واکنش فعالان سیاسی به انتشار سخنان تازه رئیس جمهوری سابق؛
مماشات، بدهکار را طلبکار کرده است
تهران (پانا) - رئیس جمهوری سابق که هنوز مردم آثار اقدامات خاصش را در زندگی لمس می کنند و سال هاست مورد مواخذه اصولگرا و اصلاح طلب قرار دارد و تا کنون توضیحی درباره عملکرد هشت ساله اش نداده، حالا طلبکار قوای سه گانه شده است.
به گزارش ایرنا، هرچند رسیدگی به اتهامات معاونان و نزدیکانش آنها را راهی زندان کرده، اما خودش که همچنان عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام است، تاکنون از برخورد مصون مانده است.
محمود احمدی نژاد در پنج سال گذشته که همچون بخشی از ایام ریاست جمهوری اش خانه نشین بوده است، تلاش کرده با فعالیت مجازی حضور خود را در عرصه سیاست حفظ کند. حالا دوباره روز گذشته در کانال تگرامی ویدیوئی منتشر کرده و به دولت دوازدهم تاخته است.
**تلاشی برای بقا
ناصر ایمانی، فعال سیاسی اصولگرا در واکنش به آخرین تحرک احمدی نژاد به ایرناپلاس می گوید: او تنها برای ابقای حضورش در صحنه سیاست تلاش می کند. دوره مصرف احمدی نژاد تمام شده است.
محمد کیانوش راد، فعال سیاسی اصلاح طلب نیز معتقد است بیان چنین سخنانی علیه مقامات کشوری از طرف کسی که عضو تشخیص مصلحت نظام است، به دور از شأن چنین مجمعی است و در کمترین اقدام می توانند عضویت او را در این مجمع لغو کنند. کیانوش راد همچنین تأکید می کند که اگر احمدی نژاد در سخنان خود صداقت داشت نباید در این مجمع در کنار دیگر مسئولانی که نسبت به آنها شکایت دارد حضور می یافت.
** آینده بر باد رفته
این اولین باری نیست که احمدی نژاد علیه مقامات عالی کشور سخن می گوید. پیش از این نیز او و نزدیکانش که حالا در زندان هستند، بارها علیه مقامات قضایی کشور اتهاماتی را مطرح کرده بودند.
این اتهام پراکنی احمدی نژاد در حالی است که به باور بسیاری از کارشناسان اقتصادی بخش مهمی از مشکلات کنونی کشور همچنان نتیجه سیاست های غلط دولت های نهم و دهم است. چرا که در آن هشت سال درآمد نفتی ایران بیشتر از هر زمان دیگری بود ولی به جای آن که با تزریق در فعالیتهای عمرانی و زیرساخت ها منجر به رشد اقتصادی و اشتغال در کشور شود، خسارت های جبران ناپذیری هم به کشور وارد آمد.
حالا او در ویدئویی پا را فراتر از نقد می گذارد و می گوید مردم آقای روحانی را قبول ندارند. احمدی نژاد در حالی این سخنان را مطرح می کند که به نظر می رسد بیش از هر سیاستمداری در ایران نگران آینده خود است. از یک سو دیگر مورد حمایت اصولگرایان، حامیان سرسخت سابقش نیست و از طرف دیگر قریب به اتفاق نزدیکانش یا راهی زندان شده اند یا اینکه از او خداحافظی کرده اند و ترجیح می دهند درباره همکاری با احمدی نژاد حرفی نزنند. بعلاوه او سال گذشته برخلاف توصیه مقام معظم رهبری در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کرد و در نهایت هم مورد تأیید صلاحیت شورای نگهبان قرار نگرفت. این اتفاق آینده او را وارد وضعیت تازه کرد.
** همه به دولت کمک کنند
ناصر ایمانی، فعال اصولگرا در گفت وگو با ایرناپلاس می گوید با وجود اشتباهات و مشکلاتی که در عرصه اقتصادی وجود دارد اما دولت باید با قوت به کارش ادامه بدهد. ایمانی همچنین می افزاید که آقای احمدی نژاد اشتباهات فاحشی در عرصه مدیریتی کشور داشت ولی در آن زمان، با وجود اینکه او منتقدان زیادی هم از طرف اصولگرایان و هم از طرف اصلاح طلبان داشته است، کسی بحث استعفای او را مطرح نکرد.
این تحلیلگر مسائل سیاسی تأکید می کند که همه باید به دولت کمک کنند تا بتواند با موفقیت کارهایش را انجام دهد. او همچنین می گوید: افکار عمومی و مدیران عالی رتبه کشور استعفاء و کناره گیری دولت را نمی پذیرند و اصلا نباید این موضوع مطرح شود.
** پایان تاریخ مصرف
ایمانی همچنین معتقد است که تاریخ مصرف احمدی نژاد گذشته است و در حال حاضر هیچ کدام از مقامات عالی رتبه کشور این را نمی پذیرند که آقای احمدی نژاد منصب مدیریتی در کشور داشته باشد. اما باید تبعات آزادی را پذیرفت، چراکه آقای احمدی نژاد تا زمانی که خلاف قانون کاری انجام نداده می تواند صحبت کند و سفر برود. تشخیص اینکه چه موضوعی خلاف قانون است نیز برعهده مقامات قضایی و شورای عالی امنیت ملی است اما نمی شود گفت کسانی مانند آقای احمدی نژاد اجازه حرف زدن نداشته باشند. اما این حرف زدن ها به معنی تأیید مواضع آقای احمدی نژاد نیست.
** فرار رو به جلو
محمد کیانوش راد، نماینده دوره ششم مجلس شورای اسلامی نیز در گفت و گو با ایرناپلاس می گوید که سخنان احمدی نژاد را می توان از چهار وجه بررسی کرد، اول به عنوان کسی که خود مسئولیت این کشور را داشته است چرا که ادعای چنین، فرار رو به جلو و پنهان کردن همه خرابی ها و فرصت سوزی هایی است که ایران را به پرتگاه سقوط رساند و اگر قرار است کسی در این حد سخن بگوید اول باید صداقت و توانمندی خود را ثابت کند.
کیانوش راد همچنین می افزاید کسی که هشت سال جز خرابی، سوزاندن سرزمین های ایران و فرار نخبگان تأثیر دیگری نداشته است، امروز نمی تواند در مقام فردی مصلح ظاهر شود.
کیانوش راد همچنین می افزاید: احمدی نژاد به عنوان یک شهروند می تواند چنین درخواست هایی در رابطه با مقامات کشور داشته باشد و می تواند این موضوع امری عادی تلقی شود و از این جهت آقای احمدی نژاد هم مثل هر فرد دیگری می بایست اجازه طرح دیدگاه های خود را داشته باشد. اما چرا در حالی که برخی فعالان و وکلای ملت به جرم انتقاد از برخی مسئولان در گوشه زندان عمر خود را سپری می کنند، فردی مانند احمدی نژاد بی محابا و به صورت گسترده علیه سران قوا تهمت می زند؟ آیا به دلایل ناگفته نسبت به تعرضات ایشان با سکوت و مماشات برخورد می شود؟
این فعال اصلاح طلب در پاسخ به اینکه هدف احمدی نژاد از سفرهای استانی و فعالیت در شبکه های مجازی چیست؟ می گوید: احمدی نژاد خود را رهبر جریانی می داند که در آینده نزدیک به صورت گسترده با ریختن در خیابان ها به فتح مناصب، مسئولیت ها و برخورد با مقامات کشور منجر خواهد شد. او تصور می کند مردم احمدی نژاد را به عنوان رهبر خود در تحولات آینده انتخاب خواهند کرد.
کیانوش راد می افزاید: احمدی نژاد فکر می کند، او و مشایی در آینده تحولات سیاسی نقش تعیین کننده خواهند داشت، به همین دلیل نوع فعالیت ها و موضع گیری های او برای فردا اتخاذ می شود. احمدی نژاد با چنین تصوری سعی در فضا سازی تخریبی علیه نظام دارد و احتمالا یک جریان سیاسی دخمه نشین نیز تصور می کنند روزی می توانند از احمدی نژاد به عنوان ژست عدالت طلبانه و ژست برخورد با فساد استفاده کنند. همچون سید ضیاءالدین طباطبایی که در تاریخ معاصر ایران ابزار دست کسانی برای تحولات بعدی قرار گرفت.
ارسال دیدگاه