روزنامه جمهوری اسلامی: خطای دختر بدحجاب به حساب خودش نوشته می شود، خطای پلیس به حساب نظام
تهران (پانا) - کاش اصحاب سخن و تریبون و قلم، به ویژه آنانی که دستی در مدیریت ماجراها دارند بدانند و بگویند که برخوردی که در "زمینه مقابله با یک منکر شرعی" میدانند خود منکرتر نباشد.
روزنامه جمهوری اسلامی نوشت: سخنانِ خطبههای نماز جمعه یکی از محترمینِ صاحب تریبون را میخوانم که در باره کلیپ منتشر شده ماجرای برخورد نامناسب اخیر گشت ارشاد با یک دختر، به درستی گفتهاند که خطای خطاکار باید جبران شود اما نیروی انتظامی که این همه خدمت کرده و در سختیهای مختلف به فریاد مردم رسیده است، با خطای یک مامور نباید زیر سئوال قرار بگیرد.
حرف درستی است که همواره باید مورد توجه همه ما باشد و به صرفِ دیدن یک خطا از یک فرد یا پرسنل یک نهاد و سازمان نباید چشم بر خدمات و خوبیها ببندیم وزبان بگشاییم به بدگفتن چنانکه غباری در اندازد که روی همه چیز بنشیند و توان دیدن را هم از افراد منصف بگیرد. نه، منطقی باید دید و منصفانه باید با آن خطا و خطاکار برخورد کرد اما نباید یک ماجرا را به کل، تعمییم داد.
این سخنِ حقی است که در دیگر حوزهها هم باید بدان توجه داشت و توجه داد. نمیشود به خاطر مثلا یک خطا در یک اداره دولتی، همه دولت را تخطئه کرد. نمیشود به صرف خطای یک فرد در جناح مقابل، همه آنها را کوبید. نمیشود افراد را به صرف سلیقه متفاوت به چوب عیاشی راند. بله، نباید پلیس را به صرف خطای چند فرد کوبید اما پنداری که به خود چنین حقی میدهد که برای رفع منکر، دچار یک منکر بزرگتر شود را به جد باید نقد کرد و در برابر عملی باورمندانی به آن ایستاد. نباید فرغ جای اصل بنشیند. جابه جایی فروع به جای اصول نه تنها کمکی به توسعه دینداری مردم نمیکند که خود به جریان گریز از دین و توسعه سکولاریسم امدادِ حیاتی میرساند.
من تعجب میکنم کسانی، از تاری موی دخترکی غافل، چنان منکر عظیمی ساختهاند که همه منکرات را میتوان پشت آن از دیدهها نهان انجام داد! در همین ماجرای خاص نیز اگر چه "بدحجابی" دختر عیان و به تعبیری منکرِ آشکار است اما شیوه مقابله با آن از منکر هم منکرتر است چون "فعل" آن دختر، از سوی یک شهروند معمولی انجام شده است اما رفتارِ ماموران، به حساب قانون و نظام نوشته میشود و قطعا این منکر به لحاظ اجتماعی، بزرگتر و دامن گسترتر است. این را میشود از کلام مردم هم شنید و مخالفت شان را با این نوع برخورد مشاهده کرد.
کاش اصحاب سخن و تریبون و قلم، به ویژه آنانی که دستی در مدیریت ماجراها دارند بدانند و بگویند که برخوردی که در "زمینه مقابله با یک منکر شرعی" میدانند خود منکرتر نباشد. قضیه برج سلمان مشهد را هم در همین نگاه باید داوری و مواجهه کرد. همه کارهای خوب را نباید نادیده گرفت همین تک خطا را به کل برنامههای فرهنگی شهر نباید تعمییم داد که آنچه خارج از اراده متولیان اتفاق افتاده - که همه منکر میدانیم- نباید راه را بر برنامههای فرهنگی ببندد. ان شاالله چنین نشود.
ارسال دیدگاه