آریا سیاح رهبر ارکسترگروه کر بزرگ مهرگان تهران

موسیقی خوراک روح انسان است

تهران (پانا) - آریا سیاح رهبر ارکستر گروه بزرگ مهرگان تهران معتقد است موسیقی خوراک روح انسان است و نباید از روح غافل باشد زیرا آرامش باعث می شود انسان جسم سالمتری داشته باشد.

کد مطلب: ۱۱۴۸۰۹۴
لینک کوتاه کپی شد
موسیقی خوراک روح انسان است

آریا سیاح متولد سال ۱۳۵۰در تهران است . وی بعد از اتمام تحصیلات دوره ابتدایی در سال ۱۳۶۷ وارد هنرستان موسیقی شد و زیر نظر اساتید وقت برای نوازندگی ساز تخصصی ساکسفون تعلیم دید. پس از فارغ التحصیلی از هنرستان در سال ۱۳۷۰بدلیل کسب نمرات بالا و حمایت اساتید بدون آزمون ورودی، وارد دانشگاه هنر شد. وی همچنین با معرفی اساتید موفق به گذراندن یک دوره فن معلمی تی.آی.سی Technical Innistrade course)) زیر نظر استاد اکبرلو شد و با اخذ این مدرک مجوز تدریس ساز تخصصی خود را دریافت کرد. برای اشراف به فواصل و فضای موسیقی ایرانی ساز تار را بعنوان ساز دوم انتخاب کرد، همچنین در راستای پیشبرد اهداف موسیقیایی و تاثیر گذاری بیشتر بر مخاطب ، به صورت مجزا در رشته ی روانشناسی مشغول به تحصیل شد. در سال ۱۳۷۴پس از فارغ التحصیلی در مقطع لیسانس به صورت پیوسته به ادامه تحصیل پرداخت و در سال ۱۳۷۷موفق به اخذ مدرک کارشناسی ارشد موسیقی در شاخه آهنگسازی و ارکستراسیون شد. او در همین سال ارکستر و گروه کُر فرهنگسرای خاوران را پایه گذاری کرد و آن را مدیریت و رهبری کرد.
در سال ۱۳۸۳آموزشگاه موسیقی خود به نام پرستو را تاسیس کرد که به علت بهره گیری از چارت آموزشی هنرستان و اساتید متخصص و فارغ التحصیلان دانشگاهی در رشته موسیقی ، این آموزشگاه در ردیف ده آموزشگاه برتر پایتخت قرار گرفت.
وی پس از گذراندن دوره تحصیل در خارج از کشور سرانجام در سال ۱۳۹۵و پس از اخذ مدرک دکتری در شاخه ی رهبری ارکستر به ایران بازگشت.

لطفا از اساتید خود بگویید؟
من به معنای واقعی کلام خود را در زندگی شخصی ، کاری و اجتماعی مدیون اساتیدم می دانم . پیشکسوتانی همچون استاد علی عباسی، استاد علی رمضانی ، استاد زعیمی نیکو ، استاد رضا عراقی ، استاد احمد بهزادپور ، استاد فیض االله مداح ، استاد یداالله امینی ، استاد بشیر حسنی و سایر استادانی که بزرگوارانه عدم حضور ذهن بنده را می بخشند.

به نوازندگی و تدریس چند ساز اشراف دارید؟
ساز تخصصی من ساکسفون است که دارای چهار نوع سوپرانو ، آلتو ، تنور و باریتون است . ساکسفون برای نوازندگی به فرم خاص لب و دندان نیاز دارد و بنده توانایی نواختن هر چهار گروه آن را دارم. در زمینه ی تدریس ، به دلیل نوع تحصیلاتم یعنی رهبری ارکستر و اشراف به وسعت و تکنیک های سازهای مختلف ، توان تدریس انواع سازهای ارکستر را دارم ولی غالباً تدریس پیانو ، آواز، تار ، سه تار، ساکسفون و فلوت را انجام میدهم.

در حال حاضر چه فعالیت هایی انجام می دهید؟
قبل از اینکه من ایران را ترک کنم ، ارکستر فرهنگسرای خاوران با وجود ۱۱۰ خواننده و نوازنده ساز های بادی الکترونیک متاسفانه منحل شد و من با دغدغه آموزش و تربیت جوانان دوستدار هنر ، پس از بازگشت به ایران ، سعی در احیای ارکستر سابقم را داشتم که پس از تلاش و پیگیری یکساله سرانجام توانستم این کار را به کمک دوست عزیزم آقای فرزین مشهدی به نتیجه برسانم . هدف از تشکیل و فعالیت این گروه ، در درجه اول آموزش و پرورش علاقه مندان به موسیقی است ، در هر سن و سال و جایگاه و عنوان.
اینکه مردم سرزمین من بتوانند درخور شان و لیاقت خود آموزش صحیح دریافت نمایند و با فراگیری درست و مناسب علم موسیقی ،
فریب تبلیغات و تولیدات نامناسب محتوا را نخورند همواره برای بنده اولویت بوده است. بر اساس همین نگرش گروه کُر و ارکستر مهرگان را بنا کردم که علاقه مندان به موسیقی و خوانندگی از ۱۵تا ۸۰ سال در آن آموزش دیده و فعالیت می نمایند . در حال حاضر هم پذیرای علاقه مندان برای پیوستن به گروه کُر هستیم ؛ مخصوصا عزیزان دهه ۳۰ الی ۶۰ .
هدف مهم دیگری که از تشکیل این گروه دنبال می کنم ارائه ی صحیح و مناسب موسیقی فاخر ایرانی به هموطنان و معرفی درست و اصولی موسیقی اصیل ایرانی به تمام ملت ها و فرهنگ ها است. به لطف پروردگار درآینده ی بسیار نزدیک شاهد کارهای منحصر به فرد و زبانزد از گروه مهرگان خواهید بود.

خودتان به چه سبک موسیقی علاقه مند هستید و از بین هنرمندان فعلی کسی هست که کارهای او را با علاقه دنبال کنید ؟
طبع من بیشتر به موسیقی شرقی نزدیک است . موسیقی خاورمیانه ، هند ، یونان ، افغانستان ، اسپانیا و حتی کره جنوبی را نیز دنبال می کنم ولی بیشتر از همه به موسیقی نواحی و فولکلوریک ایران علاقه مند هستم و به همین خاطر تعداد زیادی از این آثار را با تنظیم و ارکستراسیون به روز ، زینت دادم که در آینده نزدیک شاهد اجرای آنها توسط گروه کُر مهرگان خواهید بود.
از بین خوانندگان فعلی صدای آقای رضا صادقی را دوست دارم و البته در گذشته مراوداتی هم با ایشان داشته ام. آقای خواجه امیری و آقای زند وکیلی را هم با علاقه دنبال می کنم.

مشکلات کاری خود بگویید و بفرمایید که سطح موسیقی کشور را چطور ارزیابی می کنید ؟
در ایران متاسفانه موسیقی مشکل ساختاری و زیربنایی دارد . آنچنان که در سطح تفکر مردم رسوخ کرده و تبدیل به معضل فرهنگی و نگرشی شده است .موسیقی در حال حاضر جزو امکانات لاکچری زندگی انگاشته می شود و از اولویت خانواده ها فاصله ی بسیار گرفته است . در بسیاری از کشور های جهان موسیقی برای تلطیف روحیه اجتماع و آرامش اقشار مختلف مردم بکار گرفته می شود. ولی متاسفانه در ایران ، موسیقی برای اهالی آن تبدیل به حرفه ای فرسایشی شده است که پس از سال ها تلاش و زحمت بی دریغ و عاشقانه ، پیشکسوتان آن به حاشیه رانده می شوند و بخاطر نبود سطح مناسب رفاه و محرومیت از رسیدگی های درخور یک پیشکسوت هنر ، از لحاظ مادی و معنوی در طبقه ی اقشار بسیار آسیب پذیر اجتماع قرار می گیرند .

به نظر شما راه حل چیست و چطور می توان سطح دانش و درک مردم را در زمینه ی موسیقی افزایش داد؟
به عقیده بنده فقط یک راه حل وجود دارد ؛ آن هم قرار گرفتن موسیقی در ابتدای زنجیره آموزشی است . مردم باید از آموزش صحیح و اصولی موسیقی برخوردار باشند ، تا یاد بگیرند که در کنار خوراک و پوشاک و تفریح ، موسیقی ، هنر و در کل هر آنچه خوراک روح و مایه آرامش روان است ، برای سلامت جامعه مهم و حیاتی است . اگر مردم بیاموزند که موسیقی و هنر چقدر باعث استحکام روابط فردی و اجتماعی و ارتقای سطح فکری و فرهنگی خانواده ها می شود ؛ در نسل های بعد خواهیم دید که شایسته سالاری نه تنها در هنر بلکه در تمام تخصص ها و در کلیه سطوح حکم فرما می شود و دانش و آگاهی مردم اجازه خودنمایی به استعداد های جعلی را نمی دهد.

اولین ها در موسیقی به شما چه حسی می داد ؟
اولین ها تا پایان عمر در ذهن من باقی می مانند . اولین قطعه ای که ساختم یا اولین تنظیمی که برای ارکستر بادی انجام دادم، اولین رهبری ارکستر و غیره. انجام اولین ها جسارت می خواهد و خوشبختانه پروردگار این جسارت را به بنده عطا کرده که بدون ترس و با ایمان به هدفم ، ریسک انجام اولین بارها را به کرات بپذیرم و هیچگاه از انجام کارهای نو و کسب تجربه های جدید خسته نشوم. در عین حال همیشه مراقب هستم که گذشته ی خود ، مسیری که طی کردم وکسانی را که در این راه باعث رشد من شدند را نیز فراموش نکنم.

کلام آخر این که موسیقی خوراک روح است و این که مردم از روحشان غافل نشوند ، باعث می شود که جسم سالم تری داشته باشند . بنده هم به عنوان یک موزیسین افتخار دارم که بستر آموزش و پرداختن به این هنر را برای تمامی عزیزانی که به موسیقی علاقه مند هستند فراهم کنم ؛ مجموعه بنده ، ارکستر و گروه کر مهرگان در اختیار همه ی دوستان و همه ی کسانی است که می خواهند موسیقی را به شکل درست و حرفه ای بیاموزند.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار