دبیر آمادگی دفاعی آموزشگاه دخترانه عطیه ۲ منطقه ملارد:

قیام ۲۹ بهمن تبریز، صدای اعتراض مردم در برابر ظلم رژیم پهلوی بود

ملارد (پانا) - دبیر آمادگی دفاعی آموزشگاه دخترانه‌ عطیه، قیام ۲۹ بهمن تبریز را صدای اعتراض مردم در برابر ظلم رژیم پهلوی و نقطه عطفی در پیروزی انقلاب اسلامی دانست.

کد مطلب: ۱۵۴۴۸۸۱
لینک کوتاه کپی شد
قیام ۲۹ بهمن تبریز، صدای اعتراض مردم در برابر ظلم رژیم پهلوی بود

سحر قلندریان، دبیر آمادگی دفاعی آموزشگاه دخترانه عطیه ۲ منطقه ملارد در گفت‌وگو با پانا، به قیام خونین تبریز در ۲۹ بهمن ۱۳۵۶ اشاره کرد و گفت: «این قیام در چهلمین روز درگذشت شهدای قیام ۱۹ دی قم رخ داد. مردم و روحانیون تبریز در مسجد قزل‌لی (میرزا یوسف آقا مجتهد) گرد هم آمده بودند تا ضمن برگزاری مراسم عزاداری، اعتراض خود را به کشتار مردم قم توسط رژیم پهلوی ابراز کنند. قیام ۱۹ دی قم نیز در واکنش به انتشار مقاله‌ای توهین‌آمیز علیه امام خمینی در روزنامه اطلاعات آغاز شده بود.»

قلندریان در ادامه به جزئیات قیام ۲۹ بهمن پرداخت و افزود: «چند تن از افراد متدین و انقلابی تبریز با امضای نامه‌ای، مردم را به شرکت در مراسم دعوت کردند و اعلامیه‌هایی در سطح شهر نصب شد. استاندار آذربایجان شرقی با دستور به ساواک و شهربانی تلاش کرد تا از ورود مردم به مسجد جلوگیری کند. اما بازاریان و دانشجویان با تعطیلی بازار و کلاس‌های درس، در پشت درهای بسته مسجد تجمع کردند. این تجمع با توهین سرگرد مقصود حق‌شناس، رئیس کلانتری، به مقدسات، به درگیری کشیده شد و شهادت محمد تجلا، دانشجوی ۲۲ ساله، به دست او، خشم مردم را برانگیخت و به هجوم به مراکز دولتی انجامید.»

وی با اشاره به واکنش رژیم پهلوی گفت: «ناتوانی شهربانی و ساواک تبریز در کنترل اوضاع، محمدرضا پهلوی را وادار کرد تا به استاندار آذربایجان دستور سرکوب قیام، دستگیری معترضان، بازجویی از آنان و دریافت غرامت به دلیل خسارت به اموال دولتی دهد. قیام تبریز، نقطه عطفی در مبارزات مردم ایران علیه رژیم پهلوی بود و موجی از قیام‌های مشابه را در شهرهای مختلف ایران به دنبال داشت. مردم با برگزاری مراسم چهلم برای شهدای هر شهر، ضمن حمایت از معترضان، مخالفت خود را با رژیم نشان دادند. این سلسله قیام‌ها نقش بسزایی در شکل‌گیری انقلاب اسلامی ایران به رهبری امام خمینی داشت.»

قلندریان افزود: «نتیجه این قیام‌ها دستیابی به اهداف والای انسانی، هماهنگی و اتحاد مردم برای تشکیل نظامی اسلامی و مستقل بود. درس گرفتن از این رویدادهای تاریخی می‌تواند روحیه شجاعت، دلاوری و ازخودگذشتگی برای رسیدن به آرمان‌های حقیقی را در نسل‌های آینده تقویت کرده و آن‌ها را در برابر زور و خشونت، مصمم‌تر سازد.»

خبرنگار : دانش آموز ،باران جهانگیری

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار