پروژه میلیون دلاری طراحی213 دست کیمونو که از المپیک جا ماند
تهران (پانا) - پروژه بلندپروازانه طراحی ۲۱۳ دست کیمونو و اوبی (لباس سنتی ژاپنیها و کمربند همراه آن) به تعداد کشورهای شرکتکننده در المپیک ۲۰۲۰ توکیو پس از شش سال همزمان با آغاز بازیها به پایان رسید.
به گزارش هنرآنلاین، «پروژه کیمونو» ایده شرکت ژاپنی «تصویر یک دنیا» به ریاست یوشیماسا تاکاکورا، طراح و هنرمند ژاپنی است که ماه اوت سال ۲۰۱۴ کلید خورد و قرار بود تابستان گذشته به پایان برسد اما به دلیل شیوع کرونا و تاخیر در برگزاری بازیهای المپیک، به تابستان ۲۰۲۱ موکول و با شعار «هماهنگی و یکپارچگی» رونمایی شد.
هر دست لباس در این پروژه با الهام گرفتن از سنتها و فرهنگ ۲۱۳ کشور شرکتکننده در المپیک توکیو طراحی و اجرا شده و به رسم ژاپنیها دو تکه است؛ یک تکه لباس سنتی و قدیمی مردمان سرزمین آفتاب تابان یعنی کیمونو و تکه دیگر یک قطعه پارچه که به آن اوبی یا ساشی به معنی کمربند پهن میگویند. برای به نتیجه رساندن هر دست کیمونو و اوبی ویژه یک کشور ۲۰ هزار دلار هزینه شده است.
گرچه امسال ۲۰۵ کشور در رقابتهای المپیک ۲۰۲۰ توکیو شرکت کردهاند اما برای کره شمالی پیش از انصراف از حضور در بازیها هم یک لباس کیمونو و کمربند پهن طراحی شده است. ضمن اینکه هر کدام از کشورهای زیرمجموعه بریتانیا شامل انگلیس، اسکاتلند، ولز و ایرلند شمالی هم یک دست لباس ویژه خود در پروژه کیمونو دارند. کشور جزیرهای نیووی و شهر واتیکان هم که کمیته المپیک مستقل ندارند، از حاضران در پروژه کیمونو هستند.
با اینکه ابتدا قرار بود کیمونوها در جریان بازیهای المپیک توکیو به نمایش عمومی درآیند اما گستردهتر شدن فراگیری ویروس کرونا این برنامه را به هم زد. حالا سازماندهندگان پروژه کیمونو میخواهند این ۲۱۳ دست لباس سنتی را در اکسپو ۲۰۲۵ به نمایش بگذارند که چهار سال دیگر در شهر اوزاکا برگزار میشود. ارزش هر دست لباس با کمربند پهن رقمی در حدود ۱۸ تا ۲۰ هزار دلار است.
تقریبا تمام کیمونوها را هنرمندان و طراحان ژاپنی با الهام گرفتن از ویژگیهای اقلیمی و فرهنگی هر کشور و سرزمین طراحی کردهاند و کار بافتن و دوختن پارچهها یک و نیم تا دو سال زمان برده است. در این میان، کیمونو و اوبی فلسطین کار گروهی از آوارگان و پناهجویان فلسطینی است که اشغالگران صهیونیست آنها را از خانه و کاشانه خود راندهاند.
طرح کیمونو ایران برگرفته از سیمرغ است؛ پرنده افسانهای و اسطورهای فرهنگ ایرانی که نوع بلورین آن را در جشنواره فیلم فجر به برگزیدگان جایزه میدهند.
ارسال دیدگاه