امام جمعه شهرستان فیروزکوه در گفتوگو با پانا؛
قیام عاشورا، یک نهضت الهی و برگرفته از دستورات اسلامی است
فیروزکوه (پانا)- امام جمعه شهرستان فیروزکوه قیام عاشورا را یک نهضت الهی و برگرفته از دستورات اسلامی دانست و گفت امام حسین(ع) برای اقامه دین و اصلاح امت اسلامی، قیام کردند تا مردم را به مسیر فلاح و رستگاری هدایت کنند.
حسن حیدری، امام جمعه شهرستان فیروزکوه، با اشاره به قیام عاشورا در گفتوگو با پانا گفت: «قیام عاشورا یک نهضت الهی و برگرفته از دستورات اسلامی است. امام حسین علیهالسلام برای اقامه دین و اصلاح امت اسلامی، قیام کردند تا مردم را به مسیر فلاح و رستگاری هدایت کنند، کربلا مظهر آمیختگی شور و شعور حسینی است، هم مکتب عاطفه و هم مکتب عقلانیت است و این آمیختگی، جلوه زیبایی به مکتب عاشورا دادهاست.»
وی افزود: «امام حسین علیهالسلام در کربلا، درس صداقت، شجاعت، آزادگی و از خودگذشتگی دادند و فضایل والای اخلاقی را به نمایش گذاشتند؛ کربلا در حقیقت صحنه درگیری جبهه حق و باطل بود و تبیین صحیح مکتب عاشورا به نسل جدید میتواند مسیر حق و رستگاری را به آنها نشان دهد.»
امام جمعه شهرستان فیروزکوه تصریح کرد: «نوجوانان و جوانان عزیز ما، با شرکت در مراسم عزاداری امام حسین علیهالسلام، هم از شور حسینی بهرهمند میشوند و هم با شناخت مکتب عاشورا و پایبندی به آن، راه نجات و رستگاری را خواهند پیمود. قیام امام حسین(ع) سبب شکلگیری قیامهایی علیه حکومت بنیامیه شد و در سقوط آن نقش داشت، شیعیان هر ساله در سالگرد این واقعه، مراسمهای مختلفی برگزار میکنند، رواج آیینهای عزاداری، شکلگیری ادبیات عاشورایی، ساخت بناها و اماکن مذهبی، تولید آثار هنری و تقویت روحیه ظلمستیزی از تأثیرات این واقعه بر جامعه و فرهنگ شیعی به شمار میآید.»
حیدری در رابطه با هدف اصلی امام حسین ادامه داد: «هدف اصلی امام حسین(ع) از قیام چنانکه در وصیتش به محمدبنحَنَفیّه آمده است بازگرداندن جامعه اسلامی به مسیر صحیح و مبارزه با انحرافات بوده است. با این حال تشکیل حکومت، شهادت، حفظ جان و خودداری از بیعت با یزید از دیگر اهداف وی شمرده شدهاست. پس از نگارش کتاب شهید جاوید و مطرح کردن تشکیل حکومت به عنوان هدف اصلی امام حسین(ع) و نقد آن توسط نویسندگان شیعه، بحث هدفشناسی قیام امام حسین(ع) وارد مطالعات عاشوراپژوهی شد و نظریات مختلفی در این زمینه به وجود آمد که شهادتطلبی و تشکیل حکومت از مهمترین آنها است.»
امام جمعه شهرستان فیروزکوه در پایان خاطر نشان کرد: «عاشورا برای شیعیان اوج یادآوری ماه محرم، و مراسم بزرگداشت مرگ حسینبنعلی و خانوادهاش و حامیانش در نبرد کربلا در ۱۰ محرم در سال ۶۱ هجری قمری است. اولین سوگواری برای این حادثه تقریباً بلافاصله پس از نبرد آغاز شد. مرثیههای مردمی توسط شاعران برای بزرگداشت نبرد کربلا در دوران امویان و عباسیان سروده شد و اولین مراسم عزاداری عمومی در سال ۹۶۳ بعد از میلاد در زمان سلسله آل بویه روی داد.»
ارسال دیدگاه