کارشناس مسائل دینی:

ام‌البنین(س) نماد فداکاری و ایثار در تاریخ اسلام است

ملارد (پانا) - کارشناس مسائل دینی شهرستان ملارد، حضرت ام‌البنین(س) را نماد فداکاری و ایثار در تاریخ اسلام و الگویی برای همه مادران و زنان مسلمان برشمرد.

کد مطلب: ۱۵۲۵۷۶۰
لینک کوتاه کپی شد
ام‌البنین(س) نماد فداکاری و ایثار در تاریخ اسلام است

رضا لطفی، کارشناس مسائل دینی شهرستان ملارد در گفت‌وگو با پانا به بررسی ابعاد مختلف زندگی حضرت ام‌البنین(س) پرداخت و اظهار کرد: «حضرت ام‌البنین(س)، فاطمه بنت حزام ابن خالد، همسر امام علی(ع) و مادر حضرت عباس(ع) بود. او از قبیله بنی‌کلاب است که به شجاعت و دلاوری شهرت داشتند و ام‌البنین(س) به دلیل تقوای بالا و شخصیت والای خود مورد احترام و محبت اهل بیت(ع) قرار داشت. پس از شهادت حضرت فاطمه زهرا(س)، امام علی(ع) با ام‌البنین(س) ازدواج کرد. او ۴ پسر به نام‌های عباس، عبدالله، جعفر و عثمان به دنیا آورد که همگی در واقعه کربلا به شهادت رسیدند. حضرت عباس(ع)، بزرگترین پسر او به‌ویژه به خاطر وفاداری و شجاعتش در روز عاشورا شناخته می‌شود.»

وی افزود: «حضرت ام‌البنین(س) پس از واقعه کربلا همواره در سوگ فرزندان خود و امام حسین(ع) بود و به برگزاری مراسم عزاداری و نوحه‌سرایی برای شهدای کربلا اهتمام می‌ورزید و با صبر و استقامت خود، الگویی برای مادران شهدا و اهل بیت(ع) شد. حضرت ام‌البنین(س) در مدینه درگذشت و در قبرستان بقیع به خاک سپرده شد. شخصیت او به عنوان یک مادر فداکار و مؤمن تا امروز در میان مسلمانان مورد احترام است.»

لطفی در رابطه با نقش بسیار مهم و تأثیرگذار حضرت ام‌البنین(س) در تاریخ اسلام به موارد زیر اشاره کرد:

۱-‌ مادر فرزندان شجاع و وفادار: حضرت ام‌البنین(س) مادر حضرت عباس(ع)، عبدالله، جعفر و عثمان بود. این فرزندان به دلیل تربیت صحیح و ارزش‌های والایی که از مادر خود آموختند در واقعه کربلا نقش مهمی ایفا کردند. حضرت عباس(ع) به‌ویژه به خاطر وفاداری و شجاعتش در روز عاشورا شناخته می‌شود.

۲- حمایت از اهل بیت(ع): پس از ازدواج با امام علی(ع)، حضرت ام‌البنین(س) به یکی از حامیان اصلی اهل بیت(ع) تبدیل شد. او در کنار امام علی(ع) و فرزندان ایشان، نقش حمایتی و تربیتی مهمی داشت و در سختی‌ها و مشکلات به‌ویژه پس از شهادت امام حسین(ع) از خاندان اهل بیت(ع) حمایت کرد.

۳- نقش در زنده نگه‌داشتن یاد کربلا: پس از واقعه کربلا، ام‌البنین(س) به برگزاری مراسم عزاداری و نوحه‌سرایی برای شهدای کربلا پرداخت و با این کار به زنده نگه‌داشتن یاد و خاطره این واقعه و تعلیم درس‌های آن به نسل‌های بعد کمک کرد.

۴- الگوی صبر و استقامت: زندگی حضرت ام‌البنین(س) نمونه‌ای از صبر و استقامت در برابر مصیبت‌ها و سختی‌ها است. او پس از از دست دادن فرزندانش در کربلا با ایمان و صبر به الگویی برای مادران شهدا و زنان مسلمان تبدیل شد.

۵- تأثیر معنوی و اخلاقی: حضرت ام‌البنین(س) با تقوا، اخلاق و فداکاری‌اش، تأثیر معنوی و اخلاقی عمیقی بر جامعه اسلامی زمان خود و حتی تا به امروز داشته است. او نمونه‌ای از یک زن مسلمان باایمان است که در همه جنبه‌های زندگی خود از خانواده تا جامعه، نقشی مثبت و سازنده ایفا کرده است.

وی افزود: «حضرت ام‌البنین(س) نمونه‌ای از یک زندگی پر از فداکاری و ایثار است. یکی از مهم‌ترین درس‌هایی که می‌توان از ایشان آموخت، اهمیت فداکاری در راه حقیقت و عدالت است. او با تربیت فرزندانی همچون حضرت عباس(ع)، نشان داد که چگونه می‌توان از طریق ایثار و فداکاری به اهداف والای انسانی دست یافت.»

خبرنگار : دانش آموز ،زهرا لطفی

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار