دبیر حسابداری هنرستان فنیوحرفهای شهید فرنیانپور ناحیه یک بهارستان:
یک حسابدار حرفه ای باید مهارت بالایی در تجزیه، تحلیل و تشخیص حساب داشته باشد
بهارستان(پانا)- دبیر حسابداری هنرستان فنیوحرفهای شهید فرنیانپور ناحیه یک بهارستان، مهارت بالا در تجزیه، تحلیل و تشخیص حساب را از ویژگیهای یک حسابدار حرفه ای دانست.

راحله اسمعیلپور، دبیر حسابداری هنرستان فنیوحرفهای شهید فرنیانپور ناحیه یک بهارستان، در گفتگو با پانا به بررسی اصول موفقیت در رشته حسابداری و روشهای صحیح یادگیری دروس تخصصی پرداخت. وی در ابتدای سخنان خود اظهار کرد: «واژه موفقیت به معنای رسیدن به اهداف خویش و کسب آرامش و آسایش در زندگی است. برای کسب موفقیت، داشتن استعداد، علاقه و پشتکار از مهمترین ویژگیها به حساب میآیند، اما اگر پشتکار و تلاش در فردی وجود نداشته باشد، استعداد و علاقه نیز بیمفهوم واقع خواهند شد.»
دبیر حسابداری هنرستان فنیوحرفهای شهید فرنیانپور در ادامه افزود: «دانشآموزی که با استعداد است اما تلاشی برای پیشرفت و کسب علم نمیکند، شاید به صورت مقطعی مقداری از دروس را یاد بگیرد اما نمیتواند آن را همواره به خاطر بیاورد زیرا مباحثی که به ذهن سپرده است سطح پایین هستند. برای رسیدن به مراتب علمی بالاتر و کسب جایگاه شغلی مناسب باید به جزئیات دروس دقت کرده و در نهایت با تسلط به جزئیات، بر تمامی دروس مسلط شود.»
وی درباره روش یادگیری صحیح دروس تخصصی گفت: «دانشآموزان برای رسیدن به یک جایگاه خوب علمی و اجتماعی باید تمامی جزئیات دروس را با روشهای صحیح و به خوبی یاد بگیرند. لازمه یادگیری درست، تمرکز، توجه و خوب گوش دادن به مطالبی است که معلم در حین تدریس بیان میکند. همچنین تمرین دروس تخصصی بلافاصله بعد از تدریس دروس توسط معلم، در پایان همان روز، در روند یادگیری تأثیرگذار است. برای دانشآموزانی که قصد شرکت در کنکور سراسری را دارند، بهترین روش یادگیری این است که در پایان تدریس مباحث هر پودمان، تعدادی تست معتبر را برای ارزیابی سطح مطالب و آزمایش سرعت و دقت خود امتحان کنند.»
اسمعیلپور با اشاره به ویژگیهای یک حسابدار کارکشته اظهار کرد: «یک حسابدار کارکشته باید مهارت بالایی در تجزیه، تحلیل و تشخیص حساب داشته باشد. بنابراین دروس تخصصی پایه دهم که مسائل پایه حسابداری را در سطح هنرستان آموزش میدهند، به تسلط بهتر هنرجو و موفقیت او در دروس تخصصی دیگر کمک میکند.»
وی ادامه داد: «امانتداری، رازداری، مهارت در تجزیه و تحلیل، دقت در محاسبات، جدیت در مباحث مالی و تسلط به نرمافزارهای حسابداری از ویژگیهای بارز یک حسابدار خبره است. یک هنرجو باید بداند اساس نرمافزار حسابداری دادهها و تشخیص درست حساب، تجزیه و تحلیل براساس اسناد است. زیرا بقیه مراحل تحلیل حساب را خود سیستم طبق دادهها انجام خواهد داد، اما اگر تشخیص حساب از سوی حسابدار اشتباه باشد، بقیه مراحل حتما اشتباه خواهد بود و به همین سبب خسارات جبرانناپذیری به مالکین موسسات وارد خواهد شد.»
دبیر حسابداری هنرستان فنی و حرفهای شهید فرنیانپور در ادامه در رابطه با سطح تحصیلات حسابداران توضیح داد: «هنرجویان حسابداری میتوانند تا مقطع دکترا ادامه تحصیل دهند و پس از چند سال تجربه کاری در جایگاههایی مانند رئیس حسابداری، مدیر مالی و مشاور مالی قرار بگیرند. هنرجویان با اخذ مدرک دیپلم حسابداری میتوانند به عنوان کمک حسابدار یا حسابدار موسسات کوچک مشغول به کار شوند، اما برای رسیدن به جایگاههای بهتر در زمینه شغلی و حقوق بالاتر و شاغل شدن در موسسات دولتی، مالیاتی و بانکها باید مدرک و تحصیلات دانشگاهی داشته باشند.»
اسمعیلپور در پایان سخنان خود بیان کرد: «با توجه به تفاوت جنسیتی، رشته حسابداری برای آقایان که میتوانند در هر محیطی مشغول به کار شوند، گزینهای عالی برای درآمدزایی است، اما دختران هم میتوانند با کسب مدرک دانشگاهی و مهارت لازم در محیطهای کاری که مناسب حضور خانمها با حقوق بالا میباشد، حضور فعال داشته باشند. دانشآموزان عزیز باید توجه داشته باشند در هر کار و رشتهای که قرار میگیرند، بجز علاقه و استعداد، باید حس مسئولیتپذیری داشته باشند، زیرا حس مسئولیتپذیری تعهد شغلی را در وجود افراد میپروراند.»
ارسال دیدگاه