مدرس سواد رسانهای و هوش مصنوعی:
بهترین راهکار بهرهبرداری نوجوانان از هوش مصنوعی اتخاذ رویکرد متعادل است
بهارستان (پانا) - مدرس سواد رسانهای و هوش مصنوعی، اتخاذ یک رویکرد متعادل را بهترین راه بهرهبرداری نوجوانان از هوش مصنوعی دانست.
محمد لسانی، مدرس سواد رسانهای و هوش مصنوعی در گفتوگو با پانا با اشاره به اهمیت و کاربردهای هوش مصنوعی در زندگی انسان اظهار کرد: «هوش مصنوعی با الگوبرداری از تواناییها و قابلیتهای شناختی انسان در تلاش است تا مسائل مرتبط با یادگیری، پردازش زبان طبیعی و تسهیل در تصمیمگیری را حل کند. این فناوری با بهرهگیری از قابلیتهای محاسباتی ماشینها در حوزههای مختلف راهحلهایی ارائه میدهد و به انسان در اتخاذ تصمیمات بهتر کمک میکند.»
لسانی با اشاره به زمینههای متنوع فعالیت هوش مصنوعی افزود: «هوش مصنوعی در صنایع مختلفی نظیر کارخانجات برای بهینهسازی فرآیندها، حملونقل، تولید محتوا، موتورهای جستوجو و مدیریت منابع انرژی مانند برق، آب و باد به کار میرود. همچنین این فناوری میتواند در حوزههای پزشکی و مشاوره سلامت، نقش مؤثری ایفا کند و به مردم در حل مشکلات و ارائه خدمات کمک کند.»
وی بر اهمیت شناخت نیازها در استفاده از هوش مصنوعی تأکید کرد و گفت: «برای بهرهگیری صحیح از هوش مصنوعی، ابتدا باید نیازهای خود را شناسایی کنیم در حالی که هزاران هوش مصنوعی، خدمات متنوعی ارائه میدهند و این تنوع ممکن است باعث سردرگمی شود. بنابراین گام نخست این است که مشخص کنیم کدام بخش از هوش مصنوعی میتواند در حل مشکلات مؤثر باشد. استفاده از چتباتها و رباتهای گفتوگو نیز باید متنوع و تخصصی باشد تا پاسخگوی نیازهای خاص ما باشد.»
لسانی به تأثیرات هوش مصنوعی بر زندگی نوجوانان اشاره کرد و افزود: «این فناوری در گام اول، جذابیتهای زیادی برای نوجوانان ایجاد کرده اما در عین حال هراس، امید و اشتیاق را نیز افزایش داده است. این وضعیت دوسویه است؛ از یک سو، ترس و نگرانی و از سوی دیگر، خوشبینی افراطی نسبت به هوش مصنوعی وجود دارد. راه حل مناسب در این زمینه، حفظ اعتدال است؛ یعنی هم باید به چالشها و مشکلات توجه کنیم و هم از فرصتهای این فناوری بهدرستی بهرهبرداری کنیم.»
وی بر نقش هوش مصنوعی در زندگی مدرن، تأکید کرد و خواستار افزایش آگاهی جامعه در نحوه استفاده بهینه از این فناوری شد.
ارسال دیدگاه