مراقب سلامت دبیرستان حضرت معصومه س شهرستان فیروزکوه:
مصرف روزانه حبوبات، باعث سلامت جسم و روح انسان میشود
فیروزکوه (پانا) - مراقب سلامت دبیرستان حضرت معصومه (س) شهرستان فیروزکوه، مصرف روزانه حبوبات را عامل مهمی برای سلامت جسم و روح دانست.
![مصرف روزانه حبوبات، باعث سلامت جسم و روح انسان میشود](https://cdn.pana.ir/thumbnail/fUMkNL5FMyOG/gjzVaZ-S_20YtK6_oleWnZi7LTjceVfkf-tEjQhhSgVYJkTSbMZ4IZicyAcgRMj-WWFHy9iIp1lNx8-qtxRZcN02dEbH-ZTHT1nk9bUqwBUsAIKXaKdntA,,/%D9%85%D8%B5%D8%B1%D9%81+%D8%B1%D9%88%D8%B2%D8%A7%D9%86%D9%87+%D8%AD%D8%A8%D9%88%D8%A8%D8%A7%D8%AA%D8%8C+%D8%A8%D8%A7%D8%B9%D8%AB+%D8%B3%D9%84%D8%A7%D9%85%D8%AA+%D8%AC%D8%B3%D9%85+%D9%88+%D8%B1%D9%88%D8%AD+%D8%A7%D9%86%D8%B3%D8%A7%D9%86+%D9%85%DB%8C%E2%80%8C%D8%B4%D9%88%D8%AF.jpg)
ستاره عباسی، مراقب سلامت دبیرستان حضرت معصومه (س) شهرستان فیروزکوه، در گفتوگو با خبرنگار پانا درباره روز جهانی حبوبات گفت: «مصرف حبوبات در رژیم غذایی روزانه را به شدت توصیه میکنم، چرا که ارزش غذایی آنها بسیار بالا است. هر کدام از انواع حبوبات دارای ترکیب متفاوتی از مواد مغذی هستند که میتوانند نیازهای اولیه بدن را تأمین کنند.»
عباسی در ادامه افزود: «انواع حبوبات شامل نخود، انواع لوبیا، نخود فرنگی، عدس، سویا و غیره میشوند. مواد تشکیلدهنده حبوبات شامل پروتئین، کربوهیدرات، مواد معدنی مانند آهن، منیزیم، منگنز، ویتامینها مانند فولات، آنتیاکسیدانها و فیبر فراوان هستند.»
وی همچنین تصریح کرد: «حبوبات در کنار غلات میتوانند یک غذای کامل ایجاد کنند که پروتئین و کالری روزانه را تأمین کند. بهتر است در وعدههای ناهار یا شام برنج همراه با حبوبات پخته شود تا ارزش غذایی آن افزایش یابد. برای نمونه میتوان به لوبیا پلو، عدس پلو، ماش پلو و... اشاره کرد یا در ماکارونی از حبوبات مانند انواع نخود استفاده نمود.»
عباسی ادامه داد: «در مناطقی که دسترسی به گوشت و لبنیات به دلایل اقتصادی محدود است، حبوبات میتوانند جایگزین خوبی برای تأمین پروتئین باشند.»
وی در خصوص فواید نخود گفت: «از نخود پخته شده میتوان به عنوان یک غذای کامل برای افزایش وزن در کودکان و رفع ضعف و بیحالی در بیماران استفاده کرد. در طب سنتی ایرانی به استفاده از نخود آب تأکید زیادی شده است که خوشبختانه این غذای مقوی هنوز هم در رژیم غذایی مردم ایران جایگاه ویژهای دارد.»
عباسی در پایان خاطرنشان کرد: «فیبر محلول موجود در حبوبات میتواند عملکرد دستگاه گوارش را بهبود بخشد و از بروز یبوست پیشگیری کند. علاوه بر این، برای درمان یبوست نیز میتوان از حبوبات پخته شده استفاده کرد. فیبر محلول در حبوبات همچنین به کاهش کلسترول و کنترل قند خون در بیماران دیابتی کمک میکند. همچنین حبوبات میتوانند در رژیم لاغری و کاهش وزن مفید واقع شوند.»
ارسال دیدگاه