مراسم تشییع پیکر استاد فخار منفرد برگزار شد
تهران (پانا) - مراسم تشییع پیکر استاد فقید، مهرزمان فخارمنفرد روز شنبه نهم مرداد با حضور خانواده محترم ایشان و جمعی از هنرمندان پیشکسوت در قطعه هنرمندان بهشت زهرا برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی موسسه هنرمندان پیشکسوت، مراسم تشییع پیکر استاد فقید، مهرزمان فخارمنفرد روز شنبه نهم مرداد با حضور خانواده محترم ایشان و جمعی از هنرمندان پیشکسوت در قطعه هنرمندان بهشت زهرا برگزار شد. در این مراسم مهدی افضلی مدیرعامل بنیاد رودکی، نیکنام حسینیپور مدیر عامل موسسه هنرمندان پیشکسوت و سید عباس عظیمی رئیس مجموعه فرهنگی برج آزادی نیز حضور داشتند.
نیکنام حسینیپور ضمن عرض تسلیت به جامعه هنرمندان پیشکسوت و خانواده محترم استاد مهرزمان فخارمنفرد گفت: از شمار دو چشم یک تن کم وز شمارخرد هزاران بیش
غم از دست دادن بانوی هنرمند و هنرآفرین غم بزرگی است او که همواره در دنیای هنر پر تلاش بود و امیدوار و در مسیر اعتلای هنر نگارگری گام برمیداشت .من حدود ۹ ماهی که خدمت شما هنرمندان هستم اولین دیدارم با این بانوی هنرمند بود.
بانوی هنرمند، دغدغه مند اهالی هنر
حسینیپور در ادامه صحبت هایش به ویژگی های شاخص استاد فخارمنفرد اشاره کرد و گفت: ایشان مناعت طبع عجیبی داشت و همیشه دغدغه اهالی هنر را داشت در این مدت که من در خدمت اهالی هنر هستم پیگیر مسایل و مشکلات چندین هنرمند بود وحتی حال خانواده هنرمندان فوت شده را میپرسید و خودش به من میگفت خداوند بعضی از مسولیتها را به من داده که نمی توانم از زیر بارش شانه خالی کنم .
آثار استاد، میراث هنرهای اصیل است
حسینیپور ادامه داد: استاد فخارمنفرد به هنرش عشق می ورزید و دغدغهمند بود که هنرهای اصیل ایرانی اسلامی در حال فراموشی هستند وذایقه ها تنزل پیدا کرده اند،تابلوی معراجش وتابلوهای گل ومرغش میراث ماندگار آن زندهیاد می باشد و قطعا فرزند عزیزش اقا شاهین خوب میراث داری خواهد بود که از هنر مادرش میراثبانی کند. حفظ ونگهداری این اثار که متلق به یک دوره تاریخی هست به نظرم کار بسیار با اهمیتی هست ودر این خصوص هم هر کاری ازدست موسسه بربیاید کوتاهی نخواهد کرد زیرا آن زنده یاد آثارش را هم مثل فرزندش بسیار دوست می داشت.
حضور تاثیر گذار استاد فخار منفرد
نیکنام حسینیپور با اشاره به تجربیات گرانبهای استاد افزود: ایشان در انتقال دانشش و معرفت و تجربه گرانسنگی که داشت کوتاهی نمی کرد و شاگردان زیادی را تربیت کرد ومعرفتش نسبت به کارش بسیارزیاد بودالبته از نامهربانی های روزگار هم گله داشتند . استاد بسیار مهربان بود. همانگونه که مهرزمان بود، نامش هم مهر می افزود.
وی اضافه کرد: منزل ایشان پاتوق هنرمندان بود وهنرمندان به راحتی درب منزلش را می زدند ودر همین گعده ها بود که مشکلات هنرمندان طرح می گردید وایشان خودشان را موظف به پی گیری می دانستند.وهر جا هم برنامه ای بود سعی می کرد حضوری تاثیر گذار داشته باشد وچقدرزوداین هنرمندی که دوران انتقال تجارب خودش راسپری می کرد از دست دادیم.
در ادامه مراسم سید عباس عظیمی، رییس مجموعه فرهنگی برج آزادی، ضمن عرض تسلیت به جامعه هنری و خانواده گرامی استاد فخار منفرد اعلام کرد که دکتر محمدباقر نوبخت معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه نیز پیام تسلیتی فرستاده است.
هم چنین خواهر استاد فخار منفرد با خواندن ابیاتی اندوه خود از فراق استاد را بیان کرد، ابیاتی که بدین شرح بود:
این بغض نا شکیب دلم را شکسته است
با مرگ تو زمین و زمان هم گسسته است
مهرزمان که نقش نگارش جهان گرفت
سیمرغ وار در بر یارش نشسته است
.......................................................................................
زندگی قافیه ی باران است
من اگر پاییزم
و درختان امیدم همه بی برگ شدند
تو بهاری
و به اندازه ی باران خدا زیبایی
...........................................................................
و در پایان صحبت هایش را با این بیت به پایان رساند:
دلم گرفته برایت زبا ساده ی عشق است
سلیس و ساده بگویم، دلم گرفته برایت...
در ادامه استاد عشرت سیروس هنرمند پیشکسوت سفالگری، داود رواسانی هنرمند پیشکسوت عرصه خوشنویسی و صفا آقاجانی هنرمند عرصه هنرهای نمایشی درباره ایشان صحبت کرده و یاد استاد را گرامی داشتند.
در پایان شاهین مسلم، فرزند استاد مهرزمان فخار منفرد از حاضرین تشکر و قدردانی کرد.
ارسال دیدگاه