دبیر تربیت‌بدنی آموزشگاه شهید حججی ناحیه یک بهارستان:

تقویت عملکرد تحصیلیاز مهم­ترین مزایای ورزش در دوره نوجوانی است

بهارستان یک (پانا) - دبیر تربیت‌بدنی آموزشگاه شهید حججی ناحیه یک بهارستان، تقویت عملکرد تحصیلی را یکی از مهم­ترین مزایای ورزش در دوره نوجوانی دانست.

کد مطلب: ۱۵۵۹۲۹۵
لینک کوتاه کپی شد
تقویت عملکرد تحصیلیاز مهم­ترین مزایای ورزش در دوره نوجوانی است

شهین رشیدی، دبیر تربیت‌بدنی آموزشگاه شهید حججی ناحیه یک بهارستان در گفت‌وگو با پانا با تأکید بر نقش پررنگ ورزش در رشد همه‌جانبه دانش‌آموزان اظهار کرد: «ورزش علاوه‌بر حفظ سلامت جسمانی در سلامت روانی نیز بسیار مؤثر است و نقشی مهم در پیشگیری از بروز ناهنجاری‌های روانی ایفا می‌کند. همچنین ورزش موجب کاهش اضطراب و افسردگی، افزایش اعتمادبه‌نفس و تقویت خودپنداره فردی می‌شود.»

وی ادامه داد: «ورزش، به‌ویژه در سنین کودکی و نوجوانی، راهی سالم برای تخلیه انرژی‌های نهفته است و همین امر حس شادی، نشاط و آرامش را در دانش‌آموزان تقویت می‌کند. همچنین شرکت در فعالیت‌های ورزشی به افزایش مهارت‌های اجتماعی، دوست‌یابی و برقراری ارتباط مؤثر با همسالان منجر می‌شود.»

رشیدی با اشاره به ضرورت حضور دبیران متخصص در مدارس بیان کرد: «فعالیت‌های اساسی مانند استعدادسنجی و برنامه‌ریزی برای آموزش حرکات ورزشی باید حتماً توسط افراد متخصص انجام گیرد. درس تربیت‌بدنی در مدارس تنها محدود به حرکات جسمانی نیست، بلکه شامل تقویت آمادگی جسمانی، ارتقای سبک زندگی سالم و ایجاد نگرش مثبت نسبت به فعالیت بدنی است.»

وی افزود: «تربیت‌بدنی باید متناسب با ویژگی‌های جسمی، روانی و شناختی دانش‌آموزان در هر رده سنی طراحی و اجرا شود. تنها دبیران متخصص می‌توانند با درک این ویژگی‌ها، روش‌های مؤثر و انگیزشی برای آموزش انتخاب کنند.»

این دبیر تربیت‌بدنی در ادامه با اشاره به ماهیت چندبعدی این رشته گفت: «تربیت‌بدنی از علومی چون فیزیولوژی، بیومکانیک، روانشناسی، جامعه‌شناسی، مدیریت ورزشی و علوم تربیتی بهره می‌برد. فارغ‌التحصیل این رشته هم با جنبه‌های پزشکی آشنا می‌شود و هم توانایی هدایت و مدیریت صحیح فعالیت‌های ورزشی را به‌دست می‌آورد.»

رشیدی درباره اثرات مثبت ورزش در سنین رشد تأکید کرد: «برای بهره‌مندی از فواید ورزش، نیازی به حرفه‌ای بودن نیست. حتی فعالیت‌های بدنی ساده و منظم نیز باعث افزایش تمرکز، شادی، قدرت یادگیری، خلاقیت، اعتمادبه‌نفس، رفتار مناسب اجتماعی و کاهش خشونت و استفاده بی‌رویه از فضای مجازی می‌شود.»

وی در پایان گفت: «میزان فعالیت بدنی روزانه بسته به سن و شرایط جسمی افراد متفاوت است، اما نوجوانان به‌طور میانگین باید حداقل ۶۰ دقیقه در روز فعالیت بدنی داشته باشند. این فعالیت‌ها باید ترکیبی از تمرینات هوازی، قدرتی و انعطاف‌پذیری باشند تا به تقویت استخوان‌ها، سلامت قلب و ریه، تناسب اندام، بهبود خلق‌وخو، خواب مناسب و عملکرد بهتر در مدرسه کمک کند.»

خبرنگار : دانش‌آموز؛ پریا مرادی

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار