جلسه شورای اداری شهرستانهای حوزه جنوب استان سیستان و بلوچستان؛
جهانگیری: بندر چابهار میتواند کانون ترانزیتی منطقه باشد
محدودیتی برای توسعه همکاریها با همسایگان و دیگر کشورهای منطقه نداریم
تهران (پانا) - معاون اول رئیس جمهور با اشاره به وجود استعدادها، توانمندیها و ظرفیتهای فراوان در استان سیستان و بلوچستان گفت: دولت برای توسعه این استان و رفع محرومیت از مناطق محروم، اهتمام و جدیت دارد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت، اسحاق جهانگیری روز سه شنبه در جلسه شورای اداری شهرستان های حوزه جنوب استان سیستان و بلوچستان که در شهرستان ایرانشهر برگزار شد با اشاره به سفر خود به ایرانشهر در سالهای قبل از انقلاب برای دیدار با رهبر معظم انقلاب که در این منطقه تبعید بودند گفت: در آن دوران برخورد صمیمانه مردم منجر به احساس آرامشی برایمان بود.
معاون اول رئیس جمهور مردم ایرانشهر را مردمانی خونگرم و تلاشگر دانست و افزود: ایرانشهر همواره پایگاه مهم فرهنگی برای کشور بوده است.
جهانگیری مردم استان سیستان و بلوچستان را مردمانی مومن، مقاوم و انقلابی برشمرد که در اعتلای تمدن و فرهنگ ایران و اسلام سابقه درخشانی داشته اند، اظهار داشت: تمدن کهن و سابقه دیرینه تاریخی این منطقه موجب افتخار هر ایرانی است.
معاون اول رئیس جمهور خاطرنشان کرد: این که امروز استان سیستان و بلوچستان هنوز از برخی محرومیت ها رنج می برد و مردم این استان دچار مشکلاتی هستند بسیار ناراحت کننده است و باید برای رفع کمبودها و مشکلات این استان تلاش بیشتری انجام شود.
جهانگیری حضور جمع زیادی از وزرا و معاونان رئیس جمهور در این سفر را نشانه اهتمام دولت نسبت به توسعه استان سیستان و بلوچستان دانست و افزود: دولت معتقد است که باید برای رفع مشکلات این استان اقدامی اساسی انجام شود، چرا که بر اساس آمارها این استان در بسیاری از شاخص ها از دیگر استان های کشور عقب تر است.
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به وجود استعدادها و ظرفیت های فراوان در استان سیستان و بلوچستان گفت: باید از این توانمندی ها در راستای عبور از مشکلات به خوبی بهره برداری کنیم و در این سفر قصد ما گفتگو با صاحبنظران، مسئولان و اهل علم و دانش این استان برای بررسی مشکلات و راهکارهای حل آن است.
جهانگیری تصریح کرد: زمانی که از جایگاه امنیت ملی به استان سیستان و بلوچستان نگاه می کنیم می بینیم که این استان جایی است که همه منافع ملی کشور با وجود مردم آن در این منطقه گره خورده است و اگر بخواهیم از ایرانی بزرگ و یکپارچه حفاظت کنیم قطعاً باید استان سیستان و بلوچستان نقشی کلیدی در آن داشته باشد.
معاون اول رئیس جمهور خاطرنشان کرد: مردم سیستان و بلوچستان مدافعین و محافظین کشور هستند و حضورشان در این منطقه، یک حضور استراتژیک و راهبردی است.
جهانگیری با اشاره به این که اکثر مزیت هایی که منجر به توسعه می شود در این استان وجود دارد گفت: توان صنعتی بالا و دارا بودن مرز مشترک با کشورهای همسایه فرصتی مناسب برای توسعه صادرات کالا و خدمات و تولیدات کشور به شمار می رود.
معاون اول رئیس جمهور همجواری با دریای عمان و آب های آزاد را مزیتی دیگر برای توسعه استان دانست و با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری بر توسعه سواحل مکران و بندرچابهار به عنوان یک نعمت بزرگ فراموش شده گفت: توسعه و آبادانی سواحل مکران یکی از اقدامات و تصمیمات اساسی دولت به شمار می رود و تصمیمات راهبردی در این راستا اتخاذ شده است.
جهانگیری با تأکید بر این که جمهوری اسلامی ایران حافظ امنیت خلیج فارس و تنگه هرمز است اظهار داشت: هرگز اجازه نمی دهیم که امنیت این مسیر به خطر بیفتد و تلاش می کنیم تجارت در این منطقه با امنیت کامل استمرار داشته باشد.
معاون اول رئیس جمهور با بیان این که دلیلی نداشت که نفت کشور را در آن سوی تنگه هرمز تحویل نفتکش ها بدهیم اظهار داشت: دولت در یک تصمیم راهبردی برای صادرات نفت، پروژه احداث خط لوله انتقال نفت به این سوی تنگه هرمز در سواحل مکران را اتخاذ کرد که امروز در حال اجراست تا بتوانیم بخش عظیمی از نفت را از این منطقه به سراسر دنیا منتقل کنیم.
جهانگیری با بیان این که چابهار با وجود استعدادهای فراوانی که دارد می تواند یکی از بندرهای بزرگ ایران باشد که بسیاری از کشورهای آسیای میانه و همسایگان ما از آن استفاده کنند تصریح کرد: بندر چابهار می تواند کانون مهم ترانزیت در منطقه شود.
معاون اول رئیس جمهور با بیان این که ایران از توسعه همکاری ها با دیگر کشورها استقبال می کند افزود: ما هیچ محدودیتی برای توسعه همکاری با همسایگان و دوستان خود نداریم.
جهانگیری با بیان این که این منطقه می تواند کانون تحولی برای استان سیستان و بلوچستان باشد گفت: حضور نیروی انسانی مستعد، متخصص و توانمند در استان سیستان و بلوچستان از فرصت های بسیار خوب در مسیر توسعه این استان است؛ البته محدودیت هایی وجود دارد که باید به طور ویژه به آن پرداخته شود.
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به مشکلات موجود در جاده ها و راه های مواصلاتی این استان اظهار داشت: متأسفانه میزان تلفات جاده ای در کشور ما رقم بسیار بالایی دارد و موضوع راه و ایمن سازی جاده ها از دغدغه های اصلی دولت و مسئولان به ویژه در این استان به شمار می رود که باید اولویت بندی شده و بودجه بیشتری برای آن اختصاص یابد.
جهانگیری با اشاره به این که توسعه و گسترش زیربناها از نیازهای اصلی توسعه قلمداد می شود و راه آهن یکی از این زیربناها است گفت: نمی توانیم در منطقه ای به دنبال توسعه باشیم اما در آن منطقه راه آهن وجود نداشته باشد، و در این راستا باید برای تکمیل راه آهن در سیستان و بلوچستان تلاش بیشتری صورت گیرد.
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به ضرورت تلاش برای حل مشکل آب استان به عنوان یکی دیگر از پیش نیازهای توسعه گفت: مدیریت مصرف منابع آب در کشور با نواقص و مشکلات زیادی روبرو است و متأسفانه در مصرف آب شرب، صنعتی و کشاورزی بی احتیاطی و هدر رفت زیادی داریم. البته امسال وضع بارندگی در اکثر استان ها خوب بوده و تنها در چند استان محدودیت داریم که یکی از استان ها استان سیستان و بلوچستان است.
جهانگیری ادامه داد: باید از منابع آبی جنوب کشور استفاده کنیم همانگونه که امروز کشورهای حاشیه خلیج فارس از این منبع بزرگ برداشت آب می کنند ما هم باید شرایطی را به وجود آوریم که از این منابع برداشت کرده، نمک زدایی کنیم و از آن استفاده نماییم.
معاون اول رئیس جمهور از نخبگان و دانشگاهیان استان سیستان و بلوچستان خواست تا مسایل و مشکلات موجود در مسیر توسعه این منطقه را بررسی کرده و موضوعات محوری را از دولت پیگیری کنند تا بتوانیم راهکارهای مناسب برای پیشبرد توسعه استان را پیدا کنیم.
دکتر جهانگیری با اشاره به سخنان یکی از سخنرانان این جلسه مبنی بر احداث پتروشیمی در ایرانشهر و رفع مشکلاتی که در این مسیر وجود دارد گفت: خوشبختانه وزارت نفت تردیدی برای انتقال گاز به این منطقه و احداث پتروشیمی در ایرانشهر ندارد و آماده است به محض حل مشکل انتقال آب، سرمایه گذار آن را انتخاب کرده تا این پروژه اجرا شود.
معاون اول رئیس جمهور خاطرنشان کرد: اگر کسی ذره ای به ایران و عظمت کشور علاقمند باشد زمانی که محرومیت های این منطقه را مشاهده می کند متوجه می شود که مردم در چه وضعیتی هستند.
جهانگیری با اشاره به این که برخی از مناطق استان سیستان و بلوچستان محرومیت ها کاستی های زیادی دارند اظهار داشت: یکی از موضوعات اقتصاد مقاومتی رفع محرومیت از مناطق محروم و ایجاد اشتغال برای مردم این مناطق است که خوشبختانه بنیاد مستضعفان اقدامات خوبی را در این راستا انجام داده و نشان دادند که می توان با تکیه بر استعدادهای محلی و ظرفیت های بومی زندگی مردم را ساماندهی کرد.
معاون اول رئیس جمهور تقویت تولیدات روستایی و عشایری و طرح های خوداشتغالی در مناطق محروم را بسیار حائز اهمیت دانست و گفت: توسعه این بخش می تواند منجر به صادرات غیرنفتی کشور شود.
دکتر جهانگیری با اشاره به این که بر اساس اعلام وزیر صنعت، معدن و تجارت کارخانه بافت بلوچ تا خرداد سال آینده با تجهیزات جدید راه اندازی می شود افزود: احیای این کارخانه ریسندگی در توسعه اشتغال استان تأثیرگذار است، ضمن این که باید تلاش کنیم تا کشت پنبه در این استان مجدداً احیا شود.
معاون اول رئیس جمهور تأکید کرد: ما در این سفر آمده ایم تا از نخبگان و مسئولان استان درخواست کنیم که تا با یک اراده مردمی، استانی و ملی همگی بسیج شده و در دوره ای کوتاه غبار محرومیت را از چهره استان سیستان و بلوچستان بزداییم.
در این مراسم فرماندار ایرانشهر هم به ارائه گزارشی از عمده ترین مشکلات این منطقه اشاره و خاطر نشان کرد: تنش آب و کمبود آب شرب یکی از مهمترین مسائل است که امیدوارم با راهکارها و تدابیر مسئولین حل و فصل شود.
حجت الاسلام والمسلمین ابطحی امام جمعه ایرانشهر نیز با بیان اینکه مهمترین پشتوانه نظام اعتماد مردم است، بر ضرورت شفاف سازی همه امور برای مردم تاکید کرد و اظهار داشت: مسئولین باید مسائلی را که مردم نسبت به آن بدگمان هستند تبیین و تشریح کنند.
وی همچنین خواستار نظارت دقیق بر همه امور شد و افزود: همه آسیب ها بخصوص در حوزه اقتصادی ناشی از عدم نظارت و مراقبت است.
امام جمعه اهل سنت ایرانشهر نیز در این مراسم اظهار داشت: نباید عملکرد مسئولین به گونه ای باشد که مردم ناراضی باشند.
مولوی کریم زایی بر ضرورت دو باند کردن جاده های ایرانشهر تاکید کرد و اظهار داشت: مرگ و میر در جاده ها زیاد است و مردم انتظار دارند که در چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی اتفاقات مثبتی در حوزه راه سازی بیفتد.
در این مراسم رییس مجمع نمایندگان مردم استان سیستان و بلوچستان در مجلس شورای اسلامی، نماینده بانوان شهرستان ایرانشهر و نماینده شورای اسلامی استان نیز هر کدام در سخنانی نظرات و دیدگاه های خود را عنوان کردند و به تشریح مهمترین مشکلات و موانع پیش روی توسعه استان پرداختند.
ارسال دیدگاه