مدیر پژوهشسرای شهرستان فیروزکوه:
انرژی هستهای بهرهگیری از فرآیندهای هستهای حرارتزا برای پدیدآوری گرما و الکتریسته مفید است
فیروزکوه (پانا) - مدیر پژوهشسرای شهدای هستهای، انرژی هستهای را بهرهگیری از فرآیندهای هستهای حرارتزا برای پدیدآوری گرما و الکتریسیته مفید دانست.

مهدیه اسفندیار، مدیر پژوهشسرای شهدای هستهای شهرستان فیروزکوه در گفتوگو با پانا درباره روز ملی فناوری هستهای گفت: «بیست فروردین، روز ملی فناوری هستهای در تقویم رسمی جمهوری اسلامی ایران است که در سال ۱۳۵۸ بهعنوان نماد دستاوردهای علمی قابلتوجه در این حوزه نامگذاری شده است.»
اسفندیار با اشاره به اهمیت انرژی هستهای بیان کرد: «انرژی هستهای بهرهگیری از فرآیندهای هستهای حرارتزا برای تولید گرما و برق است و بهعنوان جایگزین مناسبی برای انرژیهای فسیلی شناخته میشود. این انرژی راندمان بالایی دارد.»
وی تصریح کرد: «در سال گذشته شاهد روند صعودی پژوهش و توسعه در حوزه فناوری هستهای بودیم. همچنین در زمینه فناوریهای نوظهور، سازمان انرژی اتمی ایران موفق به دستیابی به دستاوردهای چشمگیری در حوزههای ارتباطات رمزنگاری، کامپیوتر و حسگرها شد.»
اسفندیار افزود: «فناوری هستهای که بر اساس واکنشهای هستهای به وجود آمده است، ایران را در زمره معدود کشورهایی قرار داده که به این فناوری دست یافتهاند. این موفقیت را مدیون دانشمندان و شهدای هستهای هستیم. روز ملی فناوری هستهای همچنین فرصتی برای گرامیداشت یاد و خاطره شهدای هستهای و ترویج دستاوردهای علمی در این حوزه است. این روز نماد خودباوری و استقلال علمی کشور ماست.»
مدیر پژوهشسرای شهدای هستهای شهرستان فیروزکوه ادامه داد: «پژوهشسراها به همراه مدارس، جشنواره علمی_پژوهشی (طرح شهید کاظمی آشتیانی) را برگزار میکنند که یکی از ۱۲ رشته این جشنواره، مسابقه علوم و فنون هستهای با عنوان "من فناوری هستهای هستم" است.»
وی افزود: «این مسابقه با هدف ترویج و توسعه فعالیتهای مبتکرانه و خلاقانه در سطح دانشآموزی و ایجاد شناخت بیشتر در زمینه فناوری هستهای برگزار میشود. این مسابقه با همکاری سازمان انرژی اتمی، پژوهشگاه علوم و فنون هستهای و وزارت آموزش و پرورش اجرا میشود. در این مسابقه، دانشآموزان میتوانند در گرایشهای مختلفی از جمله کاوشگران کوچک، زندگینامه شهدای هستهای (روایتگری)، تولید محتوای هستهای (نقاشی و پوستر، پویانمایی و نماهنگ)، ایده و پژوهش، شبیهسازی هستهای (نمونهسازی ماکت یا طراحی بازی) و پارک علمی هستهای شرکت کنند.»
اسفندیار یادآور شد: «پژوهشسرای شهرستان فیروزکوه با نام "پژوهشسرای شهدای هستهای" به ترویج این مفاهیم پرداخته و تلاش دارد فعالیتهای موثری را در راستای آشنایی دانشآموزان با انرژی هستهای و شرکت در مسابقات جشنواره علمی_پژوهشی انجام دهد.»
مدیر پژوهشسرای شهدای هستهای فیروزکوه در پایان گفت: «علوم و فناوری هستهای بهعنوان فناوری برتر، امروز تاثیر غیرقابل تردیدی در افزایش دانش بشری دارد. این فناوری میتواند بهعنوان یک عنصر اساسی برای توسعه پایدار محسوب شود. کاربردهای انرژی هستهای شامل تولید برق، شیرینکردن آب دریا، تولید هیدروژن و تامین گرمای برخی صنایع است.»
ارسال دیدگاه