نگاهداری در نشست خبری:
ایران آینده نیازمند نوسازی حکمرانی و مشارکت حداکثری مردم است
دشمنان بر بیآینده نشان دادن ایران اسلامی تمرکز کردهاند
تهران (پانا) - رئیس مرکز پژوهشهای مجلس با بیان اینکه امروز دشمنان ایران اسلامی بر بیآینده نشان دادن ایران تمرکز کردهاند، گفت: دشمنان به دنبال مخدوش کردن غرور ملی ما هستند و با القا بیآینده بودن کشور، قشر جوان را به مهاجرت تشویق میکنند.
![ایران آینده نیازمند نوسازی حکمرانی و مشارکت حداکثری مردم است](https://cdn.pana.ir/thumbnail/3jVdfS8ZR3ve/gjzVaZ-S_20YtK6_oleWnZi7LTjceVfkf-tEjQhhSgVYJkTSbMZ4IZicyAcgRMj-WWFHy9iIp1lNx8-qtxRZcN02dEbH-ZTHYozWxq4daOIsAIKXaKdntA,,/%D9%86%DA%AF%D8%A7%D9%87%D8%AF%D8%A7%D8%B1%DB%8C.jpg)
بابک نگاهداری در نشست خبری با محوریت برنامههای ملی همآفرینی ایران آینده، اظهار کرد: از خبرنگاران درخواست میکنیم که به ایجاد خیزش همآفرینی ایران آینده به مرکز پژوهشهای مجلس کمک کنند. ارائه تصویر ایران آینده و هم آفرینی ایران ۱۴۲۴ باید به عنوان وظیفه ملی مدنظر همگان باشد.
وی افزود: در شرایط فعلی دشمنان ایران اسلامی بر بیآینده نشان دادن ایران تمرکز کردهاند و به دنبال مخدوش کردن غرور ملی ما هستند و با القا بیآینده بودن کشور، قشر جوان را به مهاجرت تشویق میکنند. بنابراین هم آفرینی ایران آینده یک اقدام راهبردی است.
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس گفت: در حقیقت وقتی ما به سمت ارائه یک تصویر هم آفرینی از ایران آینده حرکت میکنیم، میثاق ملی میان مردم و حاکمیت درست میکنیم.
وی تاکید کرد: موضوع «ایران آینده» حائز اهمیت است بر همین اساس ما در مرکز پژوهشها از سال ۱۴۰۱ تلاشهای بسیاری کردیم و بیش از ۱۵ گزارش تخصصی درباره آینده ایران تولید کردیم و ۱۱ رویداد استانی برگزاری کردیم و سعی کردیم گفتگوهای اجتماعی را فعال کنیم
نگاهداری بیان کرد: سیستم اداری و بروکراسی ما درکی از تحولات جهانی ندارند و در عصر صنعتی ماندهاند در صورتی که ما باید به جهان آینده تصمیمگیری کنیم. یکی از موانع عدم تحقق سندهای تحول این است که ما آرزوهای خود را در اسناد مینویسیم و بدون چشم انداز اسناد را تصویب میکنیم.
وی اضافه کرد: مشکلات معیشتی موجب شده است که نخبگان کشور کمتر به تصاویر مثبت ایران میپردازند و همواره انتقاد میکنند.
وی تاکید کرد: نوسازی حکمرانی ما باید به سمت شبکهای و مردمی پیش برود. نتیجه متفاوت نیاز به تحول در رویکردهای حکمرانی است.
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس گفت: دولت باید تنظیمگر و توانمندساز باشد تا ظرفیتهای حداکثری مردم را پای کار آورد. توجه توامان به درون و برون مرزها نیز باید مورد تاکید قرار گیرد. مرزهای اقتصادی باید فراتر از مرزهای سیاسی باشد.
وی ادامه داد: تصویر نخبگان از ایران ۱۴۲۴، ایران مردمی است. در ایران ۱۴۲۴، عزت و احترام شهروند ایرانی باید به عنصر مقوم نظام حکمرانی مدنظر باشد. ما باید در ایران مردمی، حلقههای مردمی را تقویت کنیم. نباید دولت از توسعه بخش خصوصی واهمه داشته باشد.
رییس مرکز پژوهش های مجلس در مورد تصویر ایران نوآفرین هم توضیح داد و گفت: در این نگاه بر خلاقیت و نوآوری در حکمرانی تاکید میشود چراکه ایران میتواند محور فناوریهای نوین باشد و در این نگاه مالکیت معنوی مهم است.
وی تاکید کرد: ایران ثروتآفرین هم به سمت تجارت راهبردی و تولید داخلی منتخب محور و هدفمند توجه دارد.
نگاهداری همچنین در خصوص ایران تابآور گفت: در این تصویر توجه به اقتدار و استقلال کشور است. بحث تقویت بازدارندگی بسیار مهم است. به دلیل اینکه ایران دچار تحریم و تنشهای مختلفی بوده و توانسته است در مدیریت تنش و مهارت کنترلی، صاحب سبک شود. در این نگاه رفع ناترازیهای آبی، تامین امنیت غذایی و همبستگی قوی و توان بازدارندگی برای تحقق ایران تابآور در ۱۴۲۴ مدنظر است.
وی در جمعبندی سخنان خود بر ضرورت به دست آوردن قابلیتهای نوین حکمرانی برای تحقق تصویر ایران مطلوب تاکید کرد و گفت: همچنین نیازمند رهبران کنشگر اجتماعی هستیم. فقط دولت نمیتواند این تصویر را ایجاد کند. باید در پیوند با جامعه این اتفاق رخ دهد.
وی با بیان اینکه ما با فناوریهای ادارکی و شناختی نظیر هوش مصنوعی برای تصویرسازی ایران ۱۴۲۴ نیاز داریم و باید ظرفیت ادبی و هنری را هم برای خلق رویای ایران آینده از جمله هنرمندان و ادیبان به پای کار بیاوریم گفت: من معتقد به گفت و گوی های فراگیر ملی هستیم. هیچ سند رسمی و دولتی پشت درهای بسته امکان عملیاتی شدن ندارد. بنابراین همه را باید به کمک بخوانیم.
رییس مرکز پژوهشهای مجلس در پایان تاکید کرد: ما در مرکز پژوهشهای مجلس دانش آموزان سمپادی را درگیر مسایل حکمرانی کردیم و این روند و برنامهها را ادامه خواهیم داد چرا که معتقد به حضور نخبگان به ویژه جوانان در حوزه حکمرانی هستیم.
ارسال دیدگاه