معاون اجرایی دبیرستان اندیشه نفیس فیروزکوه:

عید نوروز بی‌‌شک یادآور رستاخیز جان‌ها و مایه عبرت انسان‌‌ها است

فیروزکوه (پانا) - معاون اجرایی دبیرستان اندیشه نفیس عید نوروز را بی‌‌شک یادآور رستاخیز جان‌‌ها و مایه عبرت انسان‌‌ها دانست‌.

کد مطلب: ۱۵۵۵۱۳۹
لینک کوتاه کپی شد
عید نوروز بی‌‌شک یادآور رستاخیز جان‌ها و مایه عبرت انسان‌‌ها است

نفیسه ایلکا، معاون اجرایی دبیرستان اندیشه‌نفیس شهرستان فیروزکوه، در گفت‌وگو با خبرنگار پانا درباره عید نوروز گفت: «عید نوروز، جشن سال نو ایرانیان است که در روز اول فروردین‌ماه و هم‌زمان با آغاز فصل بهار برگزار می‌شود. این جشن به عنوان نماد تجدید حیات و شروعی تازه شناخته می‌شود و ریشه‌های آن به فرهنگ باستانی ایران برمی‌گردد. نوروز به معنای "روز نو" است و در این روز، خانواده‌ها با هم جمع می‌شوند، سفره هفت‌سین را تزیین می‌کنند و به دید و بازدید از یکدیگر می‌پردازند. این جشن در بسیاری از کشورهای دیگر نیز با فرهنگ‌های مختلف برگزار می‌شود.»

وی در ادامه درباره تاریخچه نوروز افزود: «نوروز ریشه‌های عمیق تاریخی و فرهنگی دارد و به دوران باستان بازمی‌گردد. بسیاری از کارشناسان معتقدند که نوروز به دوران هخامنشیان و حتی قبل از آن برمی‌گردد. این جشن به عنوان نشانه‌ای از نو شدن طبیعت و آغاز فصل زراعی جدید در نظر گرفته می‌شود.»

ایلکا با اشاره به آداب نوروز اظهار کرد: «نوروز با آداب و رسوم مختلفی همراه است که برخی از مهم‌ترین آن‌ها عبارتند از: خانه‌تکانی، سبزه‌کاشتن به عنوان نماد زندگی، چیدن سفره هفت‌سین که شامل هفت عنصر طبیعی با حرف "س" است (مانند سیر، سیب، سنجد، سمنو، سبزه، سرکه، سکه)، و دید و بازدید خانوادگی که نماد صمیمیت و نو شدن روابط اجتماعی است.»

وی افزود: «هر یک از عناصر سفره هفت‌سین دارای نماد خاصی هستند. برای مثال سیب نماد زیبایی و سلامتی، سیر نماد محافظت در برابر بیماری، و سبزه نماد باروری و تجدید حیات است. نوروز فرصتی است برای انس خانوادگی، شناخت فرهنگ‌ها و آداب‌ورسوم، و ایجاد همبستگی اجتماعی در میان مردم ایران و کشورهای همجوار.»

معاون اجرایی دبیرستان اندیشه‌نفیس در پایان خاطرنشان کرد: «در بسیاری از مناطق ایران، نوروز با آیین‌ها و جشنواره‌هایی نظیر چهارشنبه‌سوری همراه است که شامل روشن کردن آتش و پریدن از روی آن می‌شود. همچنین نوروز به عنوان میراث فرهنگی ناملموس جهانی در یونسکو ثبت شده و در کشورهایی مانند افغانستان، تاجیکستان، آذربایجان و کردستان نیز گرامی داشته می‌شود.»

خبرنگار : دانش‌‌آموز: فاطمه هادیان

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار