جزییات برگزاری هفته خوشنویسی و دوسالانه خوشنویسی تشریح شد

تهران (پانا) - نشست خبری انجمن خوشنویسان ایران در آستانه هفته خوشنویسی با حضور رییس هیات مدیره و اعضای شورای عالی این انجمن در خانه هنرمندان ایران برگزار شد.

کد مطلب: ۱۲۲۲۲۵۴
لینک کوتاه کپی شد
جزییات  برگزاری هفته خوشنویسی و دوسالانه خوشنویسی تشریح شد

نشست خبری انجمن خوشنویسان ایران سه‌شنبه ۲۰ مهرماه در آستانه آغاز هفته خوشنویسی و روز ملی خوشنویسی با حضور غلامحسین امیرخانی رییس هیات مدیره انجمن خوشنویسان ایران، علی‌اشرف صندوق‌آبادی عضو شورای عالی و نایب رییس انجمن، عارف براتی مدیر اجرایی انجمن، محمدحسین ساکت نماینده وزیر ارشاد در انجمن، سیدمحسن میرحسینی روابط عمومی و میرحیدر موسوی عضو شورای عالی انجمن و رییس انجمن خوشنویسان قزوین برگزار شد.

غلامحسین امیرخانی در ابتدای نشست با اشاره به نقش رسانه و جایگاه آن در فرهنگسازی فرهنگ و هنر، گفت: انجمن خوشنویسان تنها تشکیلات مدنی به حساب می‌آید که در مدیریت افقی، موفق‌ترین تاثیر را داشته‌ است و نظیر ندارد، به عنوان نمونه در شورای عالی انجمن، از تمامی شهرها و استان‌ها نمایندگانی داریم که در شورای مدیریت یا عالی حضور دارند و با مشورت با آنها فعالیت‌های ما انجام می‌شود.

سیدمحسن میرحسینی روابط عمومی انجمن خوشنویسان ایران با اشاره به برگزاری هفته خوشنویسی و همزمانی نشست رسانه‌ای به مناسبت این هفته، گفت: فعالیت‌های خوشنویسی در این هفته که از ۲۱ مهرماه آغاز می‌شود، در مراکز سراسر کشور به صورت منسجم و متمرکز برگزار می‌شود. از جمله فعالیت‌هایی انجمن مرکزی در این هفته عبارت است از:

- برگزاری نشست خبری تشکیل پنجمین ستاد گرامیداشت هفته خوشنویسی ۲۰ مهرماه

- آماده سازی فایل فیلم مصاحبه و نشست تخصصی با موضوع ( پختگی در خط ) توسط استاد غلامحسین امیرخانی جهت استحضار در سایت انجمن خوشنویسان ایران

- برگزاری نشستهای زنده فضای مجازی ( لایو ) به صورت هر شب درخصوص برند دوسالانه خوشنویسی و سیاستهای کلان جشنواره و معیارهای داوری

- مراسم یادبود استاد جهانگیر نظام العلماء ۲۳ مهرماه ( مجتمع فرهنگی هنری انجمن خوشنویسان ایران - دزاشیب )

- مراسم رونمایی از کتاب میرعماد در موزه خط و کتابت میرعماد روز ۲۴ مهرماه ( کاخ سعد آباد )

- ضبط فیلم و تدوین آن درخصوص نشستهای تخصصی با استادان مطرح کشوری

- برگزاری جشنواره پوستر و داوری آثار ارسال شده سال گذشته

محمدحسین ساکت مشاور وزیر ارشاد در انجمن خوشنویسان ایران گفت: در اینکه خوشنویسی، بعد از موسیقی اصیل‌ترین هنر ملی ایران است، شکی نیست و از زمانی که تاریخ مدون خوشنویسی را داریم، خط نستعلیق به عنوان نشانه پررنگ ویژه ایرانیان همیشه در تاریخ درخشیده است، بالنده و به تکامل رسیده است. بارها پیشنهاد کرده بودم در مدرسه‌های ایران باید خوشنویسی رواج پیدا کند چراکه خوشنویسی پیام‌رسان فرهنگ ایرانی و اسلامی است که خود این می‌تواند پنجره‌ای گشوده برای جلوگیری از انحرافات باشد و همچنین انتقال انحرافات در خانواده را کاهش می‌دهد. دومین پیشنهادم، رواج خوشنویسی در زندان‌ها بود و مطمئنم پیام اخلاقی را به یک زندانی می‌دهد و همین‌طور رواج پیدا می‌کند. امیدواریم در هفته خوشنویسی با خلق آثاری درخور، شاهد تحول باشیم.

عارف براتی مدیر اجرایی با تبریک هفته خوشنویسی، با گرامیداشت خوشنویسان درگذشته طی سال گذشته، گفت: انجمن خوشنویسان ایران در سال ۱۳۲۹ و در تاریخ ۲۱ مهرماه با برگزاری کلاس‌های آموزشی کتر خود را آغاز کرد و الان ۳۵۰ شعبه داریم که همه مسئولان آنها از اعضای انجمن انتخاب می‌شوند و از بین آنها نیز اعضای شورای عالی انتخاب می‌شوند. ما در خارج کشور، در آمریکا، آسیا و اروپا فعالیت برون‌مرزی هم داریم. تعداد فارغ‌التحصیلان انجمن خ شنویسان، ۴۸۳۲۸ نفر است که از بین آنها بیش از ۹ هزار نفر خانم و تعداد ۲۰۳۵ نفر فارغ‌التحصیل ممتاز هستند. ۳۳۸ استاد رسمی و ۱۳ استاد خانم نیز در انجمن داریم.

وی بیان کرد: انجمن طی سال قبل، ۴۰۰ نمایشگاه در ایران و خارج تشکیل داده است و نمایشگاه‌هایی نیز در حوزه آسیا و آمریکا داشتیم. گزارش‌های خبری در رسانه‌ها نیز ۸۰۰ موضع خبری بوده است. ۲۵۰ کتاب نیز در موضوع خوشنویسی منتشر شده است

در ادامه، میرحیدر موسوی رییس انجمن خوشنویسان شعبه قزوین درباره دوسالانه خوشنویسی توضیحاتی ارائه کرد و گفت: طی برگزاری ۵ دوره دوسالانه خوشنویسی در قزوین، خلآیی دیده می‌شد که این دوره آن خلآ به واسطه اعطای امتیاز برگزاری بخش اجرایی و فنی دوسالانه به انجمن خوشنویسان، پر شده است. در واقع در هر دوره تمامی کارها توسط اداره کل ارشاد استان قزوین صورت می‌گرفت اما در این دوره کارهای فنی و اجرایی به انجمن واگذاری شده است. در دوسالانه ششم خوشنویسی سعی کردیم جلسات کارسناسی برگزار و معایب دوره‌های قبلی را مرتفع کنیم و با فراخوانی دقیق ششمین دوسالانه خوشنویسی را استارت زدیم.

وی با اشاره به زمان‌بندی دوسالانه خوشنویسی بیان کرد: ۲۲ مهرماه افتتاح نمایشگاه دوسالانه خوشنویسی و ۲۶ مهر نیز مراسم اهدای جوایز با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در قزوین خواهیم بود.

موسوی از اضافه شدن جایزه‌ای ویژه برای جوانان و بانوان خبر داد و گفت: برای توجه به جوانان و بانوان هنرمند، بخش ویژه‌ای را ب ای جوانان و بانوان قرار دادیم و جایزه‌ای ویژه نیز به یک برگزیده از اینها اهدا خواهد شد. همچنین شرایط جشنواره به سمتی بردیم که داوری بدون اطلاع از اسامی خالقان اثر انجام شد.

وی درباره آثاری که فضای بین‌رشته‌ای دارند نیز توضیح داد: فرهنگ اصیل خوشنویسی به گونه‌ای است که ما معتقدیم تنها با دست اثری باید خلق شود اما در ترکیه و برخی کشورها معتقدند که خروجی کار مهم است. انجمن خوشنویسان ایران طی جلساتی که در شورای عالی برگزار کرد بر این تصمیم است که توجه به فرهنگ اصیل خوشنویسی را مدنظر قرار دهد و به همین منظور همچون چهارمین و پنجمین دوسالانه، در دوره ششم نیز اجرای حضری اساتید را شاهد خواهیم بود.

رییس انجمن خوشنویسان قزوین اظهار کرد: همچنین نقاشی‌خط در دوسالانه به چهار رشته دیگر اضافه شد. تعداد ۱۱۴۱ اثر به ششمین دوسالانه خوشنویسی ارسال شده است. برای عمادالکتاب قزوینی در این دوسالانه بزرگداشت خواهیم داشت و لایوهایی را نیز با محوریت خوشنویسی این چهره بزگزار خواهیم کرد. تنها ضعفی که در بینال داشتیم و داریم رقم جوایز است که به موجودی وزارتخانه برمی‌گردد.

علی اشرف صندوق‌آبادی عضو شورای عالی و نایب رییس انجمن خوشنویسان ایران درباره برگزاری دوسالانه خوشنویسی در هفته خوشنویسی و تداخلی که ممکن است پدید آید، توضیح داد: با توجه به اینکه انجمن دارای ظرفیت‌هایی است که می‌تواند چندین برنامه را با هم انجام دهد. مکانیزم شورای سیاستگذاری دوسالانه خوشنویسی نیز هدفمند و زمان‌دار است و شورای سیاستگذاری تمامی برنامه‌ها را در قزوین اجرایی می‌کنند. بنابراین به اعتقاد من، امسال همزمانی دوسالانه و هفته خوشنویسی اثر فزاینده خواهد داشت. دولت برای اهدافش نیاز به طراحی استراتژیک دارد و به این نتیجه رسید که دوسالانه‌ها را به اهلش بسپارد و کارهای تخصصی مربوط به رشته هنری را انجمن‌ها انجام دهند.

وی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره فعالیت‌های هفته خوشنویسی و تکراری شدن آنها و عدم توجه به مباحث پژوهشی، بیان کرد: هر انجمنی در اساسنامه‌اش هدفی را دنبال می‌کند و کاری به حوزه‌های دیگر ندارد. آموزش و ترویج هنر خوشنویسی مهمترین هدف ما است و در حوزه پژوهش، کارهایی انجام دادیم و مرحوم راهجیری عمرش را در این راه گذاشت. نیت‌مان این بود و هست که کاری موثر در زمینه پژوهشی انجام دهیم اما کرونا مانعی بزرگ برای ما شد.

صندوق آبادی همچنین در پاسخ به اینکه جایگاه فضای بین‌رشته‌ای و چندرسانه‌ای بودن در هنر خوشنویسی کجاست و چطور تعریف می‌شود؟ گفت: این نکته کاملا درست است. ما امسال متناسب با اعتباری که در نظر گرفتند بخش‌هایی را چون نقاشی خط که تلفیقی است، اضافه کردیم. بحث بین‌رشته‌ای را امسال در قالب نقاشی خط وارد دوسالانه کردیم اما سال آینده قطعا با اعتبارات لازم به این موضوع توجهی ویژه خواهیم داشت.

وی درباره روال شکل‌گیری انجمن صنفی خوشنویسان ایران و همچنین برگزاری مجمع عمومی سالیانه انجمن خوشنویسان گفت: انجمن خوشنویسان ایران روز گذشته برای انجمن صنفی، مجمعی مجازی را برگزار کرد اما تعداد اعضا به حد نصاب نرسید و قرار شد در زمان دیگری مجمعی برگزار کنیم تا بتوانیم درباره مسائل مربوط به انجمن صنفی و همچنین عضوگیری این انجمن و .. تصمیم بگیریم تا در نهایت به مرحله انتخابات برسیم و طبق روالی که وزارت کار قرار داده، جلو برویم.

نایب رییس انجمن خوشنویسان در پایان درباره اعضای انجمن صنفی نیز بیان کرد: ممکن است انتخاب‌های افراد عضو انجمن صنفی نیز، انتخاب‌های تکراری اشته باشند اما روال قانونی خواهد بود.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار