بعیدی نژاد: اعمال فشار سیاسی پرونده نازنین زاغری را پیچیدهتر میکند
تهران (پانا) -– سفیر ایران در بریتانیا در نشستی با حضور رسانههای این کشور متذکر شد که سیاسی کردن پرونده این متهم که به دلیل جرائم امنیتی در ایران محاکمه و به حبس محکوم شده است، نه تنها به حل آن کمک نمیکند بلکه روند آن را پیچیدهتر میکند.
حمید بعیدی نژاد در این نشست فضاسازیهای تبلیغاتی ریچارد رتکلیف، همسر زاغری در بریتانیا را غیر سازنده خواند و تصریح کرد: «مشورتهای نادرست او به همسرش در زندان، او را دچار استرس و پریشانی کرده است.»
سفیر ایران در بریتانیا در این نشست از سندی پرده برداشت که در آن پس از اعلام آمادگی ایران برای صدور ویزا به رتکلیف برای ملاقات با همسرش در تهران، او در پاسخ به طورعجیبی این سفر را به آینده موکول کرده است. این درحالی که است که رتکلیف بارها در مصاحبه با رسانههای بریتانیای مدعی شده است که دولت ایران اجازه سفر به کشور و ملاقات با همسر و دختر را نمیدهد.
بعیدی نژاد پس از پایان نشست با رسانههای بریتانیای، در گفتوگو با خبرنگاران ایرانی گفت: « در دورههای مختلف اتهاماتی از طرف مقامها، رسانهها و اشخاص در قبال خانم زاغری متوجه جمهوری اسلامی ایران میشود که نادرست است و خیلی از آنها بر اساس ناآگاهی و بیاطلاعی از قوانین ایران است. بخشی از آنهم به دلیل جهتگیریها و مقاصد سیاسی ابراز میشود. »
او گفت: «به طور ویژه طی روزهای اخیر موضوع دسترسی خانم زاغری به امکانات درمانی بدون دلیل قانعکنندهای در محیط رسانههای بریتانیا مطرح شد و همسر او در چندین مصاحبه سعی کرد اتهامات نادرستی را وارد کند. لذا امروز اکثر رسانههای بریتانیا را برای شرکت در نشستی در سفارت دعوت و تلاش کردیم تا به بخشهایی از مطالب نادرستی که نقل میشود پاسخ بدهیم.»
سفیر ایران در بریتانیا افزود : «در این نشست عنوان شد که آیا جز قاضی کسی میتواند درباره بیگناه بودن مجرم قضاوت کند؟ قاضی پرونده بر اساس مدارک متقن و اختیاراتی که دارد جرم او را احراز و حکم زندان صادر کرده است. لذا کسی حق ندارد درباره صلاحیت قاضی پرونده نظر بدهد. اینکه گفته میشود او بیگناه است و یا مدارک کافی نبوده مطالب ساده اندیشانه و مغرضانهای است.»
او ادامه داد : «اینک پرسیده می شود چطور خانم زاغری به اطلاعات طبقه بندی شدهای دسترسی داشته که بخواهد منافع امنیتی ایران را به خطر بیندازد. در این نشست توضیح داده شد که حکم جاسوسی و نقض مسائل امنیتی یک کشور دارای طیف وسیعی است. اگر فرد با عناصر خارجی ارتباط سازماندهی شده داشته باشند و اطلاعات طبقهبندیشده و مهمی را به سرویسهای جاسوسی ارائه دهد با حکم اعدام مواجه میشود.»
بعیدی نژاد افزود: «حکمی که برای زاغری صادرشده به علت اینکه مربوط به مسائل جاسوسی و امنیتی است سنگین است. اما برای این اتهامات سنگین حکم ۵ سال متناسب با اقدامات غیرقانونی صادرشده که او مرتکب شده است. لذا اگر او به آن اطلاعاتی که برخی رسانهها ادعا میکنند دسترسی داشت قطعاً احکام سنگینتری متوجه او بود و نباید اینطور قضاوت شود که چطور او چنین دسترسیهایی داشته است.»
او ادامه داد: «برای رسانهها همچنین توضیح داده شد که ازنظر حقوق ایران او یک تبعه ایرانی محسوب میشود و ما بههیچوجه نمیپذیریم که یک کشور خارجی بخواهد درباره یک تبعه ایرانی اظهارنظر کند.»
سفیر ایران در بریتانیا تصریح کرد: «اینها دخالت صریح در امور داخلی ایران محسوب میشود و غیرقابلقبول است. اینکه ما موضوع او را دنبال میکنیم فقط به خاطر اهداف انسان دوستانه است که روشن شود این فرد در ایران در چه شرایطی قرار دارد. اما به معنای این نیست که ما دخالتی را از طرف کشور خارجی بپذیریم و هر نوع دخالت در این زمینه کاملاً مردود است.»
او با بیان اینکه زاغری تبعه ایرانی است خاطرنشان کرد: «مقامات جمهوری اسلامی ایران تمام اقدامات را اتخاذ خواهند کرد تا او به امکانات لازم درمانی دسترسی داشته باشد.»
بعیدی نژاد در همین پیوند اظهارات عباس جعفری دولتآبادی، دادستان تهران را نیز موردتوجه قرارداد و افزود او در مصاحبهای به این امر تأکید کرد که نیاز زندانیان برای دسترسی به امکانات درمانی در اختیار آنها قرار خواهد گرفت.
اوهمچنین توضیح داد که زندانهای ایران به کلینیکهای درمانی مجهز است و چنانچه پزشک تشخص دهد که یک زندانی به امکانات تخصصی نیاز دارد، قطعاً با وقت مناسبی که برای او گرفته میشود مساعدت خواهد شد.
سفیر ایران در بریتانیا خاطرنشان کرد: «ارائه تسهیلات درمانی به زندانیان بر اساس ملاحظات سیاسی صورت نمیگیرد که از برخی افراد سلب شود.»
او گفت: «دستگاه قضایی ایران تسلیم فشارهای خارجی نخواهد شد که بخواهد امکانات ویژهای را در اختیار برخی از افراد قرار دهد. همه زندانیان ازنظر ما یکسان هستند و رویههای یکسانی برای زندانیان پیگیری میشود.»
بعیدی نژاد در بخش دیگری از اظهاراتش عنوان کرد که برخی تصور میکنند چون زاغری یکسوم دوره زندانش را گذرانده باید مشمول عفو قرار بگیرد.
او توضیح داد: «هیچ عفوی بهصورت خودکار انجام نمیشود و گذشت زمان عفو را مشخص نمیکند. علاوه بر گذشت زمان شروط دیگری نیز بایستی احراز شود و برای دادستان محرز شود که فرد از اقدامات خود متنبه شده و قصد ندارد که اقدامات مجرمانهاش را تکرار کند.»
سفیر ایران در بریتانیا افزود: ا«گر مجموع این مسائل مقامات زندان را به این ارزیابی برساند، آنها به مقامات عالی توصیه میکنند که برای ایشان عفو در نظر گرفته شود.»
او یادآور شد که رسانههای بریتانیا اطلاعات کمی را دراینباره داشتند و این نشست فرصتی را ایجاد کرد تا ابهامات آنها برطرف شود.
بعیدی نژاد افزود: «در این نشست تأکید شد که پرونده این متهم، بایستی در فضایی آرام مراحل قانونی خود را طی کند.اما به دلیل توصیههای غلطی که به وی ارائهشده، او در یک فشار روانی قرارگرفته که کمکی به پروندهاش نمیکند.»
به گفته او چنانچه مقامهای زندان تشخیص دهند که او از شرایط عفو برخوردار است، مانند زندانیان دیگر مدنظر قرار داده میشود. اما اینکه تصور شود با از طریق اعمال فشارهای سیاسی و غوغا سالارهای رسانهای ایشان مورد عفو قرار میگیرد با رویههای قانونی در ایران نسبتی ندارد.
سفیر ایران در بریتانیا یادآور شد: «فشارهای سیاسی پرونده این متهم را پیچیدهتر کرده و کمکی به حل آن نخواهد کرد.»
او به همسر نازنین زاغری نیز توصیه کرد که از سیاسی و رسانهای کردن این پرونده پرهیز کند چراکه اقدامات او کمکی به حل آن نمیکند.
بعیدی نژاد افزود:« باید اجازه داد که مسیر قانونی طی شود و مقامهای جمهوری اسلامی ایران هم تلاش خواهند کرد تا آنجا که ممکن است به افراد کمک کنند تا در فضای سالمی، رویههای قانونی اجرا شود.»
او در ادامه در خصوص احضارش از سوی وزیر امور خارجه بریتانیا پاسخ داد و گفت: «در این جلسه او نگرانیهایی را در مورد امکانات و دسترسیهایی که خانم زاغری باید داشته باشد ابراز کرد. بنده با صراحت بیان کردم که طرح اینگونه مسائل از طرف دولت بریتانیا و وزارت امور خارجه مصداق دخالت در امور داخلی ایران محسوب میشود. او (زاغری) یک تبعه ایرانی است و ما قطعاً بهعنوان یک تبعه ایرانی به مسائل درمانی او توجه داریم؛ لذا نمیپذیریم که دولتهای خارجی مثل دولت بریتانیا بخواهند در این موضوع دخالت کنند.»
سفیر ایران در بریتانیا همچنین عنوان کرد: «در فواصل مختلف به مقامات بریتانیای توضیح دادهایم که سالانه صدها هزار نفر ایرانی دو تابعیتی به ایران سفر میکنند. از میان آنها تعدادی به علت خلافشان با اقدام مقامهای امنیتی و با اقدامات قانونی روبرو میشوند و نباید آن را تعمیم دهیم که همه ایرانیان دو تابعیتی نگران شوند.»
بعیدی نژاد تصریح کرد:« سیاسی کردن موضوع افراد دو تابعیتی نهتنها کمکی به فرد نمیکند، بلکه ممکن است بر روی روابط ایران با کشورهای دیگر تأثیر منفی بگذارد.»
ارسال دیدگاه