احمد مسجد جامعی در آیین کتابگردی پیشنهاد کرد:

کتابفروشی اسلامیه، قدیمی ترین کتابفروشی تهران به موزه کتاب تبدیل شود

تهران (پانا) - امسال نیز کتابگردی مانند رسم سال های گذشته  با کمک ناشران و کتابفروشی ها و با حضور اثربخش عالمان و فاضلان ؛ دانش پژوهان و اندیشمندان ؛ نویسندگان و مترجمان، هنرمندان و هنروران ؛ مدیران ومسئولان برگزار شد.

کد مطلب: ۱۲۳۲۲۲۹
لینک کوتاه کپی شد
کتابفروشی اسلامیه، قدیمی ترین کتابفروشی تهران به موزه کتاب تبدیل شود

به گزارش روابط عمومی این برنامه، هشتمین آیین مردمی کتابگردی برگزار شد، هنگامه خجسته ای که مشعل دار رواج کتاب و روحیه کتابخوانی در میان مردم شده است. هشتمین پویش کتابگردی در شرایطی برای روشن ماندن چراغ کتابفروشی های محلی تلاش کرده که دخل و خرج نشر و نوشتار در میانه تحریم و گرانی؛ کمبودها و کاستی ها ؛ استیصال و تنگدستی بدترین روزهای خود را می گذارند. اما رسم و روال نوپای کتابگردی درهمین مدت اندک توانسته نشاط و پویایی را به کتابفروشی ها به عنوان بخشی از فضاهای عمومی شهر وارد کند.

احمد مسجد جامعی در مراسم کتابگردی امسال یک پیشنهاد متفاوت و قابل بررسی مطرح کرد: حمایت از نویسندگان و هنرمندان افغانستان.

او در توضیح این پیشنهاد گفت:« افغانستان کشوری است که زبان فارسی در آن رایج است. یکی از سه کشور فارسی زبان محسوب می شود و در عین حال آیین ها و رسوم مشترک فراوانی با ایران دارد. درواقع زبان فارسی و پیشینه مشترک، ما را بیش از پیش به هم نزدیک می کند. اما اکنون مردم این کشور به خصوص نویسندگان و تولید کنندگان فکر و اندیشه با مشکلاتی در کشورشان مواجه شده اند که ناشی از حضور داعش و طالبان در این کشور است. به طوری که برخی از نویسندگان و پدیدآورندگان کتاب از افغانستان به ایران مهاجرت کرده اند. در این شرایط ناشران ایران می توانند بخشی از تولیدات فرهنگی خودشان را به نویسندگان افغانستان با حق تالیف مناسب اختصاص بدهند. در حال حاضر نویسندگان صاحب نامی از افغانستان در ایران حضور دارند. می توانیم با این سیاست، اهتمام خودمان را به زنده ماندن زبان فارسی در کشور همسایه و حمایت از اهالی فرهنگ و هنر در افغانستان نشان بدهیم.»

مبدع آیین کتابگردی افزود:« همچنین می توانیم همین سیاست را در قبال هنرمندان افغانستان اجرا کنیم. برگزاری نمایشگاه های هنرمندان افغانستان در فضاهای هنری کشورمان ، خرید آثارشان و برگزاری گارگاه های مشترک بین هنرمندان ایران و افغانستان می تواند به اعتلای فرهنگ و هنر ایران و افغانستان و ایجاد همدلی و نزدیکی بین هنرمندان دو ملت منجر شود».

مسجد جامعی با اشاره به این که در کتابگردی امسال پیشنهاد حمایت از نویسندگان افغانستان را با اتحادیه ناشران و کتابفروشان مطرح کرده است گفت:«همچنین پیشنهاد همکاری بین هنرمندن ایران و افغانستان را با معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مطرح کردم.

مسجد جامعی کتابگردی امسال را از انتشارات «مهکامه» ناشر تخصصی حوزه کتابگردی آغاز کرد و در ادامه از انتشارات و کتابفروشی چتر دانش؛ ناشر برتر کتاب‌های حقوقی ، کتاب‌فروشی دلیل ما، ناشر تخصصی کتب معارف اهل بیت‌(ع) و مجموعه دوازده جلدی الحیاه از علامه محمد رضا حیکمی ، اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران، کتابفروشی مرجع متعلق به بنیاد دانشنامه جهان اسلام، دفتر مجله بخارا، کتابفروشی نشر فرهنگ گویا ناشر آثار هنری، نشر چشمه، ناشر دانشنامه ارزشمند مازندران از زنده یاد استاد حسن انوشه ، فروشگاه کتاب زیتون، وابسته به دفتر نشر فرهنگ اسلامی، کتابفروشی اساطیر ناشر مجموعه های ایرانشناسی و نشر ثالث دیدن کرد.

ایجاد موزه کتاب در کتابفروشی اسلامیه

مسجد جامعی در بازدید از اتحادیه ناشران و کتابفروشان به مسئله قاچاق کتاب و ضرورت بررسی راهکارهای قانونی برای حل این مشکل اشاره کرد. هومن حسن پور رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان در این باره توضیح داد: قاچاقچیان کتاب به تازگی دچار دگردیسی شده‌اند و به دنبال گرانی کاغذ، اقدام به جمع‌آوری فایل کتاب‌های ناشران کرده‌اند. به طوری که در کشفیات اخیر فایل بیش از سه هزار کتاب از دفاتر آنها کشف و ضبط شده است. حسن‌پور به بحث کتابسازی هم اشاره کرد و گفت: رونویسی و کتابسازی از آثار پُرفروش نیز در کنار معضل قاچاق به دغدغه اصلی اهالی نشر تبدیل شده است.

مسجدجامعی همچنین به هیات مدیره اتحادیه ناشران و کتاب‌فروشان تهران پیشنهاد کرد اولین موزه کتاب در محل کتاب فروشی اسلامیه در منطقه بازار تهران راه اندازی شود. او با اشاره به این که کتابفروشی اسلامیه؛ قدیمی‌ترین کتابفروشی تهران است که همچنان شکل قدیمی‌اش را حفظ کرده گفت: کتاب فروشی اسلامیه از سال ۱۳۱۸ در همین محل در خیابان پانزده خرداد ، بوذرجمهر سابق فعال است. هنوز هم در ورودی، پیشخوان و قفسه بندی های قدیم و بسیاری از اجزای این کتابفروشی مانند همان سال های نخست دست نخورده باقی مانده است.

او اظهار کرد: این موزه می تواند با هدف حفظ و نگهداری اسناد و کتاب‌های ماندگار حوزه نشر تشکیل شود.

مسجد جامعی در ادامه سخنانش درباره انبار بزرگ کتابفروشی اسلامیه گفت: چند سال پیش در یکی از تهرانگردی ها از انبار بزرگ این کتابفروشی در محله عودلاجان بازدید کردیم. تحقیق که کردیم متوجه شدیم اینجا خانه تاریخی مدرس نماینده مردم تهران و اصفهان در مجلس شورای ملی بوده است. خب من عضو شورای اسلامی شهر تهران بودم و مصوبه ای را در شورا گذراندیم که براساس آن شهرداری نسبت به خریداری و تملک این مکان تاریخی اقدام کند. شهرداری تهران تعلل کرد و خانه توسط بخش خصوصی خریداری شد و پس از مرمت و بازسازی تبدیل به خانه موزه مدرس شد. مراسم افتتاحیه نیز با حضور من و آقای لاریجانی برگزار شد. این خانه موزه اکنون با کاربری موزه و دارالقرآن در حال فعالیت است.

کتابگردی امسال با حضور مردم کتابخوان و کتاب‌دوست و همچنین هنرمندان، آموزگاران، استادان، اصحاب فکر، فرهنگ و اندیشه، پدیدآورندگان کتاب، شخصیت‌های سیاسی و چهره‌های برجسته و مورد احترام مردم برگزار شد. برخی از شرکت کنندگان در کتابگردی امسال شامل حسین سناپور، علی دهباشی، هومن حسن‌پور رئیس اتحادیه ناشران و کتاب‌فروشان تهران ، حسن طارمی راد معاون علمی دانشنامه جهان اسلام، بیژن اشتری، حسن کیائیان، عبدالکریم جربزه‌دار ، محمد هاشم اکبریانی، محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، غلامعلی حداد عادل رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، محمد‌علی جعفریه، اسد الله امرایی رضا کیانیان، نرگس مساوات، علیرضا تابش ، اصغر سیدآبادی ، محمود شالویی، معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ، یاسر احمدوند معاون امور فرهنگی وزارت ارشاد، اسماعیل خلج، امین حسینیون، فواد نظیری، مجتبی ویسی، مهدی یزدانی خرم، کیوان ارزاقی، ستار جلیل زاده، سمیرا میس‌بابایی، کیهان بهمنی، اولدوز طوفانی، مرجان صادقی، امیرخداوردی، مریم مفتاحی، مهدی ملکشاه، هنگامه مظلومی، سحر قدیمی (مترجم)، فاضل ترکمن، علیرضا رئیس‌دانایی، ابراهیم کریمی، حسن قربانی، عباس غمگسار عضو هیات مدیره اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران، مجید طالقانی ، سیدمهدی مولانا ، نیکنام حسینی‌پور مدیر‌عامل موسسه هنر‌مندان پیشکسوت ، علیرضا نادعلی، سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران ، عباسی رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران، محمد فرنود، جمشید بایرامی، یداله کابلی خوانساری، تینا پاکروان، محمد آلادپوش، داریوش مودبیان، سید محمد موسوی شهردار منطقه ۱۱، علیرضا بهرامیان معاون علمی دانشنامه بزرگ اسلامی، الهیاری فومنی مدیرکل دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و ...... برگزار شد.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار