معاون اجرایی دبیرستان اندیشه نفیس شهرستان فیروزکوه:
مسابقات قرآن، عترت و نماز فرصتی برای تقویت اعتمادبهنفس دانشآموزان است
فیروزکوه (پانا) - معاون اجرایی دبیرستان اندیشه نفیس شهرستان فیروزکوه، مسابقات قرآن، عترت و نماز را فرصتی برای تقویت اعتمادبهنفس دانشآموزان دانست.
نفیسه ایلکا، معاون اجرایی دبیرستان اندیشه نفیس شهرستان فیروزکوه در گفتوگو با خبرگزاری پانا درباره اهمیت برگزاری مسابقات قرآن بین دانشآموزان اظهار کرد: «از صدر اسلام تاکنون آموزش قرآن کریم به عنوان پیام جاودانه الهی، یکی از مهمترین اهداف تعلیم و تربیت در میان مسلمانان بوده است. در کشور ما نیز به دلیل جایگاه دین اسلام در فرهنگ ایرانی و اهمیت ویژه قرآن در باورهای دینی، آموزش قرآن کریم از جایگاه والایی در نظام آموزشی برخوردار است.»
وی با اشاره به چالشهای موجود در آموزش قرآن گفت: «با وجود تلاشهای بسیار در مدارس از مقطع ابتدایی تا پایان دبیرستان برای آموزش تلاوت آیات قرآن و فهم معانی آن از طریق روشهای متنوع آموزشی متأسفانه اغلب دانشآموزان پس از اتمام تحصیلات متوسطه و ورود به دانشگاه، توانایی لازم در تلاوت روان و درک معانی آیات را ندارند.»
معاون اجرایی دبیرستان اندیشه نفیس در خصوص مسابقات قرآن، عترت و نماز تصریح کرد: «این مسابقات تنها رویدادی در آموزش و پرورش است که در پنج مرحله شامل مدرسه، منطقه، استان، کشور و بینالمللی برگزار میشود. امسال این رقابتها در ۲ مرحله مقدماتی و نهایی برگزار خواهد شد.»
ایلکا با تأکید بر اهمیت این مسابقات گفت: «رقابت در این مسابقات بهانهای برای دوستی و تقویت اهداف تعلیم و تربیت است. دانشآموزان باید نگرانیهای رقابت را کنار بگذارند و تمرکز خود را بر آموزههای قرآنی معطوف کنند.»
وی افزود: «تلاوت قرآن در جمع سایر دانشآموزان فرصتی برای تقویت اعتمادبهنفس و خودشناسی آنان فراهم میکند. از این رو، ضروری است که معلمان و مسئولان مدارس شرایطی را فراهم کنند تا همه دانشآموزان بتوانند از این فرصت ارزشمند بهرهمند شوند.»
ایلکا درباره شیوه برگزاری مسابقات توضیح داد: «این رقابتها هر سال در بخشهای کتبی و شفاهی برگزار میشود و دانشآموزان واجد شرایط میتوانند با توجه به علاقه و پایه تحصیلی خود در رشتههای مختلف ثبتنام کرده و در زمان مقرر در مسابقات شرکت کنند.»
وی در پایان خاطرنشان کرد: «مسابقات قرآن، عترت و نماز، بهعنوان یک رویداد فرهنگی، در تمامی دورههای تحصیلی و برای دانشآموزان و فرهنگیان برگزار میشود. این مسابقات، که هر دو سال یکبار در بخش بینالمللی نیز برگزار میشود، نقش مهمی در رفتارسازی دینی دانشآموزان دارد و بهعنوان یکی از دغدغههای اصلی تعلیم و تربیت شناخته میشود.»
ارسال دیدگاه