در دیدار با وزیر خارجه چین مطرح شد؛
ظریف: آمریکا با خروج خود از برجام صریحا قطعنامه ۲۲۳۱ را نقض کرد
میخواهیم مطمئن شویم ملت ایران در صورت ادامه حضور در برجام از منافع آن بهرهمند میشود
تهران (پانا) - وزیر امور خارجه،گفت: آمریکا با خروج خود از توافق چند جانبه برجام توازن آن را خدشهدار کرد و صریحا قطعنامه ۲۲۳۱ را نقض کرد. ما هم میخواهیم مطمئن شویم ملت ایران در صورت ادامه حضور در برجام که شما و دیگر طرفها توصیه به ماندن کردید از منافع آن بهره مند میشود.
به گزارش وزارت امور خارجه، محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران که در صدر هیئت بلند پایه سیاسی و اقتصادی به چین سفر کرده است با «وانگ یی» همتای چینی خود دیدار و گفتگو کرد. در این دیدار در خصوص طیف گستردهای از موضوعات دوجانبه، مسائل منطقهای و بین المللی بویژه برجام گفتگو و تبادل نظر شد.
وزیر امور خارجه کشورمان در این دیدار اظهار داشت: برای من مهم بود دیدار با اعضای برجام منهای آمریکا را از چین شروع کنم. چین و ایران دو کشور دوست و شریک راهبردی هستند که همواره در کنار هم هستند. ایران و چین در همه زمینهها همکاری گسترده دارند و چین بزرگترین شریک تجاری ایران است.
ظریف با تشریح شرایط برجام قبل و بعد از خروج آمریکا از آن اظهار داشت: از موضع دولت چین در قبال برجام و اقدام رئیس جمهور این کشور قدردانی میکنیم. آمریکا با خروج خود از این توافق چند جانبه توازن آن را خدشه دار کرد و صریحا قطعنامه ۲۲۳۱ را نقض کرد. ما هم میخواهیم مطمئن شویم ملت ایران در صورت ادامه حضور در برجام که شما و دیگر طرفها توصیه به ماندن کردید از منافع آن بهره مند میشود.
در ادامه این دیدار «وانگ یی» ایران را کشوری بسیار مهم و متنفذ خواند و گفت: چین مایل است روابط راهبردی دو کشور ادامه یابد و ادامه هم خواهد یافت. همکاری با ایران در زمینههای اقتصادی رو به پیشرفت است و در سایر زمینههای سیاسی، امنیتی و ... هم بخوبی پیش میرود.
«وانگ یی» برجام را یک توافق چند جانبه بین المللی خواند که همه طرفها موظف به اجرای آن هستند.
وی با بیان اینکه بسیاری از کشورها و اعضای جامعه بین المللی از اقدام اخیر ترامپ ناخشنودند و از آن حمایت نمیکنند، گفت: ما از چند جانبه گرایی حمایت میکنیم که برجام یکی از ثمرههای آن است.
«وانگ یی» تاکید کرد: مواضع ما بسیار روشن است و طبیعی است اگر منافع ایران در برجام حتی بدون آمریکا تضمین شود در آن بمانید. چین شریک مهم تجاری ایران است و دو طرف باید از منافع مشروع خود در مقابل دیگران دفاع کنند.
ارسال دیدگاه