دبیر تاریخ آموزشگاه طیبه شهرستان ملارد:
قیام مردم تبریز، حرکتی سرنوشتساز در مسیر انقلاب اسلامی بود
ملارد (پانا) - دبیر تاریخ آموزشگاه طیبه شهرستان ملارد، قیام مردم تبریز را حرکتی سرنوشتساز در مسیر انقلاب اسلامی دانست.
ریحانه مزرعاوی، دبیر تاریخ آموزشگاه طیبه شهرستان ملارد در گفتوگو با پانا اظهار کرد: «در تاریخ کشورمان به دلیل تظاهرات مردمی که در سراسر ایران شکل گرفت، شاهد قیام گسترده و همگانی مردم تبریز در ۲۹ بهمن ۱۳۵۶ بودیم. این قیام در واکنش به چهلم شهدای انقلاب ۱۹ دی قم رخ داد. در آن دوران، تظاهرات بسیاری به وقوع پیوست اما قیام مردم تبریز همچون ناقوسی عظیم در سراسر شهر طنینانداز شد. مردم با همدلی و ایمان، مناطق مهم و استراتژیک شهر را تا بعدازظهر آن روز به تصرف خود درآوردند.»
مزرعاوی، نقش نوجوانان و جوانان را بهعنوان اصلیترین نیروی انقلاب اسلامی برجسته دانست و گفت: «اگر به گذشته نگاهی بیندازیم یا از کسانی که در آن زمان در تظاهرات شرکت داشتند بپرسیم، بیشک نوجوانان و جوانان را ستون اصلی این حرکت مردمی خواهند دانست. در واقع قیامهای سال ۵۶ و ۵۷ را باید قیام نسل نوجوان و جوان نامید؛ چراکه بخش قابل توجهی از ایدئولوژیها و فعالیتهای مرتبط با انقلاب توسط آنان طراحی و اجرا میشد تا مانع از پایمالشدن خون شهدای انقلاب شوند.»
وی همچنین بر ضرورت آگاهیبخشی به دانشآموزان درباره تاریخ و فرهنگ کشور تأکید کرد و افزود: «فرهنگسازی در کشور بهویژه از طریق نظام آموزش و پرورش، نقش بسیار مهمی در آشنایی دانشآموزان با پیشینه تاریخی ایران دارد. مطرح شدن مسائل فرهنگی و تاریخی در کتابهای درسی و برگزاری مراسمهای دینی و فرهنگی در مدارس با حضور مسئولان، زمینهساز رشد فکری و تقویت هویت دانشآموزان میشود و آنها را با ارزشهای انقلاب اسلامی آشنا میکند.»
دبیر تاریخ آموزشگاه طیبه شهرستان ملارد با اشاره به روشهای جذابتر کردن تدریس تاریخ برای دانشآموزان، خاطرنشان کرد: «برخی دانشآموزان ممکن است در هنگام تدریس مسائل تاریخی، درک کاملی از آن نداشته باشند. به همین دلیل، من بهعنوان یک دبیر تاریخ تلاش میکنم تنها به مطالب کتاب درسی اکتفا نکنم. استفاده از جلوههای بصری مانند پوسترها، فیلمها و کتابهای مرتبط با آن دوران به دانشآموزان کمک میکند تا درک بهتری از تاریخ داشته باشند و آن را بهصورت چندبعدی بشناسند.»
ارسال دیدگاه