پژوهشگر و استاد حوزه علمیه:
اعتکاف؛ فرصتی برای تفکر در آیات الهی و تقویت روحیه مقاومت
ملارد (پانا) - پژوهشگر و استاد حوزه علمیه قم، اعتکاف را فرصتی برای تفکر در آیات الهی و تقویت روحیه مقاومت دانست.
حجتالاسلام والمسلمین عبدالحجت حقجو در گفتوگو با خبرنگار پانا، به تشریح ابعاد معنوی و اجتماعی مراسم اعتکاف پرداخت و بر اهمیت این فرصت برای تفکر در آیات قرآن و تقویت روحیه مقاومت تأکید کرد.
وی در ابتدا با اشاره به فلسفه اعتکاف، گفت: «اعتکاف فرصتی است برای تفکر در آیات قرآن و شناخت عمیقتر از خداوند،این ایام، زمان مناسبی برای تأمل در وضعیت مستضعفان جهان و دعا برای مظلومین غزه و لبنان است. معتکفان باید به محور مقاومت توجه داشته باشند و در این راستا دعا و نیایش کنند.»
حقجو با بیان اهداف اصلی اعتکاف، افزود: «یکی از مهمترین اهداف این مراسم، تفکر و تعقل در آیات الهی است، اعتکاف فرصتی برای دور شدن از هیاهوی دنیوی و برقراری ارتباط نزدیکتر با کتاب خداست و این مراسم معنوی شرایطی را فراهم میآورد تا انسانها با توشه معنوی و اعتقادی راسخ، زندگی خود را ادامه دهند و خود را برای مقابله با خطرات و جهاد در راه خدا آماده سازند.»
این پژوهشگر حوزه علمیه به پیشینه اعتکاف اشاره کرد و گفت: «مراسم اعتکاف به زمان حضرت ابراهیم(علیهالسلام) برمیگردد و در زندگی برخی از صالحان مانند حضرت مریم و حضرت زکریا نیز مشاهده میشود. با ظهور دین اسلام، اعتکاف شکل جدیدی به خود گرفت و به عنوان یک امر مستحب با آداب و شرایط خاص در میان مسلمانان رواج یافت و تا امروز با تغییرات اندک همچنان باقی مانده است. این سنت نهتنها در ایران، بلکه در بسیاری از کشورهای اسلامی دیگر نیز برگزار میشود و به عنوان فرصتی برای نزدیکی به خداوند و تقویت ایمان تلقی میشود.»
حقجو در ادامه به تأثیرات اجتماعی اعتکاف اشاره کرد و گفت: «این مراسم نهتنها به فرد معتکف کمک میکند تا به خودشناسی و خودسازی بپردازد، بلکه میتواند به تقویت روابط اجتماعی و همبستگی میان مسلمانان نیز منجر شود. در این ایام، افراد با هم در مساجد جمع میشوند و از تجربیات و آموزههای یکدیگر بهرهمند میشوند.»
وی در پایان از دانشآموزان و جوانان خواست تا با حضور پرشور و شوق خود در مساجد، به دشمنان اسلام و مستکبران جهان نشان دهند که هیچ تحریم و فشاری نمیتواند فرهنگ و ارزشهای کهن و جاودان را زیر پا بگذارد. حقجو تأکید کرد: «حضور حداکثری شما در این مراسم، نشانهای از همبستگی و اتحاد مسلمانان در برابر چالشهای جهانی است و میتواند به تقویت روحیه مقاومت و ایستادگی در برابر مشکلات کمک کند. با هم به سوی خداوند برویم و در این ایام معنوی، دلهایمان را به نور ایمان روشن کنیم.»
ارسال دیدگاه