مشاور دبیرستان هفده شهریور شهرستان فیروزکوه:
پایه و اساس کار مشاور و همیار مشاور، همدلی کردن است
فیروزکوه (پانا) - مشاور دبیرستان هفده شهریور شهرستان فیروزکوه، پایه و اساس کار مشاور و همیارمشاور را همدلی کردن دانست.
فرشته خاکسار، کارشناس ارشد روانشناسی و مشاور دبیرستان هفده شهریور شهرستان فیروزکوه در گفتوگو با خبرنگار پانا با تشریح نقش همیاران مشاور در مدارس گفت: «همیار مشاور در پیشگیری از آسیبهای اجتماعی و جلوگیری از اثرات مخرب مشکلات در دانشآموزان، نقش مهمی دارد. همیاران مشاور با شناسایی و یاری رساندن به همکلاسیهای خود نهتنها به خودشان بلکه به همسنوسالان و ساختن جامعهای سالم کمک میکنند.»
خاکسار به تشریح فرآیند ثبتنام دانشآموزان علاقهمند به همیار مشاور پرداخت و اظهار کرد: «دانشآموزان با مراجعه به سایت my.medu.ir وارد پروفایل شخصی خود میشوند. در قسمت خدمات پرورشی، سامانه «نماد» را انتخاب کرده و پس از ورود به صفحه شخصی خود، روی ماژول «همیار مشاور» کلیک میکنند. سپس با مطالعه توضیحات و انتخاب گزینه «میپذیرم» و تأیید، درخواست خود را ثبت میکنند. پس از تأیید مدیر مدرسه، مراحل ثبتنام همیار مشاور در سامانه به پایان میرسد. مشاور مدرسه نیز جلساتی را برای آشنایی همیاران با وظایف، بایدها و نبایدها و مهارتهای لازم مانند همدلی برگزار میکند. فرم مشخصات فردی همیاران مشاور نیز توسط دانشآموزان تکمیل و به مشاور مدرسه تحویل داده میشود.»
وی افزود: «در جامعه امروز با وجود پیشرفت تکنولوژی و راحتی زندگی، مشکلاتی مانند استرس و اضطراب افزایش یافته است. بنابراین، یادگیری مهارتهایی مانند همدلی برای برقراری ارتباط مؤثر با دیگران ضروری است. همدلی پایه و اساس کار مشاور و همیاران مشاور است و به آنها کمک میکند تا بهتر با مشکلات دانشآموزان ارتباط برقرار کنند.»
خاکسار در خصوص مهارت همدلی توضیح داد: «همدلی یک مهارت کاملاً اکتسابی است و از بدو تولد در انسان وجود ندارد. این مهارت با تمرین و استفاده از تکنیکهای مختلف آموخته میشود. افرادی که همدلی دارند، از هوش هیجانی بالاتری برخوردار هستند. همدلی به معنای ایجاد پیوند بین خود و دیگران است، به گونهای که احساسات آنها را درک کرده و خود را در موقعیت آنها قرار دهید.»
وی به ویژگیهای لازم برای همیاران مشاور اشاره کرد و گفت: «همیاران مشاور باید مهارت همدلی واقعی، گوش دادن فعال و انعکاس گفتار و رفتار دیگران را داشته باشند. رازداری، عدم قضاوت و دوری از تعصب نسبت به اقوام و عقاید دیگران از دیگر ویژگیهای ضروری همیاران مشاور است.»
خاکسار در ادامه به مزایای همیار مشاور بودن اشاره کرد و گفت: «همیار مشاور بودن مزایای زیادی دارد، از جمله افزایش اعتمادبهنفس، ایجاد حس خوشایند و مثبت، کمک به تصمیمگیری بهتر، شناخت بهتر دیگران و گسترش روابط اجتماعی. این کار به همیاران مشاور کمک میکند تا در رشد و پرورش خود قدم بردارند و آگاهیهای لازم را کسب کنند.»
وی در پایان خاطرنشان کرد: «همیاران مشاور با کمک مشاوران و شناسایی زودهنگام مشکلات دانشآموزان، به رفع این مشکلات و پیشگیری از آسیبهای بزرگتر کمک میکنند. این کار نه تنها به دانشآموزان کمک میکند، بلکه به همیاران مشاور نیز احساس رضایت و خرسندی از این نوع دوستی داوطلبانه میدهد.»
ارسال دیدگاه