دبیر زبان و ادبیاتفارسی دبیرستان هفده شهریور فیروزکوه:
فراگیری زبان و ادبیات فارسی موجب ارتقای هوش کلامی و فرهنگی افراد میشود
فیروزکوه (پانا) - دبیر زبان و ادبیات فارسی دبیرستان هفده شهریور شهرستان فیروزکوه، فراگیری زبان و ادبیات فارسی را موجب ارتقای هوش کلامی و هوش فرهنگی در افراد دانست.
صدیقه چهارپاشلو در گفتوگو با پانا درخصوص ضرورت آموزش ادبیات فارسی برای همگان اظهار کرد: «ارزش فراگیری زبان فارسی به حدی است که میتواند موجب ارتقای هوش کلامی و هوش فرهنگی افراد شود. بنابراین برای یادگیری زبان فارسی لازم است علاقهمندی و عشق خود به زبان و ادب فارسی را بیشتر کرده و تا میتوانیم مطالعه داشته باشیم، خوب بخوانیم، خوب بنویسیم و از زیباییهای زبان فارسی لذت ببریم.»
وی افزود: «انتظار میرود یادگیری در این حیطه را مختص به زمان و مکان خاص و محدودی نکنیم. همچنین سعی داشته باشیم که به هر بهانهای در گذر زمان در هر کجایی که هستیم، فهم عمیقتر از مفاهیم فرهنگی، کلامی و تاریخی ایران و زبان فارسی را داشتهباشیم. به حتم زبان و ادبیات فارسی میتواند کمک بزرگی در ارزشهای اخلاقی و انسانی ما در زندگی خود و همچنین در رفتار با دیگران داشته باشد و در نهایت بتوانیم گنجینه جادویی لغات زبان و ادبیات فارسی را به نسلهای آینده انتقال دهیم.»
دبیر زبان و ادبیات فارسی با اشاره به چند نکته مهم در خصوص کسب آمادگی بیشتر برای درس ادبیات در ایام امتحانات خطاب به دانشآموزان عنوان کرد: «اعتماد به نفستان را بالا ببرید و سعی کنید با آمادگی کامل در آزمون شرکت کنید. ابیات و عبارات فارسی را در ۳ قلمرو زبانی، فکری و ادبی تقسیمبندی و مطالعه کنید.»
وی با بیان اینکه قلمرو زبانی همان نقش کلمات، اسمها، صفتها، گروههای اسمی، ترکیبها، گروههای فعلی و... است، خاطرنشان کرد: «قلمرو فکری، معانی و مفاهیم لغات و عبارات و ابیات است و منظور از قلمرو ادبی نیز آرایههای ادبی تشبیه، کنایه، جناس، تناقض، تخلص و تضمین است. مطالعهٔ شما نباید صرفا سطحی باشد، زیرا برخى سؤالات ممکن است مفهومى یا فرامفهومى باشد.»
چهارپاشلو تصریح کرد: «به همهٔ سؤالات با خطی خوش و بهصورت خوانا، دقیق و کامل پاسخ دهید و سپس پاسخ خود را با سؤال مطرحشده کنترل کنید. برای مطالعهٔ هر درس، صِرف حفظ عبارتهای کتاب کافى نیست و باید به مفاهیم هر درس، تسلط کامل پیدا کنید. در هنگام مطالعهٔ کتاب هر پاراگرافى را که مىخوانید باید حدس بزنید که چه سؤالاتى ممکن است از آن قسمت طرح شود. با مرور و تکرار مطالب قبلى از فراموشى آنها بکاهید و به تثبیت مطالب در ذهن خود بپردازید.»
دبیر زبان و ادبیات فارسی درخصوص ساعات مناسب مطالعه دروس خاطرنشان کرد: «میتوانید ساعت مطالعه خود را کمکم و با هر بار مطالعه، افزایش دهید. این افزایش زمان به علاقهمندی شخص، بستگی دارد و میتواند دقیقه یا ساعت باشد. با این کار به مرور ساعتها به زمان مطالعه شما اضافه میشود و علاقهمندی در این زمینه افزایش مییابد.»
ارسال دیدگاه