کارشناس ریاضی‌ پژوهش‌سرای بوعلی سینای ملارد:

ریاضیات کلید فهم جهان و مدیریت زندگی روزمره است

ملارد(پانا)- کارشناس ریاضی‌پژوهش‌سرای بوعلی سینا ملارد ،ریاضیات نه تنها ابزاری برای درک بهتر پدیده‌های طبیعی است، بلکه نقش محوری در برنامه ریزی و مدیریت زندگی روزمره دارد.

کد مطلب: ۱۵۶۳۲۹۰
لینک کوتاه کپی شد
ریاضیات کلید فهم جهان و مدیریت زندگی روزمره است

سمیرا حیدری، کارشناس ریاضی‌  پژوهش‌سرای بوعلی سینای ملارد ، در گفت‌وگو با پانا درباره نقش محوری ریاضی در ابعاد مختلف زندگی انسان اظهار داشت: «علم ریاضی ابزاری شگفت‌انگیز برای درک بهتر پدیده‌های جهان هستی است. این علم قدرتمند به ما این امکان را می‌دهد که پدیده‌های طبیعی جهان را مدرن‌سازی کنیم و به صورت فرمول‌ها و معادلات واضح و شفاف ریاضی درآوریم. همچنین با کمک آن‌ها، تجزیه و تحلیل دقیقی از دنیایی که در آن زندگی می‌کنیم به دست آوریم. همه دانش‌آموزان در طی سال‌های تحصیلی خود ریاضی را فرا می‌گیرند، اما با این حال اکثریت آن‌ها اهمیت ریاضی را زیر سوال می‌برند. دانش‌آموزان باید بدانند که ریاضیات تقریباً در همه علوم مورد نیاز جامعه و مردم است.»

این کارشناس با تأکید بر کاربردهای گسترده ریاضیات در زندگی طبیعی و شغلی انسان تصریح کرد: «برای تأمین یک غذای خوشمزه و لذت‌بخش، باید مواد لازم آن را اندازه‌گیری کنیم؛ بنابراین برای تعیین مقدار مناسب مواد لازم، ما از ریاضیات استفاده می‌کنیم. ریاضیات حتی در مراقبت از گیاهان نیز بسیار کاربرد دارد؛ به عنوان مثال، فاصله بین دانه‌های جدید و همچنین تعداد گلدان‌های مورد نیاز یا میزان آبیاری و کوددهی به گیاه از مواردی هستند که نیاز به اندازه‌گیری دارند و عدم دقت در اندازه‌گیری می‌تواند منجر به اتلاف یا حتی از بین رفتن گیاهان شود.»

وی ادامه داد: «در هنر، بانکداری و حتی در دکوراسیون خانه، اداره و فروشگاه‌ها، ما به صورت ناخودآگاه از ریاضیات برای محاسبه و اندازه‌گیری فضای مورد نیاز استفاده می‌کنیم. از سوی دیگر، در پایان هر ماه باید تمامی هزینه‌های خود را، مانند اجاره، بیمه، مواد غذایی و سایر هزینه‌های ضروری زندگی‌مان، پرداخت کنیم؛ برای مدیریت بودجه خود باید درآمد و هزینه‌های خود را محاسبه کنیم. بنابراین، ما هر روز به ریاضیات احتیاج داریم. در ساخت‌وساز، هنگام برنامه‌ریزی برای ساخت یک ساختمان جدید، هزینه‌های مصالح مورد نیاز و همچنین مدت زمان پروژه باید محاسبه شود؛ بنابراین ریاضیات بخش مهمی از هر نوع کار مربوط به ساخت‌وساز است.»

حیدری در ادامه به تأثیر ریاضی در خرید روزمره اشاره کرد و گفت: «در خرید مواد غذایی، احتمالاً دیده‌اید که هنگامی که به سوپرمارکت می‌روید با مفاهیمی مانند “پنجاه درصد تخفیف” یا “دو تا بخر، سه تا ببر” مواجه می‌شوید. وقتی این‌ها را می‌بینید، به طور خودکار به این فکر می‌کنید که آیا باید این محصول را بخرید یا خیر؟ بنابراین، ما همیشه هنگام رفتن به سوپرمارکت و یا فروشگاه‌های دیگر به ریاضیات نیاز داریم تا فریب بعضی تبلیغات سودجویانه را نخوریم. حتی برای برنامه‌ریزی یک سفر موفق نیز باید بودجه و زمان خود را برنامه‌ریزی کنیم که باز هم برای این کار نیازمند این علم ارزشمند هستیم.»

وی در پایان به اهمیت ریاضی در علوم دیگر اشاره کرده و تأکید کرد: «ریاضیات علاوه بر این که در زندگی ما بسیار کاربرد دارد، بستر رشد سایر علوم مانند فیزیک، شیمی، نجوم، پزشکی، اقتصاد، مدیریت، هوش مصنوعی و غیره را نیز فراهم می‌کند و همچنین ریاضی منجر به پیشرفت و نوآوری‌های بسیار زیادی در جوامع مختلف شده است.»

خبرنگار : دانش آموز ،نازنین زهرا بارانی

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار