مدیر دبیرستان هیاتامنایی راضیه شکرایی ناحیه دو شهرری:
ذکر افتخارات حضرت عباس(ع) مواجهه با دشواریهای زندگی را برای دیگران ملموس میکند
شهرری دو (پانا) - مدیر دبیرستان هیاتامنایی راضیه شکرایی ناحیه دو شهرری گفت بیان داستان و افتخارات حضرت عباس(ع) درس زندگی در مواجهه با آزمایشها و دشواریهای زندگی را برای دیگران روشن و ملموس خواهدکرد.
مریم رنگرزی در گفتوگو با پانا در وصف ویژگیهای حضرت عباس(ع) اظهار کرد: «مهمترین درسی که از شهادت حضرت عباس(ع) میتوانیم بگیریم، درس وفاداری و ایثار است. حضرت عباس(ع) در روز عاشورا با تمام وجود به امام حسین(ع) وفادار ماند و تا آخرین لحظه از جان و مال خود برای دفاع از حق و حقیقت گذشت و این وفاداری و ایثار میتواند الگویی برای همه مسلمانان باشد که در برابر ظلم و ستم ایستادگی کنند و از حق و حقیقت دفاع کنند.»
رنگرزی با اشاره به شخصیت برجسته حضرت عباس(ع) در تاریخ خاطرنشان کرد: «شخصیت حضرت عباس(ع) به دلیل ویژگیهای برجستهای مانند شجاعت، وفاداری، ایثار و فداکاری در تاریخ برجسته شده است. ایشان در روز عاشورا نقش مهمی در دفاع از امام حسین(ع) و اهل بیت(ع) داشت و با شجاعت و دلاوری خود، دشمنان را به وحشت انداخت. شهادت حضرت عباس(ع) به دلیل این ویژگیها و نقش مهمی که در واقعه کربلا داشت، اهمیت ویژهای دارد و به عنوان نمادی از ایثار و فداکاری در تاریخ اسلام شناخته میشود.»
مدیر دبیرستان راضیه شکرایی افزود: «شهادت حضرت عباس(ع) میتواند به دلیل ویژگیهای برجستهای که او داشت الگویی برای مسلمانان باشد. وفاداری، شجاعت، ایثار و وفاداری حضرت عباس(ع) میتواند الهامبخش مسلمانان در مواجهه با چالشها و مشکلات زندگی باشد، حضرت عباس(ع) نشان داد که در راه حق و حقیقت باید از جان و مال خود گذشت و در برابر ظلم و ستم ایستادگی کرد و این ویژگیها میتواند الگویی برای همه مسلمانان باشد که در زندگی خود به دنبال حق و عدالت باشند و از هیچ تلاشی برای دفاع از آن دریغ نکنند.»
رنگرزی تصریح کرد: «شهادت حضرت عباس(ع) تأثیر عمیقی بر خانواده اهل بیت(ع) و دیگر یاران امام حسین(ع) داشت. او به عنوان پرچمدار و مدافع اصلی امام حسین(ع) نقش مهمی در روحیهبخشی و تقویت یاران داشت و با شهادت حضرت عباس(ع) یاران امام حسین(ع) دچار اندوه و غم بزرگی شدند اما در عین حال این شهادت باعث شد که اراده و عزم آنها برای دفاع از حق و حقیقت بیشتر شود. خانواده اهل بیت(ع) نیز با شهادت حضرت عباس(ع) دچار غم و اندوه شدند اما این شهادت باعث شد که آنها بیشتر به اهمیت و ارزش ایثار و فداکاری پی ببرند و در راه حق و حقیقت استوارتر شوند.»
وی خاطرنشان کرد: «عزاداری شهادت حضرت عباس(ع) در بین اعراب و فارسیزبانان با تفاوتها و شباهتهای خاصی برگزار میشود. در بین عربها بهویژه در کشورهای عراق، لبنان و بحرین، مراسم عزاداری با شور و حرارت خاصی برگزار میشود، این مراسم شامل دستههای عزاداری، نوحهخوانی، سینهزنی و زنجیرزنی است. در عراق بهویژه در کربلا مراسم پیادهروی اربعین که میلیونها نفر از سراسر جهان در آن شرکت میکنند، یکی از بزرگترین مراسمهای عزاداری است.»
رنگرزی گفت: «در بین فارسیزبانان بهویژه در ایران، مراسم عزاداری با شکوه و عظمت برگزار میشود. تعزیهخوانی، نوحهخوانی، سینهزنی و زنجیرزنی از جمله رسوم رایج است. در شهرهایی مانند مشهد، قم و تهران مراسمهای بزرگی برگزار میشود که هزاران نفر در آن شرکت میکنند و همچنین در ایران مراسمهای خاصی مانند نخلگردانی در یزد و شبیهخوانی در مناطق مختلف برگزار میشود.»
مدیر دبیرستان راضیه شکرایی ناحیه دو شهرری با اشاره به نقش برجسته حضرت عباس(ع) در ادبیات و آثار ایرانی و اسلامی بیان کرد: «شخصیت حضرت عباس(ع) به عنوان نماد وفاداری، شجاعت و ایثار، الهامبخش نویسندگان، شعرا و عرفا بوده است. حضرت عباس(ع) با فداکاری در واقعه کربلا و حمایت از امام حسین(ع)، نمونهای از عشق و وفاداری به اهل بیت(ع) را به نمایش گذاشت. این ویژگیها در آثار ادبی و عرفانی به عنوان الگوهای اخلاقی و معنوی مورد توجه قرار گرفته و الهامبخش خلق آثار بسیاری شده است.»
رنگرزی گفت: «شهادت حضرت عباس(ع) به دلیل وفاداری و ایثار بینظیر خود در راه حمایت از امام حسین(ع) و اهل بیت(ع) در واقعه کربلا، جایگاه ویژهای دارد. او به عنوان پرچمدار و نماد شجاعت و وفاداری شناخته میشود. در مقایسه با دیگر شهدا، شهادت حضرت عباس(ع) به دلیل نقش کلیدی و تاثیر عمیقش در حفظ و حمایت از اهل بیت(ع) و ارزشهای اسلامی، اهمیت خاصی دارد.»
وی افزود: «یک شیعه باید پیام شهادت حضرت عباس(ع) را با تاکید بر ویژگیهای وفاداری، شجاعت و ایثار او به دیگران انتقال دهد. او باید نشان دهد که حضرت عباس (ع) در شرایط دشوار با ایمان و اراده ثابت به حمایت از اصول دینی و مقدسات اسلامی پرداخت. این پیام با بیان داستان و افتخارات حضرت عباس(ع) در مواجهه با آزمایشها و دشواریهای زندگی برای دیگران، روشن و ملموس خواهد شد. شیعه باید با قدم برداشتن در راه حضرت عباس(ع) علت شهادت او را در تاریخ برجستهتر کند.»
ارسال دیدگاه