و بلوچستان به دلیل خشکی شدید هوا نقاشی آبرنگ به سختی خلق میشود زیرا کمی پس از کشیدن یک قسمت از نقاشی، آن قسمت خشک میشود، بنابراین هنرمند نقاش باید با سرعت قلم بالا، دقت و تکنیک خوب کارش را انجام دهد.
پیران ادامه داد: من در خلق آثار نقاشی با آبرنگ میدانم که با استفاده از این تکنیک میتوان با صرف هزینه کمتر آثار بیشتری خلق کرد.
وی گفت: بعضی از دوستان در سطح کشور و حتی در کشورهای دیگر پیشنهاد کردهاند که نمایشگاههایی را در مکانهای مختلف برگزار کنم. این پیشنهادها در دست بررسی هستند و به امید خدا اگر همهگیری کرونا کنترل شود، نمایشگاههای متعددی برگزار خواهم کرد.
این هنرمند شرایط فعلی هنرمندان در سیستان و بلوچستان را چندان مطلوب ندانست و بیان کرد: هر چند مسئولان مخصوصاً مسئولان حوزه هنری تلاش زیادی برای سر و سامان دادن به وضعیت هنرمندان سیستان و بلوچستانی داشته اند اما حوزه مذکور نوعی موازیکاری با وزارت ارشاد دارد یعنی وقتی حوزه هنری از من برای برگزاری یک نمایشگاه دعوت میکند، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خودش را کنار میکشد و دخالتی نمیکند. اگر حوزه هنری و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همسو و همجهت کار میکردند، قطع به یقین در حمایت از هنرمندان سیستان و بلوچستانی به نتایج بهتری میرسیدند.
سید مسعود شجاعی طباطبایی، مدیر مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری نیز در افتتاحیه نمایشگاه آبرنگ «نقش نیمروز» گفت: توجه به مراکز استانها و به خصوص استانهای محروم یکی از اهداف حوزه هنری است. هماکنون ما شاهد برگزاری نمایشگاه آثار استاد پیران در حوزه هنری هستیم. استاد پیران از اساتید خوشنویسی و نقاشی استان سیستان و بلوچستان به حساب میآید و قاری برجسته قرآن است و ما حس معنوی او را در آثارش میبینیم.
شجاعی طباطبائی افزود: استاد پیران اقلیم و فضای استان سیستان و بلوچستان را با یک نگاه خاص به همه معرفی میکند. ما تلاش میکنیم شرایطی را فراهم کنیم تا علاوه بر برگزاری فیزیکی نمایشگاه آثار هنرمندانی چون استاد پیران، آثار آنها را در قالب نمایشگاههای مجازی در معرض دید عموم قرار دهیم.
گفتنی است نمایشگاه آبرنگ «نقش نیمروز» از دوم تا نهم اسفند ماه در حوزه هنری برقرار است و علاقمندان میتوانند برای بازدید از این نمایشگاه از ساعت ۹ تا ساعت ۱۸ روزهای شنبه تا چهارشنبه به گالری شماره یک خانه عکاسان واقع در خیابان سمیه نرسیده به خیابان حافظ مراجعه کنند.
ارسال دیدگاه