امام جماعت مسجد موسی ابن جعفر(ع) فیروزکوه:

امام موسی کاظم(ع) الگوی تحمل و ایستادگی در برابر ستمگران است

فیروزکوه (پانا) - امام جماعت مسجد موسی‌ ابن جعفر(ع) شهرستان فیروزکوه گفت: امام موسی کاظم(ع) الگوی تحمل و ایستادگی در برابر ستمگران است.

کد مطلب: ۱۵۳۶۵۵۵
لینک کوتاه کپی شد
امام موسی کاظم(ع) الگوی تحمل و ایستادگی در برابر ستمگران است

صادق رضایی، امام جماعت مسجد موسی ابن جعفر(ع) شهرستان فیروزکوه به مناسبت سالروز شهادت امام موسی کاظم(ع) در گفت‌وگو با پانا گفت: «امام موسی کاظم (ع) به دلیل تسلط بر خشم خود در برابر بدرفتاری دیگران، لقب «کاظم» و به‌خاطر عبادت بسیار، لقب «عبد صالح» را داشت. همچنین «باب‌الحوائج» یکی دیگر از القاب ایشان است. مردم مدینه به امام موسی کاظم(ع) القاب متفاوتی می‌دادند و به دلیل تحمل سختی‌های بسیار، لقب «صابر» نیز به ایشان داده‌اند. این القاب از جانب خداوند متعال برای امام انتخاب شده است.»

رضایی در رابطه با اهداف امام موسی کاظم(ع) بیان کرد: «امامت به معنای هدایت انسان‌ها در دنیا و شفاعت آن‌ها در آخرت است. پیامبر اکرم(ص) و امامان را در میان ما قرار داده‌اند تا هادی ما و وسیله‌ای برای رسیدن به رستگاری و سعادت دنیا و آخرت باشند.»

وی افزود: «امام موسی کاظم(ع) زحمات بسیاری کشیدند و شاگردان زیادی را تربیت کردند. ایشان سختی‌های فراوانی متحمل شدند و چندین بار به زندان افتادند. هدف اصلی امام، هدایت مردم به سوی خداوند متعال بود و حتی از همراهان و دوستداران خود می‌خواستند که علم و ادب را به دیگران منتقل کنند اما با وجود تلاش‌های فراوان امام، دشمنان و وسوسه‌گران زیادی مانع پیشرفت ایشان می‌شدند.»

رضایی ادامه داد: «امام موسی کاظم(ع) همیشه در مقابل انسان‌های ستمگر ایستادگی می‌کردند، همان‌طور که امام علی(ع) در مقابل معاویه و امام رضا(ع) در مقابل هارون و مأمون ایستادند. در مقابل پیامبر اکرم(ص) نیز ابوسفیان قرار داشت. این افراد همواره تلاش می‌کردند تا رسالت الهی به درستی انجام نشود و مردم به سوی خداوند هدایت نشوند اما تلاش‌های آن‌ها بی‌فایده بود؛ چرا که دین اسلام و قرآن از حقانیت برخوردار است و تا ابد پابرجا خواهد ماند.»

امام جماعت مسجد موسی ابن جعفر(ع) گفت: «حاکمان ستمگر به بهانه‌های مختلف، امام را به دربار خود می‌خواندند و به زندان می‌انداختند. حتی روایتی نقل شده که زمانی که امام(ع) در حال نماز شب بودند به خانه‌شان هجوم آوردند و نماز ایشان را شکستند، دستان امام را با بی‌احترامی بستند و حتی اجازه پوشیدن کفش را به ایشان ندادند و سوار بر اسب شدند و امام موسی کاظم(ع) را با پای برهنه به این سو و آن‌سو می‌کشیدند. ایشان ده تا چهارده سال از عمر گرانبهای خود را در زندان خلفای عباسی، زیر غل و زنجیر گذراندند.»

وی افزود: «امام با وجود تمام این سختی‌ها می‌خواستند مردم را از خواب غفلت بیدار کنند و خداوند همیشه یار و یاور حق بوده است. امام موسی کاظم(ع) امام رضا(ع) را به عنوان جانشین خود انتخاب کردند که ایشان امام هشتم ما شیعیان هستند.»

رضایی تصریح کرد: «این روزها، روزهای ماه رجب، وقتی عقربه تاریخ به بیست‌وپنجم آن نزدیک می‌شود، غم از در و دیوار دل‌های شیعیان می‌چکد. امام موسی کاظم(ع) در چهارده سال زندان، زیر غل و زنجیر با نقش تازیانه بر بدن مبارکشان و چشمانی خیس و منتظر، دوری از دختر عزیزشان فاطمه معصومه(س) و امام رضا(ع) را تحمل کردند و سرانجام این چشم‌ها را برای همیشه منتظر و داغدار گذاشتند.»

وی خاطرنشان کرد: «غربت امام موسی کاظم(ع) مقدمه‌ای برای غیبت امام زمان(عج) بود و ضربه‌ای سنگین به اسلام و ایمانی که پیامبر اکرم(ص) بر آن تأکید داشتند، وارد کرد.»

خبرنگار : دانش‌آموزان ، هستی بنار ، علی‌اصغر بنار

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار