مربی اتحادیه انجمنهای اسلامی شهرستان فیروزکوه:
حضور عفیفانه بانوان در اجتماع، سلامت روانی جامعه را پیریزی میکند
فیروزکوه (پانا) - مربی اتحادیه انجمنهای اسلامی شهرستان فیروزکوه، حضور عفیفانه بانوان در اجتماع را تضمینکننده سلامت روانی جامعه دانست.
زینب عربزاده در گفتوگو با پانا با اشاره به فلسفه حجاب گفت: «حجاب به معنای پوشش اسلامی بانوان، دارای ۲ بُعد ایجابی و سلبی است. بعد ایجابی آن وجوب پوشش بدن و بعد سلبی آن حرام بودن خودنمایی به نامحرم است و این ۲ بُعد باید در کنار یکدیگر باشند تا حجاب اسلامی محقق شود. گاهی ممکن است یک بعد باشد ولی دیگری نباشد که در این صورت نمیتوان گفت که حجاب اسلامی محقق شده است.»
وی با اشاره به واژه «عفاف» افزود: «واژه عفاف از ریشه «عفّ» به معنی خودداری از آنچه حلال نیست و خودداری از سخن یا عمل ناپسند گرفته شده است. این تعبیر در افراد و موارد مختلف، شرایط خاص خود را دارد. به عنوان مثال؛ عفت در فقر، عبارت است از قناعتورزی و حفظ نفس از تمایلات شهوانی تا گناهی از وی صادر نشود و عفت در غنـی عبارت است از نگهداری و حفظ نفس از شهواتی که به واسطه وسعت مال و بودن امکانات مالی برای توانگر وجود دارد. عفت، یک حالت نفسانی است که باعث جلوگیری از غلبه شهوت میشود و آن را مهار می کند و شخص با عفت آن را با ممارست و تمرین به دست میآورد.»
عربزاده در رابطه با ارزش عفاف و حجاب بیان کرد: «عفاف و حجاب از موضوعاتی است که همواره در فرهنگ اسلامی مورد توجه بوده و رعایت آن آرامش و امنیت فردی را رقم میزند، موجب تحکیم بنیان خانواده شده و ضمن ایجاد نشاط فردی و اجتماعی، کاهش آسیبهای اجتماعی را به همراه دارد. بدون تردید عفاف و حجاب به عنوان ۲ ارزش در جامعه بشری، اصلهایی جداییناپذیرند که بدون یکدیگر معنای حقیقی و اصیل خود را از دست میدهند. عفاف که فرهنگی متعالی است به افراد جامعه، چگونه بودن و چگونه زیستن را آموزش میدهد و در حقیقت، هدف آن کمک به رسیدن انسانها به کمال مطلوب است و در این میان، بخش مهمی از این دغدغه را فرهنگ باشکوه حجاب، تحقق میبخشد.»
مربی اتحادیه انجمنهای اسلامی تصریح کرد: «ضرورت وجود عفاف و حجاب هم برای مرد است و هم برای زن ولی حدودش باهم فرق دارند. اسلام میفرماید برای زن، قرص صورت و کف دستها میتواند باز باشد و برای مرد، بخش بیشتری از بدن میتواند باز باشد.»
وی ادامه داد: «مساله حجاب در مناطق مختلف ایران متفاوت است. در شهرستانها مشکلی نداریم و در مناطق روستایی نیز حجاب بهصورت سنتی رعایت میشود و مشکل در شهرهای بزرگ است و در برخی شهرها با پدیده بدحجابی روبهرو هستیم. دین مبین اسلام، حجاب را به عنوان عامل مهم حفظ و اعتلای شخصیت فردی و تحکیم بنیان خانوادگی و عفت و اخلاق اجتماعی بر زن واجب فرموده و حضرت یوسف(ع) و مریم(س) را به عنوان اسوههای عفاف و پاکی معرفی کرده است، لذا با توجه به این مطالب، اهمیت و ضرورت حجاب معلوم خواهد شد.»
عربزاده اظهار کرد: «پدیده بیحجابی در ایران وجود ندارد بلکه معضل به تسامح بدحجابی و به تعبیر دقیقتر حجاب ناقص است. البته به لحاظ عفاف، شاخصه فقط سِتر و پوشش نیست، برخی مؤلفهها حکایت از این دارد که در این زمینه، مشکلات و مسائلی داریم. برای مثال؛ مصرف لوازم آرایشی در ایران بسیار بالا است و گفته میشود در این زمینه، رتبه اول را در دنیا داریم و این یک شاخصه است. گاهی آمار مزاحمتهای خیابانی بالا است. این نیز شاخصهای برای ضعف در زمینه عفاف است. در مقایسه با دیگر کشورها، ایران از عفیفترین کشورها است و حتی در میان کشورهای اسلامی نیز برتر است.»
مربی اتحادیه انجمن اسلامی شهرستان فیروزکوه خاطرنشان کرد: «بیتردید اگر زنان و دختران جامعه، متین و موقر باشند و با پوشش مناسب ظاهر شوند، همسران و خانوادههای آنها و دیگر افراد جامعه از آرامش روانی برخوردار خواهند بود و مهمترین دلیل بر پوشش زن، حضور عفیفانه او در اجتماع است تا سلامت روانی و جامعه را پیریزی کند.»
ارسال دیدگاه