کارشناس مسائل دینی:
حضرت حمزه (ع)، یار صدیق پیامبر(ص) و الگوی وفاداری و ایثار در اسلام است
ملارد (پانا) - کارشناس مسائل دینی ملارد با اشاره به جایگاه رفیع حضرت حمزه سیدالشهدا(ع) در نزد پیامبر اکرم(ص)، بر نقش بیبدیل ایشان در گسترش اسلام تأکید کرد.

علیرضا نصیرینیا، کارشناس مسائل دینی همزمان با سالروز شهادت حضرت حمزه ابن عبدالمطلب(ع) در گفتوگو با پانا با اشاره به ابعاد شخصیتی این صحابی بزرگوار، حضرت حمزه(ع) را الگویی بیبدیل از وفاداری، رشادت و ایمان دانست.
وی با بیان اینکه حضرت حمزه(ع) جایگاهی خاص در نزد رسول گرامی اسلام (ص) داشت، اظهار کرد: «ایشان نهتنها عموی پیامبر بودند، بلکه به عنوان یار وفادار و عاشقی صدیق، تا آخرین لحظات زندگی، در مسیر اعتلای دین اسلام از هیچ فداکاری دریغ نکردند.»
این پژوهشگر تاریخ اسلام در ادامه با اشاره به نسب حضرت حمزه (ع) گفت: «بر اساس روایات معتبر، حمزه بن عبدالمطلب (ع) حدود دو تا چهار سال پیش از میلاد پیامبر اکرم (ص) در مکه متولد شد. کنیههای ایشان ابوعماره و ابویعلی و از القاب مشهورشان "سیدالشهدا" است که نشاندهنده جایگاه برجسته ایشان در میان مسلمانان است.»
نصیرینیا با اشاره به نقش اجتماعی حضرت حمزه (ع) در دوره جاهلیت خاطرنشان کرد: «ایشان پیش از بعثت، در میان قریش جایگاه برجستهای داشت و در رویدادهایی مانند جنگهای فجار و پیمان حلفالفضول نقشآفرینی کرده بود. همچنین در روز مهم «یوم الإنذار» که پیامبر (ص) خویشاوندان را به پذیرش اسلام فراخواند، حضرت حمزه از جمله حاضران بود.»
وی درباره زمان اسلام آوردن حضرت حمزه (ع) گفت: «ایشان از نخستین مسلمانان به شمار میآیند و پیش از اسلامآوردن ابوذر غفاری، به آیین اسلام گروید. حضور حمایتی و پرنفوذ ایشان در کنار پیامبر، تأثیر عمیقی بر گرایش دیگر خویشاوندان به اسلام داشت.»
این کارشناس تاریخ اسلام در بخش پایانی سخنان خود به جنبههای اخلاقی و تربیتی شخصیت حضرت حمزه (ع) پرداخت و افزود: «در دوران قحطی مکه، به پیشنهاد پیامبر (ص)، ایشان سرپرستی جعفر بن ابیطالب (ع) را بر عهده گرفتند. این اقدام، نشانه روشنی از روحیه تعاون و مسئولیتپذیری حضرت حمزه (ع) در عرصههای اجتماعی و خانوادگی است.»
ارسال دیدگاه