در مراسم روز صنایع دفاعی
امیرحاتمی: ایران دست دوستی برای ایجاد صلح در جهان دراز میکند
تهران (پانا) - وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح از دست دوستی ایران به کشورهای متبوع جهان برای ایجاد صلح در میان تمام ملتها خبرداد.
به گزارش روابط عمومی وزارت دفاع، امیر سرتیپ حاتمی در مراسم گرامیداشت روز صنعت دفاعی که با حضور رئیسجمهوری، فرماندهان نیروهای مسلح، وابستگان نظامی و مدیران ارشد وزارت دفاع برگزار شد، با تبریک عید سعید غدیر، روز صنعت دفاعی و هفته دولت و خیر مقدم به همه فرماندهان و مسئولان نیروهای مسلح، وابستگان نظامی، اعضای دولت و به ویژه رئیسجمهوری، گفت: «حضور دکتر روحانی برای تقویت پدافند هوایی کشور یک نقطه عطف خواهد بود.»
او با بیان اینکه نامگذاری یک روز در تقویم رسمی جمهوری اسلامی ایران به نام روز صنعت دفاعی بیانگر اهمیت دفاع و دانش و فناوری است، اظهار کرد: «این دو مؤلفه بسترساز و لازمه پیشرفت همهجانبه در کشور است. امروز صنعت دفاعی نه تنها مؤلفه تعیینکننده در قدرت نظامی کشور برای تحقق راهبرد بازدارندگی فعال است بلکه پشتوانهای مهم برای علم و فناوری صنعت کشور محسوب میشود».
امیر حاتمی افزود: «در حالی که گزینه جمهوری اسلامی ایران صلح و دوستی در منطقه و جهان است دشمن هر آنچه در توان داشته برای ضربه زدن به مردم عزیز ایران به میدان آورده است. ما در پشتوانه اعمال تروریسم اقتصادی گسترده علیه مردم ایران که مستقیماً رفاه و معیشت آنها را هدف گرفته، انبوهی از نیروهای نظامی و تجهیزات نظامی پیشرفته اعم از ناوهای جنگی، هواپیماهای راهبردی، هواپیماهای رادارگریز، پهپادها، موشکهای بالستیک و کروز، سامانههای پدافند هوایی، رادارها، سامانههای جمعآوری اطلاعات پیشرفته و در لایه بعدی انواع سلاحهای ممنوعه هستهای را مشاهده میکنید که با شرورانهترین نیتها استقلال، امنیت ملی و سرزمینمان را هدف قرار دادهاند که در این شرایط بدون برخورداری از یک قدرت دفاعی اطمینانبخش حفظ صلح و ثبات و امنیت مردم، نظام جمهوری اسلامی، تمامیت ارضی کشور و دستاوردهای مهم انقلاب اسلامی متصور نیست».
تنوع تهدیدات یک سال گذشاع موجب ارتقا آمادگی دفاعی شد
وزیر دفاع تصریح کرد: «در یک سال گذشته تنوع تهدیدات و پیچیدگی آنها ایجاب میکرد در شرایطی که سیاست کلان کشور در مقابل زیادهخواهی و زورگویی دشمن، اثبات حقانیت جمهوری اسلامی ایران مبتنی بر صبر راهبردی بوده است، نیروهای مسلح به ارتقای آمادگی دفاعی خود ادامه دهند و با این آمادگی قاطعانه از سیاست خارجی کشور در شرایط پرتنش حمایت کنیم که اوج آن در دفاع از حریم هوایی کشور با ساقط کردن پهپاد پیشرفته آمریکایی در لحظه تجاوز به حریم هوایی کشور و اعمال قانون برای حفظ ایمنی آبراه مهم تنگه هرمز علیه کشتی نفتکش متخلف و کمکرسانی به نفتکش آسیبدیده در دریای عمان متجلی شد».
این مقام مسئول گفت: «صنایع دفاعی برای پشتیبانی از این آمادگی نیروهای مسلح در سال گذشته با رویکرد پیشروندگی، تمرکز در تحقیق و توسعه تولید با استفاده از تمامی ظرفیتهای کشور به ویژه دانشگاهها و شرکتهای دانشبنیان در کلیه حوزههای رزم تلاش کردهاند که بحمدلله در همه عرصهها دستاوردهای مهمی داشته باشد».
امیر حاتمی افزود: «مبتنی بر رویکرد دستیابی که قابلیت دفاع راهبردی در حوزه موشکی با توسعه فناوری دقتافزایی به جایی رسیدهایم که تمامی موشکهای تولیدی نقطهزن و دقیق هستند. بر اساس تصمیم راهبردی جمهوری اسلامی ایران بر مبنای فتواهای مهم و تاریخی رهبر معظم انقلاب در حوزه موشکی هیچ نوع موشکی با سر جنگی غیر متعارف طراحی نکردهایم و خود را متعهد میدانیم تنها با سر جنگی متعارف مؤلفه بازدارندگی کشور را حفظ کنیم. به اثربخشی موشکها از طریق دقتافزایی، افزایش مانورپذیری، سرعت و قدرت انفجاری متعارف برای غلبه بر سامانههای پدافندی دشمن تمرکز داریم و به حمدلله پیشرفتهای بسیار خوبی هم حاصل شده است».
وزیر دفاع گفت: «در حوزههای هوایی، دریایی، زمینی، رادارها و پهپادها امروز با افتخار اعلام میکنم در شرایط تحریم تحمیلی در بسیاری از حوزهها به لبه دانش و فناوری دست یافتهایم و علاوه بر تعلیم نیازهای نیروهای مسلح آمادگی داریم صنعت غیرنظامی کشور را به لحاظ دانش و فناوری مؤثر پشتیبانی کنیم».
برای مقابله با هواپیماهای رادارگریز آمادهایم
امیر حاتمی در ادامه خاطرنشان کرد: «تدبیر رئیسجمهوری در حمایت فناورانه از صنعت خودروسازی کشور به جای شرکتهای خارجی که در شرایط تروریسم اقتصادی آمریکا کشور را ترک کردند به سرعت اجرایی شد و امروز صنایع دفاعی به پشتوانه شبکه بزرگ خصوصی همراه خود بالغ بر ۱۵۰۰ میلیارد تومان شرکتهای خودروسازی قرارداد دارند و حدود ۲۵۰۰ میلیارد تومان نیز در حال انعقاد قرارداد هستند».
او یادآور شد: «بر اساس ارزیابی برخی مؤسسات غربی رتبه قدرت نظامی جمهوری اسلامی ایران در سال ۲۰۱۸ از رتبه ۲۰ به رتبه ۱۳ جهان با ۷ مرتبه رشد ارتقاء پیدا کرد و از طرف دیگر هزینههای نظام جمهوری اسلامی ایران که بر اساس همین نوع ارزیابیها در رتبه ۳۳ جهان قرار دارد، صنایع دفاعی موفق به ارتقای قابل توجه در کمیت، کیفیت و قیمت محصولات تولیدی خود شدهاند که البته ارزیابی ما مبتنی بر شاخصهای واقعی چیز دیگری است».
وزیر دفاع با اشاره به بازدید رئیسجمهوری از نمایشگاه دستاوردهای دفاعی گفت: «در حوزه پدافندی که یک اولویت مهم است پیشرفت محسوسی در این امر حاصل شده و امروز میتوانیم با افتخار گزارش بدهیم که نه تنها برای مقابله با تهدیدات هوایی در همه سطوح، ارتفاع پایین، متوسط و بالا سامانههای کارآمدی تولید شده است بلکه در امر مقابله با هواپیماهای رادارگریز و موشکها چه در کشف و چه در رد گیری و چه در انهدام از فاصله مطمئن میتوانیم اقدام کنیم و بدین ترتیب تحول مهمی در عرصه دفاعی رقم خورده است و برای مدتها بازدارندگی جمهوری اسلامی ایران تضمین شده است».
توجه ویژه وزارت دفاع روی دیپلماسی دفاعی
امیر حاتمی با بیان اینکه وزارت دفاع در کنار این پیشرفتها به موضوع دیپلماسی دفاعی در یک سال گذشته توجه خاصی داشته و با انجام ملاقاتهای متعدد توسط مسئولین مختلف نیروهای مسلح به طور متوسط هفتهای یک دیدار از جمله ۱۷ ملاقات با ۱۳ وزیر از کشورهای همسایه، اسلامی و محور مقاومت داشته است، تاکید کرد: «ما دست دوستی به سمت همه دولتهای متبوع جهان برای کمک به ایجاد و برقراری صلح و دوستی و پیشرفت و رفاه برای همه ملتها دراز میکنیم و معتقدیم صفبندیهای امنیتی که در منطقه ایجاد شده است باید جای خود را به همکاری و ایجاد بلوکهای اقتصادی بدهد».
او همچنین خاطرنشان کرد: «بر خلاف بسیاری از قدرتها پیشرفت علمی و فناورانه ایران از جمله در صنعت دفاعی در خدمت سایر ملتها برای پیگیری اهداف صلح و امنیت و دفاع و رفاه ملتهاست و آمادهایم برای حفاظت از صلح و امنیت در منطقه و جهان همکاریهای مؤثر داشته باشیم».
ارسال دیدگاه