قالیباف:
تابستان امسال بیش از ۱۵هزار مگاوات ناترازی در مصرف انرژی داشتیم
تهران(پانا) - رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: در تابستان ۱۴۰۳ بیش از ۱۵ هزار مگاوات ناترازی در مصرف انرژی داشتیم و گزارش مرکز پژوهشها به ما نشان داد که در تابستان امسال صنایع مادر تولید و رشد اقتصادی یک ونیم درصد افت داشتهاند.
محمدباقر قالیباف در جلسه علنی امروز (سهشنبه ۶آذرماه) مجلس شورای اسلامی که موضوع ناترازی انرژی در دست بررسی بود بیان کرد: وزارتخانه نفت و نیرو وظیفه دارند دو کار انجام دهند که اول تامین انرژی پایدار در کشور است تا مردم بتوانند از این انرژی استفاده کنند.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: دوم اینکه امروز موضوع انرژی در بخش نفت و گاز و فرآورده های آن، مهمترین ثروت و پیشران کشور محسوب میشوند. البته ما در این بخش تولیدی انجام نمیدهیم. بلکه این انرژی از جمله نعمتهای خداوند است که به کشور عطا کرده و باید از این نعمت استفاده کنیم.
وی خاطرنشان کرد: به عبارتی وظیفه دوم این دو وزارتخانه این است که از این نعمت برای رشد اقتصادی، افزایش ارزش افزوده و رشد GDP کشور (تولید ناخالص داخلی) استفاده کنند.
رئیس مجلس متذکر شد: در تابستان ۱۴۰۳ بیش از ۱۵ هزار مگاوات ناترازی در مصرف انرژی داشتیم و گزارش مرکز پژوهشها به ما نشان داد که در تابستان امسال صنایع ما یک و نیم درصد افت در تولید و در رشد اقتصادی داشتند و این به معنای خسارت به تولیدکننده و خسارت به دولت است.
قالیباف با بیان اینکه در حوزه گاز در زمستان سال ۱۴۰۲ به میزان ۲۵۰ میلیون متر مکعب ناترازی انرژی وجود داشت، یادآور شد: البته برای این موضوع صنعت تعطیل شد و افت فشار وجود داشت که خسارت داخلی محسوب میشود.
قالیباف با اشاره به خسارتهای وارده شده در عرصه بینالمللی گفت: یک روزی در مواجهه با تهدیدات دشمنان میگفتیم نفت را روی شما میبندیم و اهرم تهدید ما بود اما امروز کدام نفت را میبندیم و کدام بازار را داریم، اگر هم تحریم نباشیم وضعیت تولیدمان معلوم است آیا این خسارت نیست و نباید توجه کنیم؟ در این رابطه دولت ها و مجلس مسئول نیستند؟
وی افزود: آقای وزیر به این موضوع اشاره داشت که حتی اگر تولید هم داشته باشیم معضل ما حمل و نقل است لذا موضوعات ما پیچیدهتر از آن است که در این باره بحث کنیم که مازوت سوزانده شود و یا نشود؟ البته دوستان قول دادند با هماهنگی بین وزارت نیرو و نفت قطعی برق نداشته و سوخت را برسانند.
قالیباف در توضیح راهکار رفع مشکل ناترازی گفت: یک اشکال نهادی در حوزه بحث انرژی در کشور داریم که باید این مشکل نهادی را حل کنیم؛ باید مرکز پژوهشهای مجلس، دولت و مجلس با استفاده از نظرات کارشناسی نخبگان جامعه، به طور اساسی به این بحث نهادی توجه کرده و بپذیریم بین این دو تا وزارتخانه تعارض منافع وجود دارد و آنقدر این دو وزارت خانه توسعه پیدا کرده که هماهنگی آن دیگر دست مدیران ارشد و مسئولین عالی وزارتخانه نیست.
روزانه بین ۲۵ تا ۳۰ میلیون لیتر فرآورده از کشور قاچاق میشود
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: روزانه بین ۲۵ تا ۳۰ میلیون لیتر فرآورده از کشور قاچاق میشود؛ تردید نکنید این قاچاق سازماندهی شده است و مراکز تولید و مصرفکنندههای اصلی اولین تهیهکنندههای این قاچاق هستند.
وی با اشاره به برنامه هفتم گفت: در قانون برنامه هفتم یک درصد از صادرات نفت خام و میعانات گازی، پنج درصد از سود شرکتهای تابعه و تمام دریافتی از گازهای فلر آمده است. دولت مکلف شده برای ایجاد هماهنگیهای فرابخشی و مدیریت کلان و متمرکز در حوزه بهینهسازی مصرف انرژی اقدام کند. وقتی مصرف رشد ۵/۵ درصد و رشد تولید چند دهم درصد است نتیجهای جز ناترازی ندارد، پس باید مدیریت بهینه ناترازی انرژی را در طرحهای بهینهسازی انرژی در بخشهای عرضه و مصرف انرژی دنبال کنیم. همچنین سازمان بهینهسازی و مدیریت راهبردی انرژی زیر نظر رئیس جمهور تشکیل شود.
برای رشد و ثبات اقتصادی هیچ پیشرانی مهمتر از انرژی نیست
قالیباف با اشاره به روند اجرای برنامه هفتم در سال اول اجرا گفت: هیچ پیشرانی در کشور برای معیشت مردم، رشد و ثبات اقتصادی مهمتر از انرژی نیست؛ قسم میخورم در پنج سال برنامه هفتم میتوان هر سال حداقل ۷ تا ۸ میلیارد دلار در حوزه بهینه سازی درآمد بدون فعالیت تولید فقط با کنترل هدر دادن و با جلوگیری از بیعرضگیها داشته باشیم تا به چرخه تولید برگردد حالا صبح تا شب جلسه بگذاریم و قانون بنویسیم باز هم این مشکلات حل نمیشود، باید همپیمان شویم که وفاق و همکاری اینجاست. باید دولت و مجلس با مدیریت و با حمایت درست همین یک پیشران را به درستی پیش ببرید تا این تحول رخ دهد.
وی با بیان اینکه ظرفیت معدن حداقل به اندازه نفت است، افزود: باید در مجلس و دولت برای رفع مشکلات وفاق و همت کنیم و دست به دست هم بدهیم. اگر مردم بدانند ما اراده کردیم آنها هم پای کار میآیند.
ارسال دیدگاه