کارشناس مسائل علوم اجتماعی شهرستان ملارد:

انقلاب اسلامی ایران ،نقطه عطف بیداری اسلامی است

ملارد (پانا) - کارشناس مسائل علوم اجتماعی شهرستان ملارد، انقلاب اسلامی ایران در سال ۵۷ را به عنوان نقطه عطفی در بیداری کشورهای اسلامی معرفی کرد.

کد مطلب: ۱۵۴۱۳۰۹
لینک کوتاه کپی شد
انقلاب اسلامی ایران ،نقطه عطف بیداری اسلامی است

 

حسین پازانی، کارشناس مسائل اجتماعی شهرستان ملارد، در گفت‌وگو با خبرنگار پانا، اهداف انقلاب اسلامی ایران را تشریح کرد و با اشاره به ویژگی‌های منحصر به فرد این انقلاب گفت: «شک نباید کرد که انقلاب اسلامی ایران از تمامی انقلاب‌ها متمایز است؛ چه در آغاز، چه در نوع مبارزه و چه در انگیزه قیام. این انقلاب، هدیه‌ای الهی از سوی خداوند به ملت ایران است.»

پازانی ادامه داد: «ویژگی‌های انقلاب اسلامی ایران آن را از سایر جنبش‌های اجتماعی متمایز می‌کند. این انقلاب با تمامی جنبش‌های اجتماعی که پیش از آن در ایران رخ داده یا هم‌عصر آن در سایر نقاط دنیا وجود داشته‌اند، تفاوت‌های اساسی داشت.»

وی در مقایسه انقلاب اسلامی ایران با انقلاب مشروطه اظهار داشت: «پس از بیش از ۷۰ سال از انقلاب مشروطه و نیم قرن از حاکمیت پهلوی، انقلاب اسلامی ایران به وقوع پیوست. امام خمینی (ره) زمانی انقلاب را آغاز کرد که شاه تحت حمایت دولت‌های غربی بود و مسئولیت امنیت منطقه را بر عهده داشت. در آن دوران، روشنفکران چپ نیز از عرصه سیاست داخلی کشور حذف شده بودند.»

کارشناس مسائل اجتماعی شهرستان ملارد در ادامه به تأثیرات عمیق انقلاب اسلامی ایران بر معادلات سیاسی و فرهنگی اشاره کرد و گفت: «تأثیر این انقلاب بر نظام‌های سیاسی و فرهنگی به قدری عمیق و گسترده بود که کارشناسان آمریکایی در محرمانه‌ترین گزارش‌های خود ناچار به اعتراف به آن شدند. این گزارش‌ها، که برای مقامات وزارت خارجه آمریکا تهیه شده بود، به طور علنی منتشر شد.»

پازانی همچنین امام خمینی (ره) را به عنوان یک مرجع دینی برجسته معرفی کرد و افزود: «امام خمینی مردم را از موضع مقاومت منفی به فعالیت رقابتی بازگرداند. این فعالیت که با اعتراض به کاپیتالاسیون و رفتار استعماری شاه آغاز شد، به یک حرکت انقلابی تبدیل شد که هدف آن حذف شاهنشاهی و برقراری حکومت اسلامی بود. در اندیشه اجتماعی و سیاسی شیعه، حاکمیت آرمانی دینی، حاکمیت الهی است که به وسیله پیامبر و اهل بیت تحقق می‌یابد. در زمان غیبت امام زمان، اجرای احکام الهی بر عهده کسانی است که هم به احکام و شرایط اجرای آن آگاه و عالم باشند و هم به علم و آگاهی خود عمل کنند.»

در پایان، وی خاطرنشان کرد: «انقلاب اسلامی ایران با انقلاب‌های آزادی‌بخش قرن تفاوت‌های بنیادینی دارد. این انقلاب نه وابسته به هیچ یک از دو بلوک شرق و غرب بود و از ابتدا جهت‌گیری ضدآمریکایی، ضدصهیونیستی و ضدمارکسیستی خود را اعلام کرد. انقلاب اسلامی ایران، یک انقلاب مردمی با مرجعیت و رهبری دینی بود که تمامی اقشار و گروه‌های جامعه را در بر گرفت و از آموزه‌های اسلامی بهره می‌برد، بدون آنکه به فلسفه‌ها و مکاتب سیاسی غرب تعلق داشته باشد.»

خبرنگار : دانش آموز، مهرشاد صاحبی

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار