مشاور دبیرستان نرجس(س) باقرشهر:

آمادگی برای امتحانات نیازمند توجه به ابعاد روانی، جسمی و تحصیلی است

کهریزک (پانا) - مشاور دبیرستان دخترانه نرجس خاتون(س)‌ باقرشهر، لازمه آمادگی در امتحانات را اهمیت دادن به بعد روانی و جسمانی دانست و بر توجه به این ابعاد در این‌ ایام تاکید کرد‌.

کد مطلب: ۱۵۲۷۰۲۸
لینک کوتاه کپی شد
آمادگی برای امتحانات نیازمند توجه به ابعاد روانی، جسمی و تحصیلی است

الهه زندیان‌فر در گفت‌وگو با پانا با اشاره به اهمیت آمادگی برای امتحانات گفت: «آمادگی برای امتحانات مستلزم توجه به ابعاد روانی، جسمی و تحصیلی است. در این ایام باید روانی سالم و آرام داشته باشیم و ذهن خود را از افکار مشوش، خالی کنیم تا بتوانیم با آرامش بیشتری امتحانات را پشت سر بگذاریم.»

وی افزود: «برای دستیابی به این آرامش باید از خانواده، مشاور مدرسه یا افرادی که خیرخواه ما هستند کمک بگیریم تا افکار مزاحم و باورهای اشتباه را اصلاح و از ذهن خود خارج کنیم.»

زندیان‌فر با اشاره به تأثیر افکار منفی اطرافیان اظهار کرد: «در مواجهه با افرادی که افکار ناراحت‌کننده و ناامیدکننده القا می‌کنند، بهتر است به‌صورت مستقیم با آن‌ها صحبت کنیم و مسائل ناراحت‌کننده را مطرح کنیم. در صورت پذیرش، ارتباط را ادامه دهیم اما اگر بر افکار اشتباه خود پافشاری کنند، می‌توانیم با فاصله‌گیری از این افراد از خود محافظت کنیم.»

تغییر نگرش نسبت به امتحانات

مشاور دبیرستان نرجس خاتون با اشاره به نگرش دانش‌آموزان نسبت به امتحانات تصریح کرد: «بسیاری از دانش‌آموزان، امتحان را موقعیتی استرس‌زا و ناراحت‌کننده می‌دانند در حالی که امتحان، ابزاری برای سنجش یادگیری و شناسایی نقاط قوت و ضعف است. این نگرش به ما کمک می‌کند با دید مثبت‌تری به امتحانات نگاه کنیم.»

وی ادامه داد: «امتحانات، موقعیتی موقت در زندگی هستند که با برنامه‌ریزی، نظم فکری و استفاده از راهنمایی‌های معلمان و مشاوران می‌توان به‌راحتی از آن عبور کرد.»

اهمیت تغذیه مناسب در دوران امتحانات

زندیان‌فر بر اهمیت تغذیه مناسب در ایام امتحانات تأکید کرد و گفت: «مصرف مواد غذایی سبک و سالم می‌تواند انرژی لازم برای مطالعه و تمرکز را فراهم کند. خوردن غذاهای سنگین باعث می‌شود انرژی بدن، صَرف هضم شود و فرد احساس خواب‌آلودگی کند که این امر می‌تواند مانعی برای مطالعه مؤثر باشد.»

مرور دروس در شب امتحان

او با اشاره به نحوه مطالعه در شب امتحان بیان کرد: «شب امتحان، زمانی برای مرور دروس است نه برای برطرف کردن مشکلات درسی؛ دانش‌آموزانی که در برخی مباحث ضعف دارند باید پیش از شروع امتحانات با کمک معلمان یا مشاوران مدرسه این مشکلات را برطرف کنند. همچنین برقراری ارتباط دوستانه با دانش‌آموزانی که در این دروس قوی‌تر هستند، می‌تواند مؤثر باشد.»

پیشنهاداتی برای کاهش استرس امتحان

زندیان‌فر خاطرنشان کرد: «فشار و استرس شب امتحان ناشی از آماده نبودن قبلی است. اگر پیش از امتحانات، مطالب را یاد بگیریم و مشکلات خود را حل کنیم این استرس به حداقل می‌رسد. استفاده از کلاس‌های تقویتی و اساتید معتبر نیز می‌تواند کمک‌کننده باشد. با رعایت این نکات، می‌توانیم دوره امتحانات را با موفقیت پشت سر بگذاریم.»

خبرنگار : دانش‌آموز، ستایش پارساپسند

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار