از اجرای «دموکراسی سفارشی» تا جشن سالروز صد سالگی استاد احمد سمیعی گیلانی

تهران (پانا) - اجرای "دموکراسی سفارشی"در تهران و خبرهایی از اکران هنر و تجربه و ادامه فیلمبرداری فیلم منوچهر مشیری از جمله خبرهای سینما و تئاتر است. کانون تئاتر کاربردی موزه از کانون‌های تخصصی نمایش پردیس تئاتر تهران و موسسه هنری نقاره خانه نمایش «دموکراسی سفارشی» را از تاریخ ۱۱ تا ۳۰ بهمن ماه اجرا می کند.

کد مطلب: ۱۱۵۹۴۱۶
لینک کوتاه کپی شد
از اجرای «دموکراسی سفارشی» تا جشن  سالروز صد سالگی استاد احمد سمیعی گیلانی

به گزارش ایسنا، حسین عالم بخش رییس پردیس تئاتر تهران ضمن اعلام خبر فوق افزود: این نمایش که به بخش نهایی سی ونهمین جشنواره تئاتر فجر در بخش دیگر گونه ها راه یافته ، با موضوع صداقت و عدالت در پی بیداری و حقیقت است.

به گفته وی، تعداد بازیگران این نمایش ۲۱ نفر است و این اثر نمایشی به کارگردانی و نویسندگی میلاد جباری مولانا اجرا می‌شود.

وی افزود: با اجرای نمایش «خلیل» که برداشتی از زندگی شهید خلیل شیرازی از خیل شهدای دفاع مقدس است به صورت عملی نشان دادیم تلاش داریم نقشی هر چند کوچک در باز نشان دادن اهداف و ارزشهای انقلاب و شهدای والامقام داشته باشیم و در این راه از هیچ تلاشی فروگزاری نخواهیم کرد.

رییس پردیس تئاتر تهران ضمن ارائه توضیحاتی درباره نمایش دموکراسی سفارشی و شیوه اجرای آن اذعان داشت: این نمایش در حقیقت نشانگر تصمیم گیری در مسیر بین حق و باطل است ، همانند شخصی که یک پا در قایق و یک پا در خشکی دارد و به لحظه تصمیم می‌رسد .

وی افزود: این نمایش از جهاتی منحصر بفرد است و با دیدی روانشناسانه به درون انسان‌های درگیرحوادث پرداخته و می کوشد دوراهی های تصمیم گیری را به شکلی عامه پسند نشان دهد.

این مدیر هنری اعلام کرد که محل برگزاری این نمایش باغ موزه قصر ساختمان زندانیان سیاسی است و این نمایش در قالب نمایش کاربردی و تاملی موزه اجرا می شود.

عالم بخش در خاتمه پردیس تئاتر تهران را مرکز حرفه ای تئاتر برای مردم دانست تاکید کرد در ایام کرونا و قرنطینه تلاش کردیم به هر نحو ممکن و به یاری خدا چراغ پردیس تئاتر تهران را روشن نگه داریم و حجم تولیدات رادیویی ما در این دوران گواه بر موفقیت مسیر ماست.

مستند «به دانش بزرگ و به همت بلند» به فاز دوم فیلمبرداری رسید

یکسال پس از توقف فیلمبرداری مستند «به دانش بزرگ و به همت بلند» به کارگردانی منوچهر مشیری که پرتره‌ای از زندگی استاد «احمد سمیعی گیلانی» نویسنده، مترجم و پدر ویرایش نوین ایران است، مرحله‌ی دوم تولید این فیلم در جشن تولد ۱۰۰ سالگی استاد سمیعی آغاز شد.

عصر دیروز (شنبه ۱۱ بهمن) و با حضور جمعی از بزرگان فرهنگ و ادب ایران، سالروز صد سالگی استاد احمد سمیعی گیلانی، بزرگ ویراستار پهنه‌ی ادبی ایران، نویسنده و مترجم ده‌ها کتاب و صدها مقاله علمی و ادبی در فرهنگستان زبان و ادب فارسی برگزار شد.

در این مراسم که با حضور خانواده استاد برگزار شد، رضا داوری اردکانی، غلامعلی حداد عادل، فتح‌الله مجتبائی، حسین معصومی همدانی، جعفر شجاع کیهانی و جمعی دیگر از اساتید فرهنگستان سخنرانی کردند. در پایان برنامه هم استاد سمیعی شمع کیک تولد صد سالگی خود را در مراسمی که سایه‌ی بیماری کرونا در فضای آن سنگینی می‌کرد، خاموش کرد.

همزمان با این مراسم، فاز دوم فیلمبرداری مستند «به دانش بزرگ و به همت بلند» که به دلیل پاندمی کرونا متوقف شده بود نیز آغاز شد.

استاد احمد سمیعی گیلانی از بهمن‌ماه سال گذشته و پس از حضور در جشن تولدی که برای ۹۹ سالگی ایشان در کتابخانه ملی برگزار شده بود، سفری به رشت داشت و همزمان با شیوع بیماری کرونا و به خواست دخترشان در این شهر قرنطینه شد تا از ابتلا به بیماری مصون بماند.

در مرحله نخست فیلمبرداری این مستند، مصاحبه با برخی اساتید از جمله اسماعیل سعادت، حسین معصومی همدانی، عبدالحسین آذرنگ، علی آل‌داوود، علی اشرف صادقی، علی صلح‌جو و ایران گرگین پیرامون شخصیت استاد سمیعی انجام شده و حدود ۳۰ درصد کار که نیازمند ارتباط مستقیم با ایشان است، باقی مانده که با گذر از روزهای سخت کرونایی، این پروژه به مرحله تولید بازگشته است.

عوامل تولید مستند «به دانش بزرگ و به همت بلند» عبارتند از: کارگردان و تهیه‌کننده: منوچهر مشیری، پژوهشگر: دکتر الوند بهاری، فیلمبردار: رضا تیموری، تدوینگر: میترا کاراگاه، صدابرداران: سیدمحمدجلال حسینی و احمد طائی، مجری طرح: شهناز ناطق، عکاس: سهیل صباحی، تهیه شده در: مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی.

اکران فیلم‌های «هنروتجربه» در ایام جشنواره ملی فیلم فجر متوقف نمی‌شود

فیلم‌های «هنروتجربه» در ایام برگزاری جشنواره ملی فیلم فجر در برخی سینماهای تهران و استان‌ها همچنان به اکران خود ادامه می‌دهند.

برنامه نمایش فیلم‌های «هنروتجربه» در تعدادی از سینماهای استان‌ها و تهران در ایام برگزاری سی و نهمین جشنواره ملی فیلم فجر (۱۲ تا ۲۲ بهمن) ادامه می‌یابد.

بر این اساس در تهران، موزه سینما و خانه هنرمندان هر یک روزانه ۳ سانس فیلم‌های «هنروتجربه» را در این بازه زمانی به نمایش می‌گذارند.

در استان‌ها نیز سینما هویزه مشهد، سینماهای سیتی سنتر و ساحل اصفهان، سینما اکومال کرج، سینما ستاره باران تبریز، سینما عمیق بجنورد، سینما بهمن بوشهر و سینما مهر آبادان در مدت زمان برپایی جشنواره ملی فیلم فجر همچنان فیلم های «هنروتجربه» روی پرده می‌برند.

سی و نهمین جشنواره ملی فیلم فجر ۱۲ تا ۲۲ بهمن برگزار می‌شود و تغییر برنامه نمایش فیلم‌های «هنروتجربه» صرفا در این بازه زمانی است و با پایان جشنواره، سالن‌ها و سانس های «هنروتجربه» به حالت عادی خود برمی‌گردد.

برنامه نمایش روزانه فیلم‌های «هنروتجربه» طبق روال در قالب جدول در سایت و فضای مجازی موسسه اطلاع‌رسانی می‌شود.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار