در گفتگو با سی.ان.ان؛
ظریف: همچنان نفت خود را خواهیم فروخت
تهران (پانا) - آمریکا در حال مداخله در خلیج فارس است تا این منطقه را برای ایران ناامن کند. شما نمی توانید این آب ها را برای یک کشور ناامن اما برای کشورهای دیگر امن نگهدارید.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از شبکه تلویزیونی سی.ان.ان؛ وزیر امور خارجه ایران در گفت و گو خود با سی.ان.ان که در روز پنج شنبه صورت گرفت و امروز پخش شد بر ادامه فروش نفت این کشور تاکید کرد.
فرید زکریا در ابتدای این مصاحبه با محمد جواد ظریف گفت شما می دانید بسیاری تصور می کنند دولت ایران در تلاش است به شیوه های مختلف جریان نفت را از تنگه هرمز متوقف کند، نظر شما در این باره چیست؟
محمد جواد ظریف گفت شما می دانید ما در خلیج فارس هستیم. ما پانصد مایل ساحل در خلیج فارس داریم و تنگه هرمز را کنترل می کنیم. این آب ها خطوط حیاتی ما هستند. بنابراین امنیت آنها بسیار برای ایران مهم است اما در طول تاریخ، ایران امنیت این آب ها را تامین کرده است. آمریکا در حال مداخله است تا این منطقه را برای ایران ناامن کند. شما نمی توانید این آب ها را برای یک کشور ناامن اما برای کشورهای دیگر امن نگهدارید.
فرید زکریا در ادامه پرسید آیا شما معتقدید در نتیجه آن - حالا هر کسی که مقصر باشد - شما ممکن است شاهد تشدید اوضاع باشید که در نتیجه به رویداد نظامی منجر شود؟
وزیر امور خارجه ایران گفت در چنین آب های کوچک، اگر شما کشتی های خارجی زیادی داشته باشید، حوادث اتفاق می افتد. شما سال ۱۹۸۸ را به خاطر داشته باشید که یک ناو جنگی آمریکا در این آب ها یک فروند هواپیمای مسافربری ایران را سرنگون کرد و ۲۹۰ نفر را کشت. بنابراین، حوادث و حتی فاجعه ها در چنین شرایطی می تواند روی دهد.
فرید زکریا پرسید آیا فکر می کنید تنش آنقدر زیاد است که احتمال جنگ وجود داشته باشد؟
محمد جواد ظریف گفت خب، شما نمی توانید به سادگی به احتمال فاجعه بی توجه باشید اما همه ما باید برای اجتناب از آن کار کنیم. الان هم جنگ در حال وقوع است و آن جنگ اقتصادی است. جنگ اقتصادی علیه ایران، شهروندان ایرانی را هدف قرار می دهد و رئیس جمهور ترامپ رسما گفت به دنبال جنگ نظامی نیست اما در حال جنگ اقتصادی است. جنگ اقتصادی چیزی نیست که بشود به آن افتخار کرد زیرا در رویارویی نظامی غیرنظامیان کسانی هستند که خسارت جانبی می بینند اما در جنگ اقتصادی غیرنظامیان هدف اولیه هستند.
فرید زکریا پرسید آیا شما از توان آمریکا و دولت ترامپ برای جلوگیری از ورود شما به هر نوع فعالیت اقتصادی بین المللی و حتی فروش نفت تان در بازار جهانی متعجب نشدید؟
ظریف در پاسخ به این سئوال افزود نه فقط برای ایران بلکه برای جامعه بین المللی جای تاسف دارد که آمریکا می تواند در حقیقت به بازیگران مهم در بازار بین المللی زور بگوید تا از مقررات این کشور علیه حقوق بین الملل و علیه منافع خودشان تبعیت کنند. این واقعا جای تاسف دارد. ما به فروش نفت خود ادامه می دهیم.
فرید زکریا گفت اما تولید شما کاهش یافته است.
محمد جواد ظریف تصریح کرد کاهش یافته است اما ما راه هایی را برای اصلاح اوضاع پیدا خواهیم کرد. همانطور که دیده اید بازار پولی ما اکنون بعد از یک سال بی ثباتی ثبات یافته است و در حال بهبود است. معنایش این است که ما به رویارویی با این مشکلات با افتخار و دور اندیشی ادامه خواهیم داد.
فرید زکریا پرسید بسیاری معتقدند آمریکا شما را در وضعی قرار داده که اقتصاد تنزل یافته است. صندوق بین المللی پول اعلام کرده است پنج یا شش درصد (اقتصاد شما) کاهش یافته است. ارزش پول شما هم تقریبا پنجاه تا شصت درصد کاهش یافته است. آیا شما در تنگنا قرار گرفته اید؟
ظریف گفت خیر، من فکر می کنم آمریکا متوجه شده باشد به خاطر اشتباهات خودش برای اصرار بیش از حد بر قدرت اقتصادی و استفاده از سلاح دلار و همانطور که هر تحلیل گری به شما خواهد گفت در میان مدت و دراز مدت این محتوم به تاثیر منفی بر سلطه دلار در اقتصاد جهانی خواهد بود. شما می بینید بسیاری از کشورها از جمله متحدان آمریکا در حال دور شدن از دلار و استفاده از پول های ملی خود هستند. سال گذشته، ایران و ترکیه از پول های ملی خود برای ۳۵ درصد از تجارت خود استفاده کردند. دیگران هم در حال انجام همین کار هستند. چین و روسیه تصمیم گرفتند در تلاش های دوجانبه خود دلار را کنار گذارند. شما اکنون بازاری به اسم بازار نفتی غیر دلاری در شانگهای دارید. این واقعیت ها به خاطر استفاده بیش از حد از دلار و استفاده دلار به عنوان سلاح هست. بنابراین، در نهایت به خاطر این ناامیدی آمریکا و این عقده علیه ایران و تصمیم برای نابود کردن میراث دیگری و کنار زدن توافق هسته ای که درباره آن مذاکره شد، آنها در حال استفاده بیش از حد از قدرت دلار خود هستند و در نهایت این برای آنها هزینه خواهد داشت.
ارسال دیدگاه