مهاجرانی به پانا خبر داد؛

تخصیص ۳۵ هزار میلیارد تومان بودجه برای توسعه سیستان و بلوچستان

عیدی کارمندان دولت اوایل اسفندماه پرداخت خواهد شد

تهران (پانا) - سخنگوی دولت با اشاره به سفر دوم رئیس‌جمهور به سیستان و بلوچستان اعلام کرد که در این سفر ۴۰ مصوبه با بودجه‌ای بالغ بر ۳۵ هزار میلیارد تومان تصویب شده است. وی همچنین تأکید کرد که دولت برای توسعه فضاهای آموزشی استان ۲۲۰۰ میلیارد تومان اختصاص داده که شامل ساخت ۳۰۰ مدرسه و دو هزار کلاس درس است.

کد مطلب: ۱۵۳۹۸۱۳
لینک کوتاه کپی شد
تخصیص ۳۵ هزار میلیارد تومان بودجه برای توسعه سیستان و بلوچستان

فاطمه مهاجرانی در نشست خبری با اصحاب رسانه ضمن تبریک دهه فجر، اعیاد شعبانیه و  روز جانباز، اظهار کرد: عیدی کارکنان مبلغ ۳ میلیون تومان به علاوه ۸۴۰ هزار تومان به عنوان حق عائله‌مندی و مبلغ ۳۶۰ هزار تومان به عنوان حق فرزند در نظر گرفته شد که در تلاش هستیم تا ان‌شالله عیدی کارمندان اوایل اسفندماه پرداخت شود.

وی اضافه کرد: اطلاع‌رسانی مصوبات دولت در سامانه dotic.ir ثبت می‌شود و قابل دسترسی خواهد بود.

سخنگوی دولت گفت: روز گذشته جلسه مشترک قوای سه گانه در راستای همدلی و وفاق برگزار شد. از حضور اعضای قوه قضاییه و مجلس شورای اسلامی تشکر می‌کنم؛ ان‌شالله این جلسات ادامه‌دار باشد.

وی بیان کرد: سفر معاون اول رئیس جمهور را به کشورهای اوراسیا داشتیم که در این مسیر یکی از راهبردهای اساسی دولت گسترش روابط با کشورهای منطقه است. ما تا به حال لغو روادید تهران و دوشنبه را داشتیم که خوشبختانه اخیراً پروازها و‌ لغو روادید برای تمامی شهرها انجام شد. 

مهاجرانی تاکید کرد: عدالت آموزشی و افزایش کیفیت آموزشی از سوی آقای رئیس جمهور پیگیری می‌شود و به جد در این حوزه وقت می‌گذارند. 

وی در خصوص استفاده از ظرفیت هوش مصنوعی در دستگاه‌های دولتی، گفت: طبق اعلام معاونت علمی ریاست جمهوری و وزارت ارتباطات و وزارت علوم، تهیه دستیار هوشمند برای دولت در دستور کار است که برای سازمان برنامه و وزارت ورزش این کار آغاز شده است. اصولا داشتن موضوعات هوشمند نیازمند داشتن زیرساخت است.

سخنگوی دولت درباره واگذاری ایران خودرو نیز گفت: طبیعتا واگذاری سهام‌ها طبق برنامه‌های دولت در راستای کم شدن تصدی‌گری دولت است. بنابرابن این واگذاری به رقابتی شدن موضوع کمک می‌کند. ایران خودرو به عنوان قسمتی از خاطرات ما ایرانیان به دنبال این هستیم که عملکرد بهتری داشته باشد.

۲۲۰۰ میلیارد تومان برای توسعه فضاهای آموزشی سیستان و بلوچستان در نظر گفته شده است

وی در پاسخ به سوال خبرنگار پانا مبنی بر اینکه لطفاً درباره دومین سفر اقای رئیس‌جمهور به سیستان و بلوچستان توضیح دهید که چه بودجه‌ای برای رفع کمبودها و ضعف‌های این استان، به‌ویژه در حوزه آموزش، در نظر گرفته شده است. همچنین بفرمایید که مصوبات دولت سیزدهم در این استان تاکنون تا چه میزان اجرایی شده است؟ اظهار کرد: در سفرهای ریاست جمهور تاکید بر این است که حتما با بدنه‌های اجتماعی و نخبگان علمی و فرهنگی و فعالان اقتصادی دیدارهای مشخصی صورت گیرد و اولویت بر این است که پروژه‌های نیمه تمام، تمام شود. تعهدات دولت فارغ از دولت سیزدهم یا چهاردهم، تعهدات دولت است بنابراین اگر پروژه‌ای در مسیر اجراست، برای دولت چهاردهم نیز در دستور کار قرار دارد. 

سخنگوی دولت افزود: در سفر رئیس جمهور به سیستان و بلوچستان، ما در مجموع ۴۰ مصوبه داشتیم که بالغ بر ۳۵ هزار میلیارد تومان بودجه برای آن در نظر گرفته شده است. 

مهاجرانی خاطر نشان کرد: سیستان و بلوچستان پایین‌ترین سرانه آموزشی را در کشور دارد که دو عامل این قضیه را تشدید می‌کند یکی گستردگی استان و دیگری نرخ بالای موالید است. ۲۲۰۰ میلیارد تومان برای توسعه فضاهای آموزشی در نظر گفته شده است که شامل بهره‌برداری از ۳۰۰ مدرسه و دو هزار کلاس درس است. امیدواریم با این برنامه‌ها شاهد ایجاد عدالت آموزشی در استان سیستان و بلوچستان باشیم. 

دارو کالای لوکس نیست و کمبود آن باعث التهاب می‌شود

وی با اشاره به مشکلات پیش آمده در حوزه دارو گفت: دارم یکی از موضوعاتی است که وقتی دچار نوسان می‌شود جامعه را دچار التهاب می‌کند. دارو کالای لوکس نیست کمبود آن باعث التهاب می‌شود. تمرکز بر این است تا حد امکان دارو را داخل کشور تولید کنیم اما هر زمان لازم باشد، در راستای سلامت مردم از هیچ وارداتی فروگذاری نخواهیم کرد. شبکه‌های تولید و توزیع باید با یکدیگر منظم باشند و هر چقدر به مرتبط‌تر باشند به توزیع بهتر کمک می‌کند اگر قیمت‌گذاری را کنترل کنیم و با شرکت‌های دانش بنیان همکاری داشته باشیم مشکلات برطرف می‌شود و این موضوع در دستور کار دولت است.

مهاجرانی درباره واکنش‌های مردمی به اظهارات اخیرش درباره گرانی صیفی‌جات، اظهار کرد: بازار ناشی از جریان عرضه و تقاضا است و هر زمان که مدیریت بازار به هم می‌خورد یکی از این دو موضوع به هم می‌ریزد. اعتماد یعنی رفتار قابل پیش‌بینی و پیش‌بینی پذیری و هر جا که ما رفتارمان به گونه‌ای باشد که نتوانند ما را پیش بینی کنند، اعتماد به هم می‌خورد. اعتماد و بازار به هم بسیار ربط دارند، قانون می‌گوید نمی‌توانیم از صادرات جلوگیری کنیم و نمی‌توانیم قیمت‌گذاری دستوری انجام دهیم و به همین دلیل جریان عرضه و تقاضا به هم می‌ریزد و طبیعی است که مردم احساس نگرانی می‌کنند. خرید مردم عامل این موضوع نبوده است؛ بلکه به هم خوردن جریان عرضه و تقاضا عامل پدید آوردن این موضوع است. البته من این حرف را نمی‌گویم و اگر برداشت اشتباهی شده است، توضیح می‌دهم که حتماً مردم حق دارند؛ حتی اگر بیشتر از نیاز خرید می‌کنند، به دل نگرانی‌هایی است که احساس می‌کنند. اطمینان داشته باشند که دولت هر جا لازم باشد با واردات بازار را مدیریت می‌کند.

هیچ پیامی بین ایران و سوریه مبادله نشده است 

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا در دولت جدید سوریه پیامی بین ایران و سوریه رد و بدل شده است؟ گفت: هیچ پیامی بین ایران و سوریه مبادله نشده است و ما خواهان یک سوریه با ثبات برای مردم آن هستیم ما امیدوارم تمامیت ارضی سوریه حفظ شود ولی در این خصوص پیامی بین ایران و سوریه رد و بدل نشده است.

سخنگوی دولت در خصوص اعلام بریکس برای تمهید یک ارز واحد، گفت: حضور در بریکس و سایر پیمان‌های خارجی در راستای سیاست‌های کلی ماست و باید چندجانبه‌گرایی شکل بگیرد. استفاده از ارز واحد در بریکس، متوجه کشورهای عضو است و خوب است بدانیم تمامیت‌ خواهی برخی کشورها به همه جهان ضربه می‌زند و کشورها حق دارند متناسب با منافع خود در پیمان‌های خارجی تصمیم‌گیری کنند. اگر تصمیم بریکس بر استفاده از پول واحد باشد، ما هم متناسب با منافع ملی این کار را انجام خواهیم داد.

وی درباره برنامه دولت برای رفع فیلترینگ پلتفرم‌های مسدودشده نیز بیان کرد: طبق اعلام وزیر ارتباطات، دولت در راستای حکمرانی فضای مجازی، مسدود بودن هیچکدام از سکوها را در دستور کار نیست و امیدواریم که در مسیری که آغاز شده است، شاهد گشایش‌های جدیدی باشیم.

پالرمو و cft کمک می‌کنند که بانک‌های ما از تحریم‌ها خارج شوند

مهاجرانی سخنگوی دولت در پاسخ به این سوال که چه تضمینی وجود دارد بعد تصویت اف ای تی اف آمریکا مجدد مشکلات جدیدی ایجاد نکند، گفت: ما به دو معاهده پالرمو و cft از FATF نپوسته‌ایم که این موضوع بانک‌های ما را با مشکل دچار می‌کند. به جهت اینکه در این فرآیند، گیر نکنیم، لازم است که ثابت کنیم که پولشویی نمی‌کنیم و به گروه‌های تروریستی در جهان کمک نمی‌کنیم بنابراین این دو معاهده کمک می‌کند که بانک‌های ما از این تحریم‌ها خارج شوند. بله تضمینی وجود ندارد اما ما نباید راه را برای خود ببنیدیم و بانک‌هایمان را زمین‌گیر کنیم. این موضوع در مجمع تشخیص مصلحت نظام در حال بررسی است.

وی در خصوص واریز وام‌های دانشجویی نیز بیان کرد: پرداخت وام دانشجویی موضوع مهمی است که برای دانشجویان بسیار تأثیرگذار است که به دلیل تنگناهای بودجه‌ای که در وزارتخانه‌ها و سازمان برنامه وجود دارد، طبق اعلام انجام شده، این کمک هزینه‌ها فقط به دانشجویان غیر شاغل پرداخت شده است و امیدواریم که این گشایش‌ها صورت بگیرد و بتوانیم به دانشجویان شاغل هم این وام را پرداخت کنیم.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار