شروین مهاجر: «چهل سالگی» آرشیوی از ۲۴ سال فعالیت هنری من است
تهران (پانا) - شروین مهاجر از انتشار آلبوم «چهل سالگی» که آرشیوی تصویری و سفرنامه ای از ۲۴ سال فعالیت هنریش است گفت.
به گزارش روابط عمومی آلبوم «چهل سالگی»، شروین مهاجر نوازنده و مدرس کمانچه درباره این اثر گفت: آلبوم «چهل سالگی» که با تدوین و کمک معین هاشمی نسب تهیه شده است شامل فعالیت های خاص هنری من است و بخشی از آن درباره سفرها و زندگی شخصی من است. تصمیم داشتم این آلبوم در زادروز چهل سالگی ام منتشر شود ولی به دلیل حجیم بودن کار و آماده نشدن پروژه این اثر را در چهل و یک سالگی منتشر کردم. اصولا چهل سالگی مانند نوعى پوست انداختن است و برای همه این سن خیلی مهم است زیرا این سن همیشه با بحران هاى خاصى همراه بوده است و این تغییر به دلیل رسیدن به دوره میانسالی و تجربیات و پختگى خاص آن است. در این سن خیلی ها تصمیم های مهم می گیرند، البته این بحران و تغییر نگرش در سن ۳۲ سالگی و زودتر برای من اتفاق افتاد و تصمیم گرفتم عنوان این اثر «چهل سالگی» باشد.
این نوازنده با اشاره به اینکه کار بر روی جمع آورى این اثر را از سال ۱۳۹۶ آغاز کرده است، تاکید کرد: افرادى که از نزدیک با من در ارتباط هستند می دانند که من از قدیم علاقه خاصى به نظم و آرشیو هنرى دارم و از همان ابتدای فعالیت ها و حتی از زمانی که در هنرستان موسیقى بودم تمامی مجلات، کاست ها، سى دى ها و جراید هنرى از جمله سالنامه شیدا، هنر موسیقی و ... را جمع آوری می کردم و این کار را با علاقه و وسواس خاصی انجام دادم. زمانیکه وارد سن ۳۵ سالگی شدم به ذهنم رسید که قسمت اعظم آرشیوم را که شامل مصاحبه ها، کنسرت ها، جوایز ، پشت صحنه و خاطرات سفرهایم بوده به صورت یک مجموعه خاطره انگیز منتشر کنم و دوست داشتم یک بیوگرافی کاملى از من به یادگار بماند چرا که بیشتر هنرمندان ابعاد متفاوت شخصیتی خود را کمتر نشان می دهند و به نوعی دچار خود سانسوری مى شوند در نتیجه دوست داشتم مخاطبان و علاقه مندان به کار و هنر من بیشتر با زندگی هنری و کارهاى گذشته من آشنا شوند. همیشه مخاطبان در کنسرت ها، نشست های پژوهشی و رونمایی آلبوم ها بعد خاصی از هنرمند را می بینند در نتیجه در این اثر صحنه هایی از زندگی خودم را هم نشان دادم. خیلی ها می
گویند من جدی هستم البته در کار واقعا همین طور است اما نه در زندگى شخصى ام ولی بخشی از آن به زندگی هنری و مشکلات کاری ما مرتبط بوده است. ما نسلی بودیم که به سختی توانستیم موسیقى را ادامه دهیم و آسیب هایی مانند خفقان اجتماعى هنرى و دوران جنگ را با مشکلات اقتصادى فراوان پشت سر گذاشتیم و به سختى بر خلاف دید جامعه، هنر را تبدیل به شغل خود کردیم و همیشه با کمک و رهنمون هاى اساتیدمان به درهای بسته زدیم تا راهی برای ارائه هنر موسیقى جدى و فاخر باز شود به همین دلیل در حوزه کاری خودمان بر سر اصول فکرى مان معامله نکردیم و با عشق و پشتکار ساز زدیم. بارها فرصت رفتن داشتم اما باز نتوانستم دورى وطن را تحمل کنم و برگشتم که در کشورم مفید باشم. منتى نیست و هر چه کردم عشق خودم بوده و هست، اما ناگفته هاى بسیار دارم از رنج هایى که براى موسیقى کشیده ام.
این هنرمند با اشاره به اینکه در آلبوم «چهل سالگی» با مخاطب صادق بوده است، خاطرنشان کرد: این مجموعه شامل ۱۰ ساعت فایل هاى تصویرى است که به صورت مجزا نام گذارى شده و فقط بخش هایی که از نظر مسائل اجتماعی وخانوادگى صلاح نبود حذف شد. تصاویر زیادى از خاطرات و زندگى هنرمندان موسیقى در دسترس نیست و متاسفانه رسانه اى هم یار ما نیست و این مهم در گذشته و قبل از انقلاب بیشتر ضبط و پخش شده است. من معتقدم باید خود هنرمندان دست به قلم و دوربین شوند و این روزگار را ثبت و ضبط کنند. این آلبوم مانند یک مستند هنرى جامع است که از بین بیش از ٢٥٠ ویدئو انتخاب شده است. از همان ابتدا می خواستم کار جدیدی ارائه دهم و اگر این اثر را به صورت دی وی دی منتشر می کردم شامل ۱۰ دی وی دی می شد که تولید آن برای خودم و مخاطب توجیه اقتصادی نداشت پس تصمیم گرفتم این مجموعه را به صورت فلش منتشر کنم در پکیجى خاص که در کشورمان برای اولین بار اتفاق افتاده است. خیلی ها می گفتند این امکان وجود ندارد و با شکست مواجه می شود ولی من ریسک کردم و شکست برایم معنایى ندارد و دوست عزیزم معین هاشمى نسب این مجموعه که ۳۵ گیگ حجم داشت را با نرم افزار به ۱۶ گیگ
بدون افت کیفیت تبدیل کرد که از او تشکر می کنم و مطمئن هستم این آلبوم در آینده بعد از من بیشتر دیده و شنیده خواهد شد.
آهنگساز آلبوم «کهن کمان» با اشاره به اینکه این اثر نکاتى خاص دارد که باید دیده شود، بیان کرد: مهم ترین هدفم از انتشار این اثر این بود که مخاطب همسفر ما و متوجه ظرایف و لحظه هاى ناب گذشته شود. این اثر شامل بخش های مختلفى از جمله کنسرت، کلیپ، عکس، مستند، مصاحبه، بیوگرافی، پشت صحنه ، فعالیت هاى استدیویى و آثاری که با آهنگسازان مختلف و بزرگى همکارى کرده ام می شود. به عنوان مثال بخش کنسرت ها شامل ۸۰ درصد کنسرت های من از سال ۱۳۷۵ تا سال ۱۳۹۸ با گروههایی چون «فراق» « فوژان»، «مولوى»، « راز و نیاز»، «عارف»، «اشتیاق»، «کامکارها » و... بوده است.
این نوازنده کمانچه با اشاره به اینکه شعر و خوانش ادبی معرفى این اثر به عهده دکتر سعید پرویزی بوده است، عنوان کرد: قرار است این اثر را به صورت کامل در یوتیوب قرار دهم اما متاسفانه شخصی ناشناس بدون اجازه من با اسم من کانالى را در یوتیوب ساخته است که اجازه استفاده من از نام خودم را گرفته است در نتیجه از طریق دوستى در خارج از ایران به یوتیوب ایمیل زدیم و درخواست کردیم که کانال را مسدود کرده و آن را به خودم برگرداند که هنوز منتظر اقدام عملى آنها هستیم.
این نوازنده در پایان گفت: چون برای اولین بار یک اثر به صورت فلش و با احترام به مخاطب در صندوقچه اى کوچک و مهر و موم شده منتشر می شود زمان می برد تا میان مخاطب و حتی هنرمندان جای خود را باز کند چرا که محتویات آن را باید دید و نمی شود با کلمات آن روزهاى طلایى گذشته را بیان کرد. انتظار ندارم که مخاطب ١٠ ساعت بدون وقفه نظاره گر این مجموعه باشد اما مى توان همانند یک فیلم یا سریال در چند قسمت بخش هاى متفاوت آن را دید. همچنین اکثر آثارى که در آلبوم «چهل سالگى» دیده و شنیده مى شود در ایران منتشر و تولید شده و داراى مجوز هستند و کنسرت ها و آثارى که در خارج از ایران مشاهده مى شود بدیهى است که در چهارچوب فرهنگى و قوانین آن کشور تهیه و تولید یا اجرا شده است. بخش هاى کوچکى از این مجموعه تصویرى در فضاى مجازى توسط خودم و دیگر همکاران به وفور به اشتراک گذاشته شده است و تمامى ویدئوها داراى تایتل و سال مورد نظر است و پالایش صوتى و در حد امکان تصویرى روى آن انجام شده است.
ارسال دیدگاه