توجه به اصلاح ساختار بودجه، رویکرد جدید دیوان محاسبات در گزارشهای سالانه تفریغ
تهران(پانا) - رئیس دیوان محاسبات کل کشور توجه به اصلاح ساختار بودجه و تمرکز بر آسیب شناسی زنجیره جریان مالی کشور را از جمله رویکردهای جدید دیوان در گزارش های سالانه تفریغ بودجه عنوان کرد.
احمدرضا دستغیب روز سهشنبه با قرائت گزارش تفریغ بودجه سال ۱۴۰۲ در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی با اشاره به رویکردهای تحولی دیوان، گفت: گزارش هایی که تقدیم نمایندگان می شود باید قابلیت بهره برداری داشته باشد چون برخی گزارش های حجیم قابلیت بهره برداری ندارد لذا نتایج تفریغ در این گزارش محسوس است.
رئیس دیوان محاسبات اضافه کرد: مجموع چارچوبهای گزارشگری احکام و بندهای پیشنهادی، ۴۴۷ بند و جزء در بودجه ۱۴۰۲ است که ۱۲ هزار و ۱۱۵ گزارش حسابرسی عملکرد بندها آماده شده و کلیه گزارش ها در ۴۵ جلسه هیات عمومی مورد بررسی قرار گرفته است.
وی با اشاره به برگزاری جلسات منظم هیات عمومی در دیوان محاسبات،گفت: ۳۱ گزارش در استانها و ۳۵ گزارش دستگاهی ارائه شده و تمامی تخلفات، انحرافات و یافتهها به صورت بر خط و همزمان به دادسرا منتقل شده است یعنی هر گزارشی که در هیات عمومی اعلام و رای داده شده، درباره آن در دادسرا پرونده تشکیل شده است که جا دارد از دادستان دیوان محاسبات برای اقدام به موقع در ارتباط با رسیدگی به تخلفات و انحرافات مربوط به بودجه ۱۴۰۲ تشکر کنم.
دستغیب تصریح کرد: ابتدای هر تبصره چکیده و خلاصه وجود دارد و جدول تطبیقی هر یک از احکام بندها آمده است که در گزارش ما با تفریغ سال ۱۴۰۱، لایحه و قانون بودجه مقایسه شده و ماهیت دائمی و سالانه بودجه و احکام توضیح داده شده است و مجلدات هم به طور مجزا به صورت موضوعی آماده شده یعنی دیگر یک کتاب واحدی برای تفریغ نداریم و این مجلدات به طور مجزا تقدیم میشود.
رئیس دیوان محاسبات با اشاره به بندها، اجزا و تبصرههای قانون بودجه گفت: سال ۱۴۰۲ بیشترین تعداد بندها و اجزای تبصرهها را داشتیم این یعنی بسیاری از قوانین دائمی در قانون بودجه سنواتی آورده شده و خیلی از این احکام نیز غیر بودجهای است. این تعداد در بودجه سال های ۱۴۰۳ و ۱۴۰۴ به دلیل اثر مستقیم برنامه هفتم توسعه و قانون الحاق کاهش پیدا کرده است.
دستغیب با اشاره به ویژگی های گزارش تفریغ بودجه سال ۱۴۰۲، گفت: شفافیت یکی از مهم ترین ویژگی های گزارش تفریغ بودجه سال ۱۴۰۲ است.
وی تاکید کرد: همچنین بنده لازم است از صدا و سیما برای پوشش کلیه جلسات هیات عمومی دیوان محاسبات تقدیر و تشکر داشته باشم چرا که این امر باعث شد تا مردم در جریان روند بررسی درآمدها و هزینه های بودجه های کشور قرار گیرند.
رئیس کل دیوان محاسبات با بیان اینکه کارشناسان ارشد دیوان محاسبات در ۳۱ استان در جلسات هیات عمومی دیوان حضور داشتند، ادامه داد: همچنین بسیاری از کارشناسان و صاحبنظران در حوزه حقوقی و مالی و همچنین اقتصادی جلسات هیات عمومی را به صورت زنده دنبال کردند و ما از نظرات این عزیزان در گزارش جدید بهرهمند شدهایم.
ارسال دیدگاه