سلیمی نمین: باید از دولت حمایت کنیم
تهران (پانا) - مدیردفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران گفت: درشرایط کنونی کشور باید با جایگزینی منافع ملی به مصالح حزبی از دولت به طورجدی پشتیبانی کرد، تقویت دولت این نیست که بیرون گود بنشینیم بلکه باید وارد میدان شد و دولت را به این جمع بندی رساند که بی نیاز از سایر نیروها نیست.
به گزارش ایرنا، «عباس سلیمی نمین» در مورد طرح مطالبات جناحی در شرایط حساس کنونی، گفت: هرکسی می داند طرح خواسته های گروهی موجب دور شدن نیروهای فعال سیاسی از هم می شود. در این فضا مصالح جامعه گم می شود و هر کسی در پی منافع خویش می رود. در شرایط کنونی باید از مصالح فردی و حزبی بگذریم و در قالب منافع جمع حرکت کنیم.
وی درمورد دخالت های آمریکا در امور داخلی ایران، اظهار کرد: به گواه تاریخ، ایالات متحده هر کشوری را که در راستای سیاست های اش حرکت نمی کند را با شیوه های مختلف سرنگون می کند. مانند سرنگونی دولت های ملی مصدق درسال ۱۳۳۲ و آلنده در سال ۱۳۵۲ . باید هم از تاریخ درس بگیریم و هم مسائل خاص امروز را در نظر داشته باشیم.
مدیر مسئول پیشین کیهان هوایی با بیان اینکه برخی نمی پذیرند همه مشکلات ما ناشی از سیاست های آمریکا است، افزود: هر جامعه ای دارای مشکلاتی است و مشکل جامعه ما این است که اقتصاد به تولید داخلی متکی نیست. در اقتصاد مبتنی بر تولید داخلی، درآمدها در داخل شکل می گیرد. بسیاری از جوامعی که توانستند اقتصاد سالمی شکل دهند اقتصادشان مبتنی بر توانایی داخلی بوده و درآمدهای دولت متکی به نیروهای مولد داخل کشور بوده است. در این شرایط دولت تمام توانش را در مسیر تقویت تولید داخلی می گذارد. چرا که هر چه تولید ملی افزایش یابد دولت هم قوی تر می شود.
وی ادامه داد: در کشور ما دولت متکی به درآمد نفت است و از روی «سیری» برای تولید کنندگان سنگ اندازی می کند. در این شرایط آمریکایی ها و پیش تر انگلیسی ها، در روند صادرات یا درآمدهای حاصل از فروش نفت مانع ایجاد می کنند. انگلیس در جریان نهضت ملی شدن صنعت نفت، در دریای آزاد جلوی صادرات نفت ما را می گرفت امروز هم آمریکا این سیاست را دنبال می کند.
سلیمی نمین اظهار داشت: دولت باید از درآمدهای نفتی نه امورات جاری کشور، برای سرمایه گذاری استفاده کند. علیرغم تذکرات جدی و دلسوزانه برخی اقتصاددانان این مساله تاکنون حل نشده است نه تنها از بیماری هلندی رها نشده ایم بلکه روز به روز وابستگی ما به نفت بیشتر شده است. در حالی که کشورهایی که نفت ندارند و اقتصاد قوی دارند، جوامعی هستند که خودشان را خادم تولید کنندگان می دانند. بنابراین آمریکا امروز با خصومت روی نقاط ضعف ما انگشت گذاشته است و جوری آن را سامان می دهد که بتواند مشکلات جدی برای کشور ایجاد کند.
وی با بیان اینکه در مورد نوسانات نرخ ارز نارضایتی وجود دارد، افزود: از این اوضاع نه بازاری ها بلکه برخی دلال ها سود می برند. یک بازاری برای محاسبه کارش باید روی مبانی ثابت تکیه کند. این نوسانات کار سالم اقتصادی را دستخوش مشکلات جدی می کند. در دور جدید خصومت های آمریکا این قدر به جامعه شوک وارد نکنیم چون جامعه از نوسانات متاثر می شود در این شرایط کسانی که کار اقتصادی می کنند بیشتر دچار سردرگمی می شوند.
این فعال اصول گرا گفت: تحریم ها به طور جدی در نوسانات دخیل نیستند. برخی این مشکلات به تیم اقتصادی رئیس جمهوری باز می گردد. رئیس جمهوری در این زمینه، تیم اقتصادی خود را نه تنها تقویت نکرد، بلکه تضعیف کرد. تفاوت «علی طیب نیا» وزیر پیشین اقتصاد با وزیر فعلی بسیار زیاد است. روحانی یک صاحب نظر شجاع، آزاده و کارشناس برجسته اقتصادی را که حرفش را می زند، کنار می گذارد و از گمرکات یک نفر را برای هدایت اقتصاد کشور می آورد. این انتقاد جدی به روحانی جدی است که شما نه تنها تیم اقتصادی را تقویت نکردید، بلکه آن را تضعیف کردید.
سلیمی نمین افزود: با تضعیف تیم اقتصادی، سیاست های بانک مرکزی چه تغییراتی کرد؟ وی در مرحله ای صرافی ها را کنار گذاشت. صرافی های سالم معامله گری نکردند و صرافی های غیر سالم کار خودشان را ادامه دادند. در نهایت دولت مجددا حلقه صرافی ها را فعال کرد. این نوسانات به صرافی های که سالم بودند ضربه زد. بسیاری از مشکلات کشور در گذشته از طریق این صرافی ها حل می شد. آنها می توانستند تحریم را دور بزنند و عامل انتقال پول به کشور باشند.
مدیر مسئول پیشین کیهان هوایی ادامه داد: در چند مقاله نوشتم که امروز باید دولت را تقویت کرد. تقویت دولت این نیست که بیرون گود بنشینیم. باید وارد میدان بشویم و دولت را به این جمع بندی برسانیم که بی نیاز از سایر نیروها نیست. اگر لازم باشد دولت جلساتی با سران قوا و نمایندگان رهبری و مجمع تشخیص مصلحت برگزار کند. واقعا در این شرایط باید هر روز جلسه داشته باشند تصمیماتی بگیرند و سیاست ها را با هم پیش ببرند و تقسیم کار کنند و هر جا مانعی است با هماهنگی حل کنند و در بعضی جاها نیروها را تقویت و برخی نیروهای ضعیف را جابجا کنند.
وی افزود: حتما باید تیم اقتصادی دولت تقویت شود. فکر نمی کنم رئیس جمهوری از عملکرد رئیس کل بانک مرکزی راضی باشد. رئیس جمهوری نباید در این قضیه وقت را از دست دهد و سریع تغییراتی اعمال کند تا بانک مرکزی با قدرت بیشتری عمل کند. براساس آنچه که «احمد توکلی» در «دیده بان شفافیت و عدالت» مطرح کرده است و علیه رئیس بانک مرکزی دولت پیشین و فعلی اعلام جرم کرده است بررسی شود اگر تخلفی انجام شده است آنها یک روز نباید سرکار باشند.
سلیمی نمین ادامه داد: در واقع موسسات مالی و اعتباری یکی از عوامل موثر در افزایش نقدینگی بوده است. اگر معاونان روسای بانک مرکزی قبلی و فعلی در این موسسات سهیم بوده اند رئیس جمهوری بلافاصله با آنها برخورد کند تا مسیر مطمئنی را برای فعالیت های اقتصادی مردم ایجاد شود.
وی خاطرنشان کرد: باید زخم های خودمان را در جامعه درمان کنیم و نگذاریم مگس ها روی زخم های جامعه نشسته و آن را آلوده کنند. قطعا آمریکایی ها و بخصوص «جان بولتون» که با منافقین ارتباط زیادی دارد، کسی است که پول های زیادی از آنها گرفته است. در واقع بودجه ای که آمریکایی ها به منافقین می دهند را آنها صرف جذب افرادی از حاکمیت آمریکا می کنند تا اتکاء آمریکایی ها را به خودشان افزایش دهند.
سلیمی نمین در مورد آماده کردن افکار عمومی برای شرایط جدید، گفت: جامعه باید عملکردهای مثبت را ببیند. ما کارهای بسیار زیادی داریم انجام می دهیم، مانند پروژه بسیار بزرگ آبرسانی به خوزستان یا جلوگیری از ورود آب شور خلیج فارس به رود کارون که توسط قرارگاه خاتم النبیاء با فناوری بسیار پیشرفته در حال انجام است که جزییات آن باید در جامعه تشریح شود.
وی ادامه داد: باید این اقدامات را که مستقیما با مشکلات جامعه در ارتباط است پر رنگ تر کنیم تا جامعه بفهمد مسئولان دغدغه مشکلات آنها را دارند و در سختی ها ، مشکلات مردم را فراموش نمی کند و تمام توان خود را برای حل مشکلات آنها می گذارند.
سلیمی نمین با بیان اینکه ما به لحاظ رسانه ای و تبلیغاتی ضعیف هستیم، گفت: برخی رسانه های ما در بعضی جاها دنباله رو تبلیغات غرب هستند. این رسانه ها نمی تواند به جامعه دلگرمی دهند متاسفانه آنها به جای داخل، خود را با خارج کشور و تبلیغات ضد ایرانی هماهنگ می کنند.
وی افزود: اگر به پروژه های بزرگ برای رفع مشکلات جامعه سرعت بدهیم اعتماد عمومی که از طریق جوسازی و تبلیغات دچار مشکلاتی شده است، باز می گردد. ضمن اینکه دنیا طلبی ها هم وجود دارد باید انسان های دنیا طلب را کنار گذاشت. کسانی که خودشان به غلط پشتیبان موسسات مالی و اعتباری بودند و نگذاشتند بسته شود باید به شدت توقیف شوند هرچند در بانک مرکزی مسئولیت بالای داشته باشند.
ارسال دیدگاه